Čas branja: 3 minut
(Zadnja posodobitev: 27/08/2021)

Evropa je bogata z Unescove svetovne dediščine, ki privabljajo milijone turisti. Tam je različne znamenitosti za ogled - od arhitekturnih in kulturnih spomenikov do naravnih čudes stare celine.

S tako veliko krajev, med katerimi lahko izbirate, je lahko težko za popotnika, da bi odločitev o cilj. Da bi vam pomagali izbrati, katere strani Unescov seznam svetovne dediščine v Evropi najprej videti, pripravili smo ožji izbor:

 

UNESCO svetovne dediščine v Franciji

Nekateri izmed najbolj opaznih Unescove svetovne dediščine v Franciji vključujejo čudeže, kot so Versailles. Je najslavnejša in najlepša kraljevska rezidenca v Ljubljani Francija. Še en lep kraj omeniti je samostan cerkev Saint-Savin-sur-Gartempe. To je romanska cerkev iz 9. stoletja v Poitou, novi Aquitaine.

Za potnike, ki radi videli verskih objektov, tam je tudi Chartres Cathedral. Ta Rimljan Katoliška katedrala izvira iz 13. stoletja, in jo lahko najdete jugozahodno od Pariz. končno, tukaj je Mont Saint Michel in njegov zaliv. To je otok s strateškimi utrdbe iz leta 8 AD, z samostan, njegova glavna struktura.

Vlak od Pariza do Lyona

Paris na Strasbourg vlakih

Luksemburg za Strasbourg vlakih

Nancy na Strasbourg vlakih

Basel na Strasbourg vlakih

 

 

UNESCO svetovne dediščine v Italija

Italija je polna Unescove svetovne dediščine, zato bomo omenimo nekaj najbolj znanih tistih. Naš prvi postanek je arheoloških območij Pompeji, Herculaneum, in Torre Annunziata. Njihov pomen je v tem, da so stari ostanki mesta, ki so bili zakopani v izbruh Mt.. Vezuv v 79 AD. Na voljo je tudi Castel del Monte, grad iz leta 13. stoletja. Ker je meša vplive European cistercijanski Gothic in muslimanski arhitektura, je zanimiv pogled.

UNESCO World Heritage sites in Italy

 

Poleg tega, Tudi Italija je dom Piazza del Duomo v Pisi, znameniti poševni stolp. končno, tam so zgodovinski Centri dveh večjih mestih, Firence in Rim. v Firencah, strukture, ki predstavljajo renesančni arhitekturni slog so must-see. Ne zamudite Uffizi, Bazilika Santa Croce, in katedrala Florence. v Rimu, boste morali raziskati središče rimskega imperija in katoliški svet z veliko število spomenikov in kulturnih znamenitosti.

Firence Pisa vlakih

Florence v Rim vlakih

Bari na Florence vlakih

Salerno na Florence vlakih

Nemčija

Aachen Cathedral In Germany

 

Nemčija je dežela gradov, katedrale, in drugih neverjetno strani Unescov seznam svetovne dediščine. Aachenska katedrala je pokop Karla Velikega in prvo zgrajena obokana zgradba od antike. V najbolj priljubljena znamenitost v Nemčiji je druga katedrala, ta ona v Kölnu. Trajalo je stoletja za izgradnjo izhajajoč iz 1248. Poleg tega, vredne ogleda so tudi meje rimskega imperija. Vsakdo bi moral videti Hadrijanov zid in Antoninov zid, ki so bile zgrajene v 122 AD in 142 AD, oziroma.

Raziskovanje Zgornja Bližnji dolina Rena se bo nepozaben izkušnje. Ta regija je dom veliko število gradovi in zgodovinskih mest. končno, je Wurzburg Residence s sodišča Gardens in Residence trg. To je eden od največjih palač v Nemčiji, odličen primer rokoko slogu.

To so le nekatere izmed mnogih čudovitih Unescove svetovne dediščine v Evropi. Z našimi predlogi, si ne more iti narobe organizira svoje potovanje. Lahko pridete te lokacije z vlakom iz različnih glavnih evropska mesta.

Berlin za Aachen vlakih

Frankfurt na Köln vlakih

Dresden za Köln vlakih

Aachen za Köln vlakih

 

Pripravljen, da razišče, kaj ponuja Evropa? Načrtujte svoj obisk na pomembnih mestih Unescov seznam svetovne dediščine in Rezervirajte svoje karte za vlak danes!

 

 

Ali želite našo objavo v blogu vdelati na svoje spletno mesto, lahko bodisi sprejme naše fotografije in besedila in samo nam kredit s povezavo na ta blog post, ali pa kliknite tukaj:https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Funesco-world-heritage-sites-europe%2F%3Flang%3Dsl– (Pomaknite se navzdol malo videti Vlagati zakoniku)