Čas branja: 8 minut
(Zadnja posodobitev: 25/06/2021)

Barvita, eksotično, in izjemen po značilnostih in kraju habitata, jih boste našli 12 živali najbolj edinstvene živali v Evropi. naseljujejo najgloblje oceane, najvišje Alpe, ali počivajo v zelenih evropskih gozdovih, bodite pozorni na te neverjetne divje živali na naslednjem evropskem pohodu.

 

1. Edinstvene živali v Evropi: Evropski ris

Naseljena v Švici, Francija, Italija, in na Češkem, evropski ris je edinstvena divja mačka. Ris ima kratek rep, rjavo krzno s pikami, tako enostavno opaziti v zasneženem zimskem gozdu.

Ta divja mačka se vam bo zdela fascinantna pasma domače mačke, in divji pegasti gepard.

Kje lahko vidim evropskega risa v Evropi?

V Bavarski gozd je neverjetno mesto za opazovanje risov in njihovih potomcev.

Dusseldorf do Münchna z vlakom

Dresden do Münchna z vlakom

Nürnberg do Münchna z vlakom

Bonn do Münchna z vlakom

 

European Lynx in the snow is a Unique Animals To See

 

2. Edinstvene živali v Evropi: Puffin

Ta čudovita bitja lahko najbolje opazite od sredine aprila ob obalnih pečinah. na primer:, Otok Skomer v zahodnem Walesu je čudovita destinacija za fotografiranje divjih živali in puffinov. Poleg tega, obala Bretanje je še ena neverjetna lokacija za občudovanje atlantske morske ptice.

Puffins dosežejo do 30 cm v dolžino in 20 cm v višino. Poleg tega, z oranžnim kljunom in krogi na očeh, ugotovili boste, da je te čudovite morske ptice zelo enostavno opaziti na pečinah ob oceanu. z 90% celotnega svetovnega prebivalstva v Evropi, večino leta lahko občudujete cele kolonije ob evropskih obalah.

Kje lahko vidim puffine v Evropi?

Bretanska obala v Franciji in otok Skomer sta čudovita kraja, kjer lahko vidite Puffin.

Amsterdam do Pariza z vlakom

London do Pariza z vlakom

Rotterdam do Pariza z vlakom

Bruselj v Pariz z vlakom

 

Puffin is a Unique Animals To See In Europe

 

3. Edinstvene živali v Evropi: Saiga

Saiga je edinstvena antilopa, na žalost, dandanes ogroženi. Saiga je ena izmed 12 najbolj edinstvene živali, ki jih lahko vidite v Evropi. S svojim nenavadnim nosom, ta edinstvena žival se zlahka prilagodi hladnemu in vročemu podnebju, saj oblika nosu služi temu namenu.

zato, Saiga nima stalnega doma in se lahko seli do 1000 km med poletjem in zimo. Poleg tega, na dan lahko prehodi več deset km in je podnevi večinoma aktiven. Zanimivo dejstvo o Saigi je, da poleg rastlin in trave, drugim živalim zaužije strupene rastline.

Kje lahko vidim saigo v Evropi?

Saigo lahko opazite v čudovitih Karpatih in gozdovih.

 

Saiga is the wild in Europe

 

4. Edinstvene živali v Evropi: Kuna

Če se po naključju sprehajate po evropskih gozdovih in gozdovih, boste najverjetneje srečali edinstveno Pine Kuno. Pine Martens živijo v drevesnih luknjah in so precej dobri plezalci, zato poglejte, če želite opaziti to posebno bitje.

Pine Martens so v kostanjevo rjavi barvi, s svetlo rumenim oprsnikom okoli vratu. Zato tudi v gozdovih, težko bo zgrešil to fascinantno žival na drevesni veji, s tisto rumeno oprsnico.

Kje lahko vidim Pine Martens?

Višavi na Škotskem in Irskem, so najboljša mesta za ogled Pine Kune.

 

The Pine Marten is among the Unique Animals To See In Europe

 

5. Edinstvene živali v Evropi: Evropski zeleni kuščar

Pri 40 velikosti cm, evropskega kuščarja bo res težko spregledati. Ta edinstveni kuščar ima svetlo zelen hrbet in rumen trebuh. Zanimivo, med sezono parjenja, samci spremenijo barvo v svetlo modro.

Zeleni kuščar živi na visoki nadmorski višini 2000 metrov, torej, med pohodom po avstrijskih gorah, se prepričajte, da se ozrete. Če potujete od jeseni do zime, potem boste te kuščarje verjetno opazili v jamah in suhih skrivališčih. Vendar, poleti, od marca, te lepote se bodo ogrevale na soncu.

Kje lahko vidim zelenega kuščarja?

Zelenega kuščarja lahko opazite, kako sedi na soncu na skalah, po Evropi, Avstrija, Nemčija, do Romunije, in Turčijo.

Salzburg na Dunaj z vlakom

München na Dunaj z vlakom

Gradec na Dunaj z vlakom

Praga na Dunaj z vlakom

 

the gorgeous European Green Lizard

 

6. Edinstvene živali v Evropi: Rožnati flamingo

Čudoviti rožnati flamingi naseljujejo enega od najboljši naravni rezervati divjih živali v Evropi. Rožnati flamingi živijo z neverjetnimi divjimi konji v rezervatu Camargue v Franciji. Roza flamingo je postal simbol Camargue, v svojih živahnih roza barvah.

V lagunah, močvirje, ali letenje gor, razkazujejo svojo lepoto, roza flamingo je čudovit pogled. Ko se sprehajate skozi 4 poti v Camargueu, hitro boste razumeli, zakaj je ta ptica ena izmed 12 najbolj edinstvene živali v Evropi.

Kje lahko vidim roza flamingo v rezervatu Camargue?

Camargue je velik naravni rezervat v Franciji. Da bi videli to edinstveno ptico, pojdite na Ornitološki park.

Lyon v Toulouse z vlakom

Pariz do Toulousea z vlakom

Lepo v Toulouse z vlakom

Bordeaux v Toulouse z vlakom

 

Flying Pink Flamingo

 

7. Kiti na Irskem

Če slučajno plujete na jugu Irske, nekje v daljavi, izpod vode bi se lahko pojavila drobna glava. To je lahko kit grbavec, čudovit in ogromen kit, ki živi v oceanu okoli Irske.

Kljub njihovi impresivni in zastrašujoči velikosti, 12-16 metrov, so neškodljivi in ​​nežni. Ti čudoviti kiti prispejo pozno jeseni, pojejo njihove zapletene pesmi, ki traja med 10-20 minut.

Kje lahko vidim grbavca?

Škotska, Irska, Anglija je odlična za opazovanje kitov.

 

 

8. Edinstvene živali v Evropi: Volkovi

Fascinantno in zastrašujoče, volkovi so ena izmed ogroženih živali v Evropi. Te edinstvene živali se zlahka prilagodijo vsakemu življenjskemu okolju, v njihovih maskirnih barvah, in velike velikosti. Pasm volkov je veliko, povprečni volk pa lahko doseže do 70 kg.

Volki živijo v gozdovih, v pakiranjih, in veljajo za zelo zaščitene živali v Evropi. Obstajajo ohranjevalni centri in rezervati, ki volkove zaščitijo in jim zagotovijo najboljše pogoje, da ne bodo popolnoma izumrli.

Kje lahko vidim volkove v Evropi?

Regija Ligurija v Italiji, Bavarski gozd, in Poljska so volkovi’ želeni življenjski prostor.

 

Special Wolves Animals To See In Europe

 

9. Edinstvene živali v Evropi: Delfini

Pljuskanje in petje v vodah italijanske obale, čudoviti delfini so čudovit pogled. Medtem ko so vsi verjetno na slikah videli delfine, vodni parki, ali živalski vrtovi v Evropi, nič se ne more primerjati z jadranjem in občudovanjem teh ljubkih bitij.

Najboljši čas za ogled delfinov je poleti, ko je topleje, in se lahko odpravite na ogled čolna za opazovanje delfinov.

Kje lahko vidim delfine v Italiji?

V čudovite obale Cinque Terre in Ligursko morje sta idealen kraj za ogled divjih delfinov v Italiji.

La Spezia do Riomaggiore z vlakom

Firence do Riomaggiore z vlakom

Modena v Riomaggiore z vlakom

Livorno do Riomaggiore z vlakom

 

Dolphins in Italy jumping over water

 

10. Basking Sharks

Ko večina ljudi sliši “morski pes” najbolj naravna reakcija je kričav in strah. Vendar, mogočni morski pes Basking je lahko ogromen in zastrašujoč, ta morski pes pa poje samo plankton.

zato, ob njih se lahko počutite popolnoma varne 12 tone in 12 metrov ribe. Basking Shark je drugi največji morski pes v Veliki Britaniji, in najbolje viden s pečin poleti. Torej, če vidite veliko trikotno plavut in sivo telo, Nato pozdravite in pripravite fotoaparat na posnetek Basking Shark.

Kje lahko vidim Basking Sharks Inn v Veliki Britaniji?

ob obalah Cornwella, otok Men, in številne obale zahodne Anglije, opazujete morske pse v njihovem naravnem okolju.

 

Basking Sharks looks similar to whales

 

11. Edinstvene živali v Evropi: Wolverine

Nered, Nered, je vzdevek wolverine v latinščini, prevedeno v gluten. To nenavadno ime ustreza največjemu članu družine Mustelidae – popolnoma, ker imajo nenavadno velik apetit.

Zaradi tega razloga, volkodlaki lahko potujejo daleč v iskanju hrane, in ga zdaj lahko najdemo po vsej Evropi.

Kje lahko vidim Wolverine?

Na splošno, populacija wolverine je koncentrirana v Rusiji, Taiga, in Aziji. Poleg tega, lahko vidite tudi wolverine v visokogorski park divjih živali v Veliki Britaniji.

 

Wolverine is a Rare and part of the Unique Animals To See In Europe

 

12. Edinstvene živali v Evropi: Alpski kozorog

Visoko ob 4000 metrov, med zasneženimi gorskimi vrhovi, do skalnatih pečin, našli boste alpski kozorog. Z rogovi, ki lahko zrastejo do 140 cm, ta gorska koza je ena najbolj impresivnih in edinstvenih živali v Evropi.

Prvič, naseljujejo evropske Alpe, alpski kozorog, ni tako enostavno opaziti v primerjavi z morskimi psi in zelenimi kuščarji. Poleg tega, s svojimi kopiti Ibexom olajša plezanje in pobeg pred plenilci v skalnatih Alpah.

Kje lahko vidim alpski kozorog?

Italijanske Alpe in švicarske Alpe imajo nekaj neverjetna stališča za opazovanje divjih živali in alpskih kozorogov.

Zürich do Wengena z vlakom

Ženeva do Wengna z vlakom

Bern v Wengen z vlakom

Basel do Wengena z vlakom

 

Mountain Alpine Ibex

 

tukaj na Shrani vlak, z veseljem vam bomo pomagali načrtovati izlet na najboljša mesta za opazovanje divjih živali. Potovanje z vlakom po Evropi je idealno za potovanje v naravne habitate teh edinstvenih živali v Evropi.

 

 

Ali želite na svoje spletno mesto vdelati našo objavo v spletnem dnevniku »12 najbolj edinstvenih živali v Evropi«? Lahko bi naše fotografije in besedila in nam kredita s povezavo na ta blog post. Ali kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Funique-animals-europe%2F%3Flang%3Dsl– (Pomaknite se navzdol malo videti Vlagati zakoniku)