Koha e leximit: 7 minuta
(Modifikimi I Fundit Më: 29/05/2020)

Të mbetet shtatzënë është një nga kohërat më të mrekullueshme të jetës suaj. E bën, megjithatë, vijnë me kufizime të caktuara. Sidomos nëse planifikoni të udhëtoni gjatë shtatëzanisë. Mbartja dhe ndërtimi i një foshnje kufizon llojin e transportit që mund të përdorni për të marrë rreth, veçanërisht kur udhëtoni gjatë shtatëzënësisë ndërkombëtarisht. Askush nuk mund të fluturojë dhe shumë forma të tjera të udhëtimit gjatë shtatëzanisë kur kalojnë një muaj të caktuar, ose nëse jeni duke përjetuar komplikime. Sigurohuni që t'i përfshini të gjitha këto në planin tuaj të udhëtimit për shtatëzani. Një mënyrë shumë e thjeshtë për të arritur në destinacionin tuaj kur udhëtoni gjatë shtatëzanisë tren nëpërmjet. Kompanitë e trenit shpesh kujdesen për gratë shtatzëna, duke e bërë atë një nga mjetet më të njohura të transportit kur udhëtoni gjatë shtatzënisë.

  • Train Transport Is The Eco-Friendly Way To Travel, Sidomos kur Tvrullshëm ndërsa shtatzënë. Ky artikull është shkruar për të edukuar rreth Trenit Travel nga Save një tren, Uebfaqja më e lirë e biletave të trenit Në botë.

Perpara se te fillosh

Para se të filloni edhe udhëtimin tuaj me vogëlushin tuaj në bord, merrni pak kohë për të përgatitur trupin tuaj për të udhëtuar gjatë shtatzënisë. Mundohuni të bëni sa më shumë ushtrime, ky do sigurohuni që trupi juaj të jetë në formën më të mirë të rërës deri në ngurtësitë e udhëtimit. Udhëtimi gjatë shtatëzënësisë mund të marrë shumë nga ju. Praktikoni shtrirje, dhe forcimin e thelbin dhe kembet tuaja. Fjetja në ndarje udhëtimi shpesh është më e mërzitur se sa jeni mësuar, dhe ju mund të keni nevojë për fleksibilitet shtesë për tu bërë rehat kur udhëtoni gjatë shtatëzanisë.

Amsterdam në Londër

Paris në Londër

Berlini në Londër

Brukseli në Londër

 

Udhëtimi Ndërsa Këshillë Shtatzënë 1: Kontrolloni me mjekun tuaj

Para se të filloni të udhëtoni gjatë shtatzënisë, kontrolloni me doktorin tuaj që në të vërtetë jeni pastruar për të. Sigurohuni që të shpjegoni se jeni duke udhëtuar gjatë shtatzënisë me tren dhe jo nga ajri, pasi kjo ka shumë të ngjarë të ketë një ndryshim të madh në përfundim. Shtatzënitë me rrezik të lartë dhe ata që janë shumë vonë në tremujorin e tretë të tyre, mund të mos ju pranohet qasja në udhëtime gjatë shtatëzanisë, kështu që është gjithmonë më mirë të pastrohen më parë për të shmangur zhgënjimin. Pasi të keni gjithçka të qartë, librin tuaj tren bileta në internet.

Amsterdam në Paris

London në Paris

Roterami në Paris

Brukseli në Paris

 

Kontrolli i mjekut

 

Tvrullshëm ndërsa shtatzënë majë 2: Planifikoni me kujdes

Ne të gjithë e dimë se ngjarje të tilla si dasma dhe ahengje jo gjithmonë bien në kornizën tuaj të përsosur kohore, veçanërisht nëse planifikoni të udhëtoni ndërsa jeni shtatzënë. Kur është e mundur, megjithatë, përpiquni të siguroheni që udhëtimi juaj përkon me pjesën më të rehatshme të shtatëzënisë. Tremujori i parë është shpesh e rrënuar me nauze, mungesë oreksi dhe në përgjithësi ndjeheni të tmerrshme, që është një lajm i keq për të udhëtuar gjatë shtatzënisë. Tremujori i tretë është kur filloni të ndjeheni paksa si balena, dhe qëndrimi për çdo periudhë kohe i bën këmbët tuaja të duan të bien. Shtoni kyçin e këmbëve të fryrë, mungesa e gjumit, dhe ciklet e rritjes së lëvizjes së bebes gjithnjë në rritje dhe mund të keni një udhëtim shumë të pakëndshëm nëse udhëtoni gjatë shtatëzanisë. Tremujori i dytë është zakonisht koha më e mirë për të udhëtuar. Ju nuk jeni akoma shumë të mëdhenj, dhe në shumicën e rasteve, nauza është zvogëluar. Udhëtimi gjatë shtatëzënës bëhet gjithmonë më mirë nëse nuk e kaloni tërë kohën duke dashur të hidhni poshtë, ose shtrihuni!

Milano në Romë

Florence në Romë

Pizën në Romë

Napoli në Romë

 

 

Udhëtimi Ndërsa Këshillë Shtatzënë 3: Sillni jastëkët tuaj

Të qenit i qetë kur udhëtoni ndërsa jeni shtatzënë nuk është e lehtë. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse është pak më vonë në shtatzëni. Sigurohuni që të paketoni jastëkët tuaj të preferuar për udhëtimin tuaj. Të keni jastëkët tuaj jo vetëm që garantojnë më shumë rehati kur udhëtoni gjatë shtatëzanisë, por gjithashtu do t'ju japë një sens familjariteti për t'ju ndihmuar të ndjeheni më pak të stresuar. Udhëtimi gjatë shtatzënisë mund t’ju ​​bëjë shpinën, qafë, dhe goxha çdo pjesë e juaj e lënduar. Le ta përballojmë, goxha çdo gjë mund të jetë stresuese ndërsa shtatzënë, kështu që gjithmonë përpiquni të i bëj gjërat sa më të lehta kur jeni duke udhëtuar ndërsa jeni shtatzënë.

Milano në Venecia

Padova në Venecia

Bolonja në Venecia

Roma në Venecia

 

Sillni jastëkun tuaj kur udhëtoni gjatë shtatzënisë

 

Tvrullshëm ndërsa shtatzënë majë 4: Vazhdoni në Tabelën Kohore

Të udhëtosh ndërsa shtatzënë shpesh vjen me shumë vonesa të paparashikuara. Asnjëherë nuk e dini se si do të ndiheni në mëngjesin e udhëtimit tuaj, ose nëse trupi juaj do të ketë nevojë për pak kohë kur udhëtoni gjatë shtatëzanisë. Gjithçka është më stresuese, dhe shpesh mund të vrapojë vonë. Hartoni një tryezë kohe para udhëtimit tuaj të trenit, dhe sigurohuni që të shtoni sa më shumë kohë shtesë në të që të jetë e mundur. Synoni të jeni aq herët sa kaq vonesa të tilla si trafiku ose ndonjë gjë tjetër nuk do të bëjë që ju të duhet të nxitoni kur udhëtoni gjatë shtatzënisë. i sigurt, ulur rreth duke pritur për trenin tuaj mund të jetë një dhimbje, por është pafundësisht më mirë sesa të nxitosh, ndërsa shtatzënë, për ta kapur atë.

Salzburgu në Vjenë

Mynih në Vjenë

Graz në Vjenë

Praga në Vjenë

 

Udhëtimi Ndërsa Këshillë Shtatzënë 5: Mos u mbështetni në ushqimin e blerë

Të gjitha llojet e gjërave mund të heqin stomakun tuaj kur jeni shtatzënë. Për të mos përmendur që ekziston një listë për aq kohë sa krahu juaj i gjërave që nuk duhet të hani. Sjellja e ushqimit tuaj me vete si pjesë e planit tuaj të udhëtimit do të mohojë shumicën e atyre çështjeve kur udhëtoni gjatë shtatzënisë. Kur paketoni ushqimet tuaja, ju e dini saktësisht se çfarë është në të, dhe saktësisht çfarë të presim. Sigurohuni t'i paketoni ato në një kuti më të freskët ose në ndonjë paketim tjetër të izoluar për ta mbajtur të freskët ose të ngrohtë kur udhëtoni gjatë shtatëzanisë.

Nyrnberg në Pragë

Mynihu në Pragë

Berlini në Pragë

Vjena në Pragë

 

Ushqim për të ngrënë gjatë shtatzënisë

 

Tvrullshëm ndërsa shtatzënë majë 6: Kontrolloni trefish medikamentet tuaja

Kjo ndjenjë fundosje kur e kuptoni se keni lënë një ilaç të rëndësishëm pas është diçka që askush nga ne nuk dëshiron ta provojë, sidomos kur udhëtoni gjatë shtatzënisë. Kur jeni duke pritur, ju mund të jeni me ilaçe të ndryshme në jetën e përditshme. Këto mund të mos shfaqen menjëherë në ballë të mendjes tuaj kur bëni pako për të udhëtuar gjatë shtatzënisë. Sigurohuni që jo vetëm të kontrolloni trefish se keni më shumë sesa ilaçe të mjaftueshme për të udhëtuar gjatë shtatzënisë, por merrni dikë tjetër që t'i kontrollojë ato edhe për ju.

Frankfurti në Berlin

Leipzig në Berlin

Hanoveri në Berlin

Hamburg në Berlin

 

Udhëtimi ndërsa shtatzënë majë 7: Mos e ngre bagazhin!

Kjo shpesh anashkalohet kur mendoni të udhëtoni gjatë shtatzënisë. Kështu që shpesh ne vetëm mbajmë një valixhe ose një çantë vetëm për ta bërë atë të përfunduar dhe jashtë rrugës. Bagazhi është i rëndë, pra ngritja e tij gjatë shtatëzënësisë është një jo-jo! Merrni dikë tjetër që t'ju japë dorën nëse mundeni, përndryshe flamur poshtë një roje për t'ju ndihmuar kur udhëtoni gjatë shtatëzanisë.

Bruksel për Trenat Amsterdam

London për Trenat Amsterdam

Berlin për Trenat Amsterdam

Paris për Trenat Amsterdam

 

Udhëtimi gjatë shtatëzënësisë

 

Tvrullshëm ndërsa shtatzënë majë 8: Mos udhëtoni vetëm

Edhe nëse planifikoni të bëni një udhëtim vetë, përpiquni ta lidhni me një bashkëpuntor ose një mik që duhet të shkojë në të njëjtin vend. Udhëtimi gjatë shtatëzënësisë vetëm ju ekspozon ndaj rreziqeve të mëdha. Asnjëherë nuk e dini nëse diçka mund të shkojë keq, kështu që ju duhet një fytyrë miqësore atje me ju për t'ju ndihmuar. Kur vendosni për planet tuaja të udhëtimit, përpiquni të përfshini të paktën një person tjetër që ju besoni të udhëtoni me ju.

Mynih për Trenat Cyrih

Berlin për Trenat Cyrih

Basel për Trenat Cyrih

Vjenë për Trenat Cyrih

 

Udhëtimi ndërsa shtatzënë majë 9: Sillni ca muzikë

E gjithë çështja pas përgatitjes kur jeni duke udhëtuar gjatë shtatzënisë është ulja e stresit. Stresi mund të shkaktojë të gjitha llojet e efekteve të padëshiruara dhe jo të shëndetshme në trupin tuaj. Sigurohuni që të sjellni disa muzikë me vete në trenin tuaj. Pop në kufjet tuaja, dhe thjesht uluni dhe pushoni kur të shkoni në destinacionin tuaj. Mos harroni të merrni frymë.

Luksemburgu për Trenat Brukselit

Antwerp për Trenat Brukselit

Amsterdam për Trenat Brukselit

Paris për Trenat Brukselit

 

Sillni disa muzikë dhe kufje

 

majë 10: Rezervoni biletat tuaja përpara

Sigurohuni që jo vetëm të rezervoni biletat tuaja në internet për të udhëtuar gjatë shtatzënisë, por ju merrni edhe biletat më të lira të trenit me Save A Train. Duke u siguruar që të keni paqe mendore në lidhje me marrjen e biletave më të mira, bëjeni atë paraprakisht sa të jetë e mundur, të merrni biletat e sakta të trenit është thelbësore për të pasur një përvojë të mirë kur udhëtoni gjatë shtatëzënësisë.

Dusseldorf për Trenat Mynihut

Dresden për Trenat Mynihut

Nuremberg për Trenat Mynihut

Bonn për Trenat Mynihut

 

Të mbetet shtatzënë është një përvojë e mrekullueshme dhe ndonjëherë e frikshme. në Save A Train ne do të donim shumë t'ju ndihmojmë të shijoni udhëtimin tuaj, plani përpara, dhe shmangni ndonjë pengesë të mundshme. Tvrullshëm ndërsa shtatzënë me tren është një përvojë kaq e bukur, dhe kjo nuk duhet të ndryshojë sepse po pret një fëmijë!

 

 

A doni të tërheq vëmendjen tonë blog post “10 Këshilla për të udhëtuar ndërsa shtatzënë” onto faqen tuaj? Ju ose mund të marrë fotot tona dhe tekst dhe të na japë kredi me një Lidhje në këtë blog post. Ose kliko këtu: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/tips-traveling-pregnant/?lang=sq </s>avkanî- (Shkoni poshtë pak për të parë kodin embed)

  • Nëse ju doni të jenë të sjellshëm me përdoruesit e juaj, ju mund të udhëzojë ata direkt në faqet tona të rrugës tren ulje.
  • Në linkun e mëposhtëm, ju do të gjeni rrugët tona më të njohura tren – https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml, <- Kjo lidhje është për anglisht rrugëve faqet ulje, por ne gjithashtu kemi https://www.saveatrain.com/de_routes_sitemap.xml, dhe ju mund të ndryshoni gjuhët de në fr ose tr dhe më shumë gjuhë sipas zgjedhjes suaj.