Koha e leximit: 4 minuta
(Modifikimi I Fundit Më: 02/09/2022)

Trendi në rritje drejt të qënit më shumë miqësore për mjedisin ka ngjallur shumta, dhe të ndryshme iniciativa të gjelbra në nivel global, në qytetet e mëdha dhe qytetet e vogla njësoj. Një nga shumë shenja të kësaj po rritet përdorimi i energjisë së rinovueshme në jetën e përditshme të njerëzve dhe të punës në sferat ajo kurrë nuk kishte qenë konsideruar si një opsion më parë. Një zonë e tillë është siguria rrugore, ku ajo është përdorur në çdo gjë nga shenjat e rrugëve në semafor për sistemet e sinjalizimit, duke e bërë kështu situata rrugore më të dukshme në një çmim më të lirë, dhe gjithashtu kursyer të holla dhe planeti në proces.

Ndërsa shenjat në rrugë nuk duhet të vërtetë të jetë ndezur për të bërë punën e tyre, dritat e kanë patjetër përfitim i shtuar për të ndërgjegjësuar më shumë drejtuesit. Shenjat rrugore Solar-powered pajisura me drita LED të sigurojë mjetet për dukshmëri më të mirë, si gjatë ditës dhe gjatë natës (Ju mund të gjeni më shumë në lidhje parimet e tyre të operimit këtu) Ato ofrojnë një gamë të mirë operative edhe gjatë kushteve të motit të ashpër që zakonisht krijojnë situata aksident-prirur. Pavarësisht nga vendin e tyre - në udhëkryqet, udhëkryq, ose vendkalimet hekurudhore, këto shenja sigurojnë siguri më të madhe për këmbësorët dhe automjetet njësoj.

 

Avantazhet kryesore e shenjave Solar-Powered Road

Përfitim i madh dhe Avantazhi i këtyre shenjave është fakti se energjia që ushqen nuk vjen nga djegia e lëndëve djegëse fosile. Ajo nuk e ndotin në mënyrë që të qymyrit, vaj, Dhe të bëjë të gazit, gjë që e bën atë 100 qind miqësore për mjedisin. Kushti i vetëm është orë të mjaftueshme me diell në mënyrë që rrezet e diellit për të korrur, konvertuar dhe ruhet për përdorim-vjeçar. Si i ndërlikuar pasi kjo mund të duket parakusht, një herë i akuzuar, instalimi është me të vërtetë ekonomike për shkak të ndjeshmërisë së saj ndaj lëvizjes, e cila mundëson mesazhet si kjo për të vepruar vetëm kur ka trafiku i vërtetë në rrugë, në vend të rreth orën. përdorime të energjisë diellore janë shumëdimensional dhe me të vërtetë interesante, nuk janë ata?

Që këto instalime janë të vështirë të injorojnë, ata të rritur ndërgjegjësimin e shoferëve dhe këmbësorëve në rrethrrotullime, në parkingje, Zonat e rrezikshme që janë të njohur për aksidentet shkaktojnë, etj. Fakti që ata nuk kanë nevojë për tela ose një burim elektrik aty pranë për të vepruar e bën të mundur për vendin e tyre kudo, përveç faktit që janë vërtet çmim i ulët dhe me mirëmbajtje të ulët. Një përfitim shtesë është fakti se ata janë kaq të lehtë për të instaluar - ato mund të jenë bashkëngjitur ose në poste të përhershme ose një portativ për lëvizshmëri më të madhe. Kjo i bën ato të mëdha gjatë punët në rrugë, si ata mund të vihet dhe hiqet në praktikisht nuk ka kohë dhe pa shkaktuar përçarje të footpaths afërta.

Amsterdam për Trenat Paris

London për Trenat Paris

Rotterdam për Trenat Paris

Bruksel për Trenat e Parisit

 

Benefits Of Solar-Powered Railroad Crossing Signals And Road Signs

 

Sinjalet diellore hekurudhore

Sinjalet kalimit hekurudhor që përdorin energjinë e diellit mund të përdoret në të dy zonat industriale dhe zonat rurale. Produktet e këtij lloji, të tilla si https://www.solarlightingitl.com/solar-railroad-crossing-systems/ zbulojnë trenat që afrohen përmes fuqisë së sensorëve pa tela, dhe një herë ata marrin sinjalin, ata aktivizoni dritat e kalimit dhe të shëndosha që shkojnë derisa treni ka kaluar dhe kjo është e sigurt për të kaluar gjurmët. Këto sinjale zakonisht shkojnë në çifte në çdo anë të kalimit të trenit, dhe një lidhje pa tel ndryshon ato në dhe jashtë në të njëjtën kohë. Ndoshta gjëja më e mirë në lidhje me instalimin e tyre është fakti se nuk ka kuti të jashtme ose kabllot e gjatë të përfshira.

I gjithë sistemi mbështetet në energjinë diellore që është e mjaftueshme për të qëndruar 10 orët e punës së pandërprerë herë plotësisht e ngarkuar, por ka një bateri rezervë, duhet të ketë një mungesë të plotë të diellit, kur energjia e akumuluar është i rraskapitur. Sistemi është gjithashtu nganjëherë aktivizohet vetëm nëse plotësohen disa kritere programuara, të tilla si një shpejtësi të caktuar, në të cilin treni afrohet po lëviz, për shembull. Ajo mund të jetë ngritur për të zjarrit vetëm një alarm nëse vlera është mbi 65 mph dhe injorojnë trafikun, lëviz më ngadalë se kaq. Opsionet janë të ndryshme.

Edhe pse energjia e gjelbër nuk është përfshirë plotësisht në jetën e personit mesatar ende, ne mund të shohim praninë dhe përdorimin e saj të rritet me minuta, hyjnë gjithnjë e më shumë sferat e jetës. Kjo është me të vërtetë e ardhmja e planetit tonë dhe përfaqëson një mënyrë ekologjikisht të ndërgjegjshëm për përparimin e të përqafojë pa dëmton edhe më tej bilancin e brishtë dhe delikate në natyrë që tashmë është ndikuar rëndë nga njeriu. Solar-powered rrugore dhe hekurudhore zgjidhje janë një shembull i mirë praktik, i zgjuar, dhe aplikime të lira të burimeve të mëdha natyrore.

Bruksel për Trenat Amsterdam

London për Trenat Amsterdam

Berlin për Trenat Amsterdam

Paris për Trenat Amsterdam

 

rail crossing

 

Ne kujdesemi për mjedisin dhe ne e duam artin e udhëtimit. Filloni me prenotim një udhëtim tren me Ruaj një tren, sot!

 

 

A doni të tërheq vëmendjen tonë blog post “Përfitimet e Mundësuar sinjaleve diellore Railroad Crossing dhe shenjat rrugore” onto faqen tuaj? Ju ose mund të marrë fotot tona dhe tekst dhe të na japë kredi me një Lidhje në këtë blog post. Ose kliko këtu: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/solar-powered-railroad-crossing-signal/?lang=sq </s>avkanî- (Shkoni poshtë pak për të parë kodin embed)