Čas branja: 6 minut
(Zadnja posodobitev: 12/03/2022)

Kdor je že kdaj gledal film o gorskem plezanju, ve, da ni lahka naloga doseči vrh Mount Everesta.. Doseganje baznega tabora Everesta tudi ni piknik, vendar je to za večino ljudi veliko bolj dosegljiv cilj. Obstaja veliko različnih načinov za to, in vse je odvisno od tega, kaj iščeš v izkušnji. Lahko pohodite, leteti ali se voziti z avtobusom, in obstajajo različne poti, po katerih se lahko tudi odpravite. Prepričajte se, da opravite raziskavo in izberite možnost, ki je prava za vas. Tukaj so 3 Najboljši načini za izvedbo baznega tabora Everest.

 

1) Treking do baznega tabora Everesta

To je najbolj priljubljen način za izvedbo Everest Base Camp, in tudi najcenejši. To je mogoče izvesti kot organiziran izlet ali samostojno. Če iščete najcenejšo možnost, Nepal je kraj, kamor se boste želeli odpraviti. Slaba stran je, da čez Namche Bazaar in Luklo ni cest – torej, če bi se kaj zgodilo in ne morete nadaljevati, potem boste imeli zelo dolg sprehod nazaj do Pokhare!

Običajno traja 10 dni do pohod do vznožja Mount Everesta iz Lukle. Pot sledi reki Dudh Kosi in poteka skozi vasi Phakding, Namche Bazaar, Tengboche, Pheriche, in Lobuche. Zadnji vzpon v bazni tabor je zahteven, ampak razgledi so vredni!

Višina baznega tabora Everesta je 17,598 noge (5,364 metrov). Treking do Everest Base Camp je zahtevna, a koristna izkušnja, in pogledi na Mount Everest so popolnoma osupljivi. Poskrbite za veliko fotografij!

Amsterdam za London vlakih

Pariz za London vlakih

Berlin za London vlakih

Bruselj v Londonu vlakih

Trekking To Everest Base Camp

 

2) Pohodništvo

Najbolj priljubljen način za priti do Everest Base Camp je pohodništvo. To je odličen način, da si hkrati ogledate podeželje in se malo razgibate. Pohod traja približno dva tedna, in obstaja veliko različnih poti, med katerimi lahko izbirate. Poskrbite za raziskavo in izberite pot, ki je prava za vas!

Poskrbite, da boste trenirali, preden greste. Ne pojejte le tone nezdrave hrane in se pojavite v pričakovanju, da boste pripravljeni na ta pohod. Izgradnja mišic brez dodajanja preveč telesne maščobe je pomembna, če želite priti vse do baznega tabora!

Pakirajte svetlobo, vendar ne spakirajte prelahko. Potrebujete dovolj zalog za dva tedna potovanja – vključno z dodatnimi oblačili, medicinske zaloge, in še kaj, kar bi morda potrebovali – zato ne poskušajte prihraniti teže tako, da si odrežete zobno ščetko ali preskočite dežni plašč. Ne pozabite, da morate vse nositi sami.

Stopite sami! Vsakodnevno pohodništvo od zore do mraka vas bo hitro utrudilo, sploh ker ni ravne – vsak korak bo navzgor ali navzdol. Razdelite ga na manjše segmente in si vzemite pogoste odmore.

Bruselj v Amsterdam vlakih

London na Amsterdam vlakih

Berlin za Amsterdam vlakih

Paris na Amsterdam vlakih

 

 

3) Helikopterski izlet v bazni tabor Everesta

To je najhitrejši način za izvedbo Everest Base Camp, ampak tudi najdražja. Obstaja veliko podjetij, ki ponujajo a Helikopterski izlet v bazni tabor Everesta in to je odličen način za ogled Mt Everesta in okolice. Če se poskušate odločiti med to možnostjo in pohodništvom, pomislite, koliko časa imate – če želite porabiti 20 dneve hoje po podeželju, potem pa si vsekakor obuj škornje in začni hoditi!

Letenje je zagotovo najhitrejši način, da pridete do Everest Base Camp, vendar ni vedno najcenejša ali najbolj priročna. Odvisno od tega, kako se tega lotiš, letenje je lahko draga ponudba, ki zahteva veliko vnaprejšnjega načrtovanja – in tudi nekaj naknadnega načrtovanja, če želite preživeti več časa v baznem taboru, namesto da se vrnete iz Katmanduja. Poskrbite, da boste raziskali in izberite možnost, ki vam najbolj ustreza!

Pred odhodom se prepričajte, da imate pripravljene vse vizume in dovoljenja – mnogi leti za Tibet se niti ne bodo vkrcali potnikov brez teh dokumentov v roki. Načrtuj vnaprej, preveč; letov med vrhunec sezone (marec-maj) bodo dražji od letov izven sezone.

 

Dolina Khumbu

Dolina Khumbu se nahaja v severovzhodnem delu Nepala in je dom svetovno znanega baznega tabora Everest. Dolina je tudi dom številnih drugih priljubljenih pohodniške poti, vključno s krogom Annapurna.

V Zapomni si regija je čudovito območje z visokimi gorami in nedotaknjenimi dolinami. Ni čudno, da je tako priljubljena destinacija za pohodnike in pohodnike!

V dolini Khumbu je veliko različnih vasi, in vsak ima svoj edinstven značaj in kulturo. Nekatere izmed najbolj priljubljenih vasi vključujejo Namche Bazaar, Tengboche, Pheriche, in Lobuche.

 

AMS

Številni pohodniki imajo težave na visoki nadmorski višini, zato poskrbite za previdnost, če imate kakršne koli simptome akutne gorske bolezni (AMS).

Akutna gorska bolezen (AMS) je težava, ki lahko prizadene pohodnike in pohodnike na visoki nadmorski višini. Lahko povzroči vrsto simptomov, od blagih glavobolov do smrtno nevarnega pljučnega edema. Prepričajte se, da ste seznanjeni s simptomi AMS, in upoštevajte previdnostne ukrepe, če začnete doživljati katerega od njih. Pijte veliko tekočine, dobro jesti, in se ne silite preveč. Če dvomite o svojem zdravju, vedno je najbolje, da se zmotite na strani previdnosti in se vrnete na nižjo nadmorsko višino.

Everest Base Camp je enkratna izkušnja v življenju, vendar se prepričajte, da je prava izbira za vas! Pohodništvo vse od Katmanduja je lahko zastrašujoče, še posebej, ker se nekateri ljudje na tej višini ne počutijo povsem primerno. Če se ne počutite dobro ali vas skrbi pohodništvo po tako zahtevnem terenu, obstaja veliko drugih načinov za ogled baznega tabora Everest.

Plezanje na bazni tabor Mount Everesta ni lahka naloga. Traja mesece treninga, in pot na goro ne postane nič lažja – morda bo celo težje! Če ste odločeni, da dosežete Everest Base Camp, poskrbite, da boste opravili raziskavo in izberite možnost, ki je prava za vas!

Everest Base Camp je lahko težak in zahteven proces, vendar je vredno potovanja do njega. Obstaja veliko različnih poti, po katerih se lahko podate, in načinov prevoza, ki vam bodo pomagali priti tja hitreje in z manj težavami, odvisno kakšne so vaše potrebe. Upamo, da je bil ta članek informativen za tiste, ki še nikoli niso poskusili baznega tabora Everest ali ne vedo, kje začeti!

Nantes Bordeaux vlakih

Pariz za Bordeaux vlakih

Lyon do Bordeaux vlakih

Marseilles Bordeaux vlakih

 

Hiking to Kathmandu

 

tukaj na Shrani vlak, z veseljem delimo z vami 3 Najboljši načini za izvedbo baznega tabora Everest.

 

 

Ali želite na svoje spletno mesto vdelati našo objavo v spletnem dnevniku »3 najboljši načini za izvedbo Everest Base Camp«? Lahko bi naše fotografije in besedila in nam kredita s povezavo na ta blog post. Ali kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsl%2Fways-do-everest-base-camp%2F – (Pomaknite se navzdol malo videti Vlagati zakoniku)