Čas branja: 5 minut
(Zadnja posodobitev: 28/01/2022)

Mesto Luksemburg je čarobna kombinacija starega in modernega skupaj z lokalno in globalno, preprostost in luksuz. To je varno reči, da z vsemi temi eklektično možnosti, ni nobene možnosti, da boš dobil dolgčas. Zato je bilo težko za nas, če jih naštejemo le Na vrh 5 stvari za početi na kratkem obisku v Luksemburgu. Toda, bomo izročiti to go!

 

1. Zgodovina, Umetnost & Kultura

To čudovito mesto ponuja zanimivo mešanico zgodovine, kultura, umetnost, in naravno krajine. Z veliko uradov in služb Evropske unije gostuje v Luksemburgu, obstaja realna multikulturni perspektiva na tem mestu.

S svojimi številnimi razstavami in muzeji, gradovi, in utrdbe, Luxembourg kombinira neverjetno raznolikost zanimivih kulturnih mest. Kultura in umetnost Luksemburgu so pravi odraz njenega prebivalstva, raznolika in multikulturna. Luksemburg je lahko v ponos njegovih svetu edinstvene kulturne dejavnosti, ki segajo od umetnosti in tradicije na razstave in festivali. Da bi ga lažje za vas, da odkrijete umetnosti in kulture v Luksemburgu, Luksemburg za turizem ustvaril Luxembourg kartice: prost dostop do več kot 60 kulturnih krajev v Luksemburgu in v širši regiji.

Kot del vrh 5 stvari za početi na kratkem obisku v Luksemburgu, si je vsekakor treba obiskati Letzebuerg Mestni muzej. Muzej se nahaja v štirih zgodovinskih stavbah. Stalna razstava "Luksemburška Story" ponazarja zgodovino več kot tisoč let kapitala Velikega vojvodstva. Poleg številnih izvirnih predmetov, Razstava prikazuje razvoj mesta s pomočjo serije urbanih modelov. Začasne razstave so redno potekala na dveh drugih ravneh muzeja. Bodite prepričani, da preverite, kaj so, ko obiščete!

Antwerpen luksemburškim vlakih

Bruselj v Luksemburgu vlakih

Metz luksemburškim vlakih

Paris luksemburškim vlakih

 

2. Bock Casemates - Casemates du Bock

visit the wall when you do a short visit to Luxembourg

Casemates du Bock so zlahka dostopna pod nekdanjega gradu, Montée de Clausen. Bock Casemates je 17 kilometer dolg predor, najprej izklesan iz skale z španski med 1737 in 1746. Kazemati so v Luksemburgu znani po svojem zgodovinskem pomenu, pa zatočišče za več kot 35,000 domačini in na tisoče vojakov med prvo svetovno vojno in drugo svetovno vojno. Sestavljajo ga atmosferskih prehodov in vtisk kamnin stopniščih, zgodovinski predor Casemates je Unescov seznam svetovne dediščine. Polnjenje teh mobilnikov in paket, da vrečko. To je treba videti v vašem vrh 5 stvari za početi na kratkem obisku v Luksemburgu!

Köln luksemburškim vlakih

Frankfurt luksemburškim vlakih

Amsterdam luksemburškim vlakih

Rotterdam luksemburškim vlakih

 

3. Verske dediščine v Luksemburgu

Quirinus chapel is a must on a short visit to Luxembourg

Tisti, ki radi verske dediščine je treba obiskati Quirinus kapelo. V njej so postavili gotsko romarsko kapelo 1355 in deloma v kamnu v skalo. Na svoji spletni strani, je bilo prvotno pogan svetišče ki so Rimljani kasneje častili kot zgodnje krščansko svetišče. Vir skala sunkov tukaj. Ljudje so njegovi vodi pripisovali blagodejno zdravilno moč v primeru očesnih bolezni.

Od 11. stoletja, stran je bila posvečena sv Quirin in od začetka 13., Storitve so potekale v dveh jamah kapeli.

V njem je bila postavljena gotska romarska kapela 1355, naknadno pa so dodali streho in zvonike, ob koncu 19. stoletja.

Cerkev sv Mihaela je najstarejša cerkev v Luksemburgu mesto in je bila uničena in rekonstruirana večkrat v preteklih stoletjih. Cerkev Saint Michel je ena najstarejših verskih objektov v Luksemburgu. Stavba je zgodovina sega 1987 ko je grof Luksemburg postavili majhno kapelo v svojih grajski park. Sedanja cerkev združuje romansko fasada z gotskimi strukturnih elementov in baročnih notranje dekoracije. Obvestilo koničastih lokov na ladji. Velika vitražna okna. Številne verske skulptur. In veliko Marijino sliko nameščena ob baročnem oltarju.

 

 

4. Palais Grand-Ducal na kratkem obisku v Luksemburgu

Če arhitektura je tvoja stvar, potem mora biti Palais Grand-Ducal del vrha 5 stvari za početi na kratkem obisku v Luksemburgu. Kot prvotni prebivališča veliki vojvoda in kraljeve družine, Velikega vojvodstva Palace V Luksemburgu je spektakularen kos arhitekture, zgrajena v 16. stoletju v času flamske renesanse. Zdi se, da je izjemna kombinacija različnih stilov Notranjost palače je. Občutljivo prepletanje romantična in srednjeveškem gotskem slogu, in industrijske lahkih modelov, ki jih je nemški industrijski oblikovalec – Ingo Maurer.

 

5. The Chocolate House v Mesto Luksemburg

Chocolate house in Luxembourg

The Chocolate House v Luksemburgu je znana po čokoladi seveda. Toda poleg sladkih ugrizov in različne torte, lahko uživajo tudi svoje slane pite in solate. Ko je terasa je polna, lahko vedno sedi notri v pritličju ali gor.

The Chocolate House se nahaja pred Velikega vojvodstva palača. Zato sedite in uživajte Hotchocspoon. Mi smo prepričani, da bo Chocolate House vaš najljubši kraj. nepozaben, superlative izkušnje, v vseh pogledih.

*Extra Nasvet:

Za dodatno količino zabave, Ne zamudite Poletje na festivalu Mesto. To poteka od konca junija do začetka septembra. V tem obdobju lahko uživajo brezplačne koncerte, trgi, razstave, in šport dogodkov po vsem mestu.

 

Ujeti vlak za Luksemburg uporabo SaveATtrain! Najhitrejši in najlažji kraj za rezervacijo svoje dogodivščine po vsej Evropi.

 

 

Ali želite našo objavo v blogu vdelati na svoje spletno mesto, lahko bodisi sprejme naše fotografije in besedila in samo nam kredit s povezavo na ta blog post, ali pa kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftop-things-short-visit-luxembourg%2F%3Flang%3Dsl– (Pomaknite se navzdol malo videti Vlagati zakoniku)