Čas branja: 5 minut
(Zadnja posodobitev: 21/10/2022)

Po večmesečnem načrtovanju dopusta v Evropi, najslabše, kar se lahko zgodi, so zamude in, v najslabšem primeru, odpovedi potovanj. Stavke vlakov, prenatrpana letališča, v turističnem sektorju se včasih zgodijo odpovedani vlaki in leti. Tukaj v tem članku, svetovali vam bomo, kaj storiti v primeru železniške stavke v Evropi in Združenem kraljestvu.

 

Stavke vlakov v Evropi & Združeno kraljestvo:

Doslej, 2022 si bomo zapomnili kot leto, ko je potovalna industrija zacvetela zaradi sprostitve Covid-19, potem pa je bilo vedno nekaj stavk zaradi preobremenjenosti v tej industriji. Julija 2022, je bilo objavljeno, da so železničarji in osebje prvič stavkali v 25 let. Zato, to vplivalo Eurostar, medkrajevni vlaki, metro, avtobusni prevoz, in promet po Veliki Britaniji.

Vendar, Anglija ni sama v tem kaosu. Železničarji na Nizozemskem, Italija pa je protestirala avgusta in septembra 2022. Tako, regionalni vlaki iz Amsterdama v Rotterdam, Milano, in drugi regionalni vlaki so med 1 dan do 3 dnevi.

 

Zakaj v Evropi potekajo stavke na vlakih?

Razlogi za železniške stavke v Evropi so različni. Vendar, glavni razlogi za stavke vlakov so nizke plače, nasilje nad železniškim osebjem, inflacija, in naraščajočimi življenjskimi stroški. na primer:, zaradi nasilja nad osebjem so se v Italiji zgodile železniške stavke, zato so železničarji zahtevali dodatno varnostno zaščito. Po drugi strani, inflacija je bila glavni razlog za železniške stavke po Združenem kraljestvu in Škotska.

 

Ostanite na tekočem

Na dopustu zlahka pozabiš na vse, in preverjanje novic ni v nobenem dopustniškem načrtu. Vendar, držite ušesa odprta, klepet z domačini, ali celo z drugimi turisti je lahko zelo koristno in informativno. Poleg tega. preverjanje lokalnih novic na spletu na destinaciji vašega potovanja vam lahko prihrani skrbi, in nepričakovane spremembe vašega načrta poti.

na primer, nacionalna železnica je na svoji spletni strani objavila obvestila o industrijskih akcijah. Konkretni datumi stavke so bili navedeni s smernicami za potnike. Torej, preverjanje novic lahko igra veliko vlogo, ko načrtovanje evropskega potovanja.

Frankfurt na berlinskih vlakih

Leipzig, da Berlin vlakih

Hannover za Berlin vlakih

Hamburg na berlinskih vlakih

 

 

Rezervacija vozovnic za vlak: Preberite drobni tisk

Vozovnice vlak še nikoli ni bilo lažje. Poleg tega, danes ti rezervirajte vozovnico za vlak na spletu in ga ni treba natisniti, zadostuje, da e-vozovnico pokažete na svojem mobilnem telefonu ob vstopu na vlak. Vendar, večina ljudi se ne trudi prebrati železniškega pravilnika ali drobnega tiska, preden zaključi rezervacijo. Na ta način, potniki zlahka spregledajo posebna navodila glede sprememb voznega reda, zamude, in v ekstremnih situacijah – štrajki vlakov.

Poleg tega, če računaš na vprašanje na železniški postaji, potem boš morda presenečen. Včasih se železniškim delavcem v protestu pridruži postajno osebje, torej, blagajne zaprte tudi zaradi stavke. zato, vedno preberite drobni tisk, ko rezervirate vstopnice in spletne objave datumov stavke.

Bruselj v Amsterdam vlakih

London na Amsterdam vlakih

Berlin za Amsterdam vlakih

Paris na Amsterdam vlakih

 

Train strikes in Europe and UK

 

Prenesite aplikacije za potovanje

Prenašanje uporabne aplikacije pred potovanjem je postala ena bistvenih stvari za fantastično potovanje. Aplikacija Save A Train na vašem mobilnem telefonu naredi potovanje z vlakom najvarnejše in najudobnejše. Aplikacija vam pomaga pridobiti najboljše vozovnice po najboljših cenah in ostati na tekočem o svojem potovanju.

Najboljša stvar pri aplikacijah je, da boste prejemali takojšnje posodobitve o svojem potovanju z vlakom, kjer koli že ste. na primer, če pride do zamud ali sprememb ure odhoda vlaka, prejmete obvestilo, kar je še posebej uporabno v primeru železniških stavk v Evropi.

 

Pogosta vprašanja: Kaj storiti v primeru stavke na vlaku?

Kaj storiti v primeru, da je moj prvotni vlak odpovedan?

Preverite spletno mesto železniškega podjetja za alternativne vozne rede ali se obrnite na železniškega agenta, pri katerem ste kupili vozovnico. Najpogosteje je promet vlakov zmanjšan, tako da lahko vzamete zgodnejši ali poznejši vlak. Na ta način, še vedno potujete z vlakom, kar je hitro in najbolj udobno v primerjavi z avtobusom ali najemom avtomobila.

Kaj storiti, če prispete na železniško postajo in izveste za odpoved vlaka?

Če prispete na železniško postajo in ugotovite, da je vlak odpovedan, najprej preveri, kdaj je naslednji vlak. Če je predlagani vozni red vlakov nezadosten, in lahko pridete pozno na cilj, lahko razmislite o taksiju. Povračilo za vašo vozovnico za vlak lahko dobite tako, da se obrnete na pisarno železniške postaje ali prek spleta, če ste vozovnico za vlak rezervirali prek spleta.

Salzburg Dunaj vlakih

München na Dunaju vlakih

Gradec na Dunaj vlakih

Praga na Dunaju vlakih

 

What To Do In Case Of A Train Strike?

 

Ali lahko dobim povračilo za svojo vozovnico za vlak v primeru stavke na vlaku?

V primeru stavke vlakov, povračilo za vašo vozovnico za vlak lahko prejmete po času odhoda vašega prvotnega vlaka. Z drugimi besedami, ne morete zahtevati povračila pred prvotnim časom potovanja. Vendar, ob rezervaciji vozovnice za vlak na spletni strani železniškega podjetja preverite njihovo politiko vračila v primeru stavke na vlaku, zamude, in odpovedi.

Interlaken za Zurich vlakih

Luzern za Zurich vlakih

Bern do Zurich vlakih

Ženeva, da Zurich vlakih

 

Priprave na počitnice zahtevajo več kot le izbiro datuma in rezervacijo letov, namestitev, in vozovnico za železnico. Odlično potovanje se začne z iskanjem najboljših vozovnic za vlak. Mi pri Shrani vlak vam bo z veseljem pomagal pri pripravi na potovanje z vlakom, poiščite najboljše vozovnice za vlak po najboljših cenah, in vas vodi skozi potovanje z vlakom.

 

 

Ali želite na svoje spletno mesto vdelati našo objavo v spletnem dnevniku »Kaj storiti v primeru stavke na vlaku v Evropi«? Posnamete lahko naše fotografije in besedilo ali pa nam zaupate s povezavo do te objave v blogu. Ali kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/en/what-to-do-train-strike-europe/ – (Pomaknite se navzdol malo videti Vlagati zakoniku)