Čas branja: 7 minut
(Zadnja posodobitev: 03/03/2023)

Dih jemajoči gorski vrhovi, cvetoče doline, slapovi, jezera, in raznolike prostoživeče živali, V Evropi živijo najbolj nepozabni naravni rezervati na svetu. Poraba po neizmernih zelenih deželah, ki cvetijo spomladi, 5 najlepših naravnih rezervatov v Evropi so zaščiteni nacionalni parki, ki sprejmejo popotnike z vsega sveta. Če ste navdušeni nad pohodništvom, treking, ali uživanje v svetišču narave, potem boste imeli radi naše 5 vrhunski nepozabni naravni rezervati v Evropi.

 

1. Naravni rezervat Belluno dolomit v Italiji

Naravni rezervat Belluno je bil ustanovljen leta 1990 za zaščito čudovite divje narave Dolomitov. Nahaja se na obrobju Dolomitov v severna Italija, Naravni park Belluno je spomladi osupljiv. V zeleni griči in spektakularna gora vrhovi so pokriti s preprogami cvetja. Ne glede na vašo telesno pripravljenost, lepo se boste raziskovali v tem naravnem rezervatu, saj obstajajo različne poti. Naravni rezervat Belluno v Evropi je kot nalašč tako za začetnike kot tudi za izkušene pohodnike.

32000 hektarjev redke flore in apnenčastih vrhov, naravni rezervat Belluno se razteza od doline Cismon do doline Piave. Bogata raznolikost je tako v favni kot kulturi zahvaljujoč številnim vasem na območju doline Piave. Ko torej obiščete naravni rezervat Belluno v Evropi, dobite priložnost za veliko raziskovalno potovanje naravnih čudes in kulturnih draguljev.

Kako do naravnega rezervata Belluno?

Naravni rezervat Belluno je manjši od 3 ure vožnje z vlakom iz Benetk.

Kje lahko bivam okoli parka Belluno?

Veliko je planinskih koč, B&B, in hoteli.

Koliko dni naj preživim v naravnem rezervatu Belluno?

Rezervat Belluno Dolomiti je eden največjih in najpomembnejših 5 najbolj nepozabni naravni rezervati v Evropi. tudi, Belluno je čudovit naravni park, torej bi morali porabiti vsaj 3 dni raziskovanja in uživanja v lagunah, gore, in naravni sijaj.

Cene vlakov od Firenc do Milana

Cene vlakov od Firenc do Benetk

Milano do Firenc cene vlakov

Cene vlakov od Benetk do Milana

 

A trip to an Unforgettable Nature Reserves Europe

 

2. Naravni rezervat Hohe Tauern v Avstriji

Največji naravni rezervat v evropskih Alpah se nahaja v Avstriji. Rezervat Hohe Tauern je dom 10,000 živalske vrste, 1,800 rastline, in Grossglockner, Najvišji vrh Avstrije, pri 4,798 metrov nad morsko gladino. Ta izjemni vrh prebiva med 200 drugi vrhovi, zelena favna, gorskih jezer, in slapovi.

Doline naravnega rezervata Hohe Tauern so polne čudovitih ledenikov, starodavna in slikovita vas ogledov, preproge iz rož, in gozdovi. Ta evropski naravni park je zatočišče za svoje obiskovalce in srečne prebivalce v okoliških regijah. Še posebej, naravoslovna pot slapov in rek Umbalfalle, kjer boste videli nekaj najbolj neverjetni slapovi v Evropi.

Kako do naravnega rezervata Visoke Ture?

Naravni rezervat Hohe Tauern je zelo blizu mesta Mallnitz. Dunaj do Visoke Ture z vlakom je približno 5 ure.

Kje lahko bivam okoli parka Visoke Ture?

Mallnitz je znano mesto v Visokih Turah z veliko možnostmi nastanitve.

Koliko dni naj preživim v Visokih Turah?

V okolici je veliko raznolikih pohodniških poti Visoke Ture naravni rezervat, torej načrtovanje a 4-5 enodnevni izlet je najboljši. Tako lahko raziščete park in bližnja mesta.

Cene vlakov od Münchna do Salzburga

Cene vlakov od Dunaja do Salzburga

Cene vlakov za Gradec do Salzburg

Cene vlakov od Linza do Salzburga

 

Hohe Tauern Nature Reserve In Austria

3. Naravni rezervat Ecrins v Franciji

Ko se sprehajate po tem čudovitem naravnem rezervatu v francoskih Alpah, bodite pozorni na orle, stoati, vrba tetreb, in veliko drugih divjih živali ki ga kličejo domov. Ta osupljivi rezervat v evropskih Alpah je eden najlepših narodnih parkov imeli boste priložnost odkriti.

Z ledeniki, visoke gore, alpske zelenice, in svež zrak, Ecrinova pokrajina in pokrajina bosta zajela vašo dušo.

Kako do naravnega rezervata Ecrins?

Do narodnega parka Ecrins lahko pridete od koder koli v Franciji. Naravni rezervat se nahaja v bližini francoske meje z Italijo. V bližini je Lyon, Marseille, in Ženeva v Švici, zato je odlična možnost potovanje z vlakom čez Francijo do Ecrinsa.

Kje lahko bivam okoli parka Ecrins?

Od družinam prijaznih hotelov do počitniških najemov, okoli naravnega rezervata Ecrins so različne možnosti nastanitve.

Koliko dni naj preživim v Ecrinih?

Odvisno je od tebe. Ali se odločite za posvetitev 7 dni ali pojdite na vikend oddih, boste imeli popolnoma sanjsko potovanje.

Cene vlakov iz Marseille v Lyon

Cene vlakov od Pariza do Lyona

Lyon za cene vlakov v Parizu

Cene vlakov Lyon - Avignon

 

Ecrins Nature Reserve In France

4. Saška Nemčija in češki naravni rezervat Švica na Češkem

Čudovit naravni rezervat Saška Švica se razteza od Nemčije do Češke. V apnenčastih gorah Elbe in svetovno znani kamniti formaciji Pravcicka Brana je že predstavljen »lev, čarovnica, in omaro «. Ta čudovit naravni rezervat je eden najbolj nepozabnih naravnih rezervatov v Evropi s številnimi Instagrami prijaznimi razgledi na vrhu kanjona.

Poletje ali zima, zelene poti, in poti so dobro označene v zeleni vegetaciji ob obeh straneh kanjona in reke. Saška Nemčija, ali češko Švico, je odvisno od vašega prvotnega potovanja ali končnega cilja, ki je čudovita oaza in pohodniški raj za popotnike z vsega sveta.

Kako do Saške Nemčije ali naravnih rezervatov Češke Švice?

Do tega neverjetnega naravnega rezervata lahko pridete v Ljubljani Evropa z enodnevnim izletom iz Prage ali Dresdena.

Kje lahko ostanem okoli narodnega parka?

Ker se naravni rezervat nahaja na meji Nemčije in Češke, možnosti nastanitve je neskončno.

Koliko dni naj preživim v češki Švici?

Enodnevni izlet je nujno potreben, in če lahko preživite nekaj dni, potem je zelo priporočljivo.

Cene vlakov od Nürnberga do Prage

Cene vlakov Munchen - Praga

Cene vlakov Berlin - Praga

Cene vlakov Dunaj - Praga

 

 

5. Naravni rezervat Ordesa in Monte Perdido v Franciji

Nahaja se na sredini med Španijo in Francijo, Ordesa in gora Perdido sta nekaj najbolj neverjetnih naravnih rezervatov v Evropi. Čeprav se nahaja na francoski strani z vrhom 3,355 m. ime pogorje Monte Perdido je dobilo ime, ker ga s francoske strani meje ni bilo videti.

Spektakularna Ordesa je tako a Unescova svetovna dediščina v Evropi ter biosferni rezervat prosto živečih živali in živalstva. Je dom doline Ordesa, slapovi, raznoliko divjad, vključno z zlatim orlom, in 32 vrste sesalcev. Med pohodom in občudovanjem razgledov na gorsko verigo Pireneji, bodite pozorni na svizce, Jastrebi, in sove, kot tudi. zato, Naravni rezervat Ordesa in Monte Perdido je neverjetno svetišče in destinacija v Evropi za vse vrste potnikov.

Od 3 ure do 2 enodnevni treking izlet, Ordesa ponuja raznolike pohodniške poti, za različne stopnje kondicije.

Kako do naravnega rezervata Ordesa?

Rezervat Ordesa in Monte Perdido sta dosegljiva tako iz Francije kot iz Španije. Od Zaragose do Torla-Ordesa gre za to 5 ure oz 3 ure iz Barcelone. Če potujete v Francijo, potem je Toulouse 7 ure stran.

Kje lahko bivam okoli parka Ordesa?

V Torli lahko najdete odlične možnosti nastanitve, iz penzionov in hotelov.

Koliko dni naj preživim v naravnem rezervatu Ordesa?

Ordesa in gora Perdido sta znani tudi kot evropski park Yosemite. zato, bi moral ostati vsaj 3 dnevi, vključno s časom za pohodništvo in sprostitev.

5 najbolj nepozabnih naravnih rezervatov v Evropi ponujajo epske poglede in pohodniške poti do osupljivih svetovnih slapov. zato, pohodništvo po zelenih dolinah, občudovanje cvetnih polj in gorskih vrhov je največje darilo, ki si ga lahko podarite. V najbolj neverjetnih evropskih državah ni nič bolj sproščujočega in navdihujočega kot divja narava.

Cene vlakov od Pariza do Rouena

Cene vlakov Pariz - Lille

Cene vlakov Rouen do Bresta

Cene vlakov Rouen do Le Havre

 

Ordesa And Monte Perdido

 

tukaj na Shrani vlak, z veseljem vam bomo pomagali z vlakom načrtovati počitnice v naravnih rezervatih po vaši izbiri.

 

 

Ali želite na svoje spletno mesto vdelati našo objavo v spletnem dnevniku »5 najbolj nepozabnih naravnih rezervatov v Evropi«? Lahko bi naše fotografije in besedila in nam kredita s povezavo na ta blog post. Ali kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/unforgettable-nature-reserves-europe/?lang=sl Сігналы абмеркавання– (Pomaknite se navzdol malo videti Vlagati zakoniku)