Koha e leximit: 5 minuta
(Modifikimi I Fundit Më: 11/04/2021)

Të udhëtosh me tren është një përvojë magjepsëse që ofron dhjetëra shpërblime. Trenat ju sjellin më afër peizazhit: nuk do të shihni një tufë delesh që kullotin ose nuk marrin frymë në aromën e një fushe tulipanësh nga sedilja e mesme e një Airbus. Trenat mund të ju çojnë në periferi dhe ju depozitoj në qendër të një qyteti në asnjë kohë. Ju mund të shtriheni dhe të relaksoheni dhe të bisedoni nga një distancë e rehatshme me bashkudhëtarët kur udhëtoni me tren. Disa do të thonë se udhëtimi me tren është shpërblimi i tij, sepse çdo herë që ngasim një tren, ne ndihmojmë në mbajtjen e një industrie jetësore dhe traditës së gjallë. Por sot ne jemi këtu për të folur për një lloj tjetër shpërblimi - një që mund t'ju ndihmojë bëj më shumë udhëtime me tren dhe shikoni një pjesë edhe më të gjerë të botës ose si ta bëni një aventurë treni edhe më buxhetore. Ato janë lloji i shpërblimeve të lëshuara nga kompanitë e kartave të kreditit të udhëtimit. Dhe mbledhja e tyre mund të jetë një strategji e zgjuar për financimin e pushimeve që ëndërroni të bëni.

 

1. Si të bëni një aventurë treni edhe më buxhetore: Kartat e kreditit të udhëtimit janë të ndryshme

Njerëzit zakonisht mbajnë karta krediti tradicionale në portofolet e tyre për disa arsye. Ndonjëherë kemi një kartë krediti thjesht për të shmangur shumë para në xhepa - një praktikë që mund të jetë e rrezikshme, veçanërisht kur udhëtojmë. Kartat e kreditit na ndihmojnë gjithashtu të paguajmë për blerjet që nuk kemi mundësi t'i paguajmë menjëherë, qofshin ato të domosdoshme apo gjëra të këndshme. Kjo praktikë e parë është një mënyrë krejtësisht e mirë për të përdorur një kredi udhëtimi. Në fakt, mënyra më e mirë për të fituar shpërblime nga karta juaj e kreditit të udhëtimit është ta përdorni shpesh, veçanërisht për blerjet e mëdha. Por praktika e dytë mund të jetë e rrezikshme kur përdorni një kartë krediti udhëtimi. Përse? sepse, ndërsa norma mesatare e interesit e ngarkuar nga industria e kartave të kreditit si një e tërë - dhe ju mund të gjeni shumë që ngarkojnë më pak - është 14.52%, disa karta krediti udhëtimi ngarkohen lart 25%. Dhe shumë marrin tarifa të majme vjetore mbi të gjitha. Mbajtja e një ekuilibri të lartë në një kartë krediti udhëtimi do të rrit tarifat tuaja të interesit në asnjë kohë. Kështu që rregulli i parë i përdorimit të një karte krediti udhëtimi është të mos ngarkosh kurrë më shumë sesa mund të përballosh të shlyesh në një cikël të vetëm faturimi.

Mynih në Salzburg Çmimet e Trenit

Çmimet e Trenit nga Vjena në Salzburg

Çmimet e Trenit nga Graz në Salzburg

Linz në Salzburg Çmimet e Trenit

 

2. Përfitimet e përdorimit të një karte krediti udhëtimi

Kompanitë e kartave të kreditit të udhëtimit janë të etur të kenë biznesin tuaj. Ata konkurrojnë me kompani të tjera për ta fituar atë. Ofrimi i një programi shpërblimi unik dhe të fuqishëm është mënyra kryesore që ata dallojnë në treg dhe tërheqin klientët.

Përfitimet drejtojnë gamën. Disa kompani ju shpërblejnë me milje të shpeshta. Le të themi se jeni një New Yorker që planifikoni një turne provë në Bordo, pjesa e parë e udhëtimit tuaj ka të ngjarë të jetë një fluturim për në Paris - që ka të ngjarë të jetë shpenzimi më i madh i vetëm i udhëtimit tuaj. (Kjo nëse nuk po provoni disa vreshta shumë të rralla!) Miljet e shpeshta të fluturimeve që fitoni mund të blejnë atë biletë ajrore për ju. Disa kompani të kartave të kreditit të udhëtimit përfshijnë bileta shoqëruese vjetore si pjesë e strukturës së tyre të shpërblimit, kështu që ju mund të sillni një mik së bashku në një aventurë. Kompanitë e tjera ofrojnë shpërblime që mund ta bëjnë fluturimin tuaj më të këndshëm, nga azhurnimet e klasit të parë në qasjen ekskluzive në sallonet e linjave ajrore në aeroportet në të gjithë botën. Uljet në hotele dhe restorante gjithashtu llogariten në strukturën e shpërblimit të disa kartave të kreditit të udhëtimit.

Çmimet e Trenit nga Parisi në Marsejë

Marsejë në Paris Çmimet e Trenit

Çmimet e trenave nga Londra në Paris

Marsejë në Clermont Ferrand Çmimet e Trenit

 

https://www.youtube.com/watch?v=_JqS1l9Dq20

 

3. Si të bëni një aventurë treni edhe më buxhetore: Zgjedhja jonë e përfitimeve

Përfitimi më fleksibël që mund të fitoni është kthimi i parave në blerjet tuaja. E kartat më të mira të kreditit të udhëtimit paguaj 2% përsëri në të gjitha blerjet tuaja. Disa e rrisin përqindjen e kthimit të parave të gatshme në aq sa 6% në kategori të zgjedhura, përfshirë edhe biletën e avionit, ngrënie, dhe blerjet e hoteleve. Nëse përdorni kartën tuaj të kreditit të udhëtimit në mënyrë rutinë - madje edhe për të paguar për artikuj të përditshëm si ushqime dhe gaz - shpërblimet e parave mund të shtohen shpejt dhe të përdoren për të kompensuar çdo shpenzim udhëtimi që ju pëlqen, përfshirë edhe lejen tuaj të rradhës. Por edhe një herë, ka kuptim të përdorni kartën tuaj të kreditit të udhëtimit në këtë mënyrë nëse jeni të përgatitur të shlyeni bilancin tuaj çdo muaj.

Çmimet e Trenit Bazel në Interlaken

Çmimet e Trenit nga Gjeneva në Zermatt

Çmimet e Trenit nga Berna në Zermatt

Çmimet e Trenit nga Lucerna në Zermatt

 

4. Këshilla për zgjedhjen e një karte krediti udhëtimi

Kartat e kreditit të udhëtimit shpesh përdorin një lloj sistemi pikësh për të llogaritur shpërblimet që fitoni dhe këto sisteme priren të jenë të komplikuara. Gjithashtu, disa karta imponojnë një kërkesë minimale blerjeje para se të fitoni pikë fare. Për shembull, nga ju mund të kërkohet të bëni $1000 ose më shumë në blerjet gjatë një periudhe tre-mujore para se të filloni të fitoni pikë. Vendosja e një bilete ajrore në kartën tuaj të kreditit të udhëtimit është një mënyrë e thjeshtë për të përmbushur minimumin. Por gjithashtu mund ta plotësoni duke përdorur kartën tuaj për disa muaj për të paguar shpenzimet e përditshme. Vetëm sigurohuni që të mbani gjurmët e blerjeve tuaja për t'u siguruar që jeni rrugës çdo muaj për të arritur qëllimin tuaj të shpenzimeve.

Basti juaj më i mirë është të krahasoni secilën nga kartat që po konsideroni mollë me mollë. Ju mund të dëshironi të krijoni një fletëllogaritëse për këtë qëllim për t'u siguruar që po kapni të gjitha tiparet e secilës kartë dhe po bëni një krahasim të drejtë. Sigurohuni që të përfshini prill interesi, kërkesat minimale të blerjes, përqindja e kthimit të parave të gatshme, dhe tarifat vjetore karta juaj tarifon në llogaritjen tuaj.

Çmimet e Trenit nga Vjena në Budapest

Çmimet e Trenit nga Praga në Budapest

Çmimet e trenave nga Mynihu në Budapest

Çmimet e trenit nga Graz në Budapest

 

Train Adventure Even More Budget Friendly

 

5. Si të bëni një aventurë treni edhe më buxhetore: Një rekomandim i fundit

Endacia mund të jetë një kërkesë e papërmbajtshme. Si ekspertë udhëtimesh, ne ju nxisim të përdorni kredinë me përgjegjësi. Gjithashtu, ne ju kërkojmë të merrni parasysh përgjegjësinë tuaj ndaj planetit. Bërja e zgjedhjeve të udhëtimit që kanë një ndikim të ulët mjedisor, të tilla si udhëtojnë me tren në vend të automjetit për të eksploruar destinacionin tuaj të ardhshëm, është një mënyrë për të udhëtuar duke qenë besnikë ndaj parimeve të qëndrueshmërisë.

Çmimet e Trenit Offenburg për në Freiburg

Stuttgart në Freiburg Çmimet e Trenit

Çmimet e Trenit nga Leipzig në Freiburg

Nuremberg në Freiburg Çmimet e Trenit

 

këtu në Ruaj një tren, ne do të jemi të lumtur t'ju ndihmojmë të planifikoni pushimet tuaja në Evropë me tren.

 

 

A doni të vendosni në faqen tuaj në internet postimin tonë të blogut "Si të Bëni Një Aventurë Treni edhe më Buxhetore"? Ju ose mund të marrim fotot dhe teksti dhe do të na japë kredi me një link për këtë post blog. Ose kliko këtu: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/train-adventure-budget-friendly/?lang=sq </s>avkanî- (Shkoni poshtë pak për të parë kodin embed)