Koha e leximit: 4 minuta
(Modifikimi I Fundit Më: 27/03/2021)

transportit hekurudhor është më mënyra mjedis miqësor për të udhëtuar. Efekti serrë e emisioneve të gazrave për kilometër në transportin hekurudhor është 80% më pak se makinat. Në disa vende, më pak se 3% e të gjithë transportit emetimet e gazit vijnë nga trenat. Metodat vetëm më miqësore me mjedisin se trenat janë në këmbë dhe çiklizëm. atje janë shumë arsye pse zgjedhur për të udhëtuar me tren është ekologjikisht miqësore dhe ne do të dëshironim për të ndarë këto me ju!

Një linjë tipik tren mund të kryejë 50,000 njerëz në orë. Krahasoni këtë me një korsi autostradë pa pagesë, të cilat mund të lëvizin vetëm 2,500 njerëz në orë.

 

 

Kur kundërta transportit me motor me hekurudhë, kostot e jashtme, zhurmë, ndotja e ajrit, aksidentet, dhe përkeqësim të infrastrukturës, dhe kongjestion janë shumë më të ulëta në Trenat se duke përdorur një automjet privat.

Amsterdam për Trenat Londër

Rotterdam për Trenat Londër

Paris për Trenat Londër

Bruksel për Trenat Londër

 

ndotja akustike – Pse zgjedhur për të udhëtuar me tren është ekologjikisht miqësore

Ndotja nga zhurma është efekti negativ i zhurmës si tek njerëzit ashtu edhe tek kafshët. Kjo është një rezultat i drejtpërdrejtë i varfër Planifikim Urban. Problemet nga zhurma data ndotja përsëri në Romën e lashtë! sot, ndotja akustike nga makina mund të shkaktojë dëme në gjendjen psikologjike të njerëzve. Simptomat përfshijnë hipertension, Nivelet e lartë të stresit, tringëllimë në veshët, gjumë shqetësim, dhe efekte të tjera të dëmshme.

aktualisht, ekzistojnë masa për të kufizuar ndikimin e zhurmës rrugor. Masat përfshijnë barrierave të zhurmës, kufizimin shpejtësi automjeteve, ndryshimin e rrugës automobilistike cilësi, si dhe kontrollet e trafikut që mundësojnë rrjedhjen e automjetit të qetë. Kjo do të thotë se makina në sistemin e kontrollit të trafikut do të duhet të përdorni frenat dhe përshpejtimin e tyre më pak.

Treni është ekologjikisht miqësore dhe se është kritike. India është duke parë shitjet e makinave në rritje në baza vjetore. Kinë është parashikuar të ketë 300 milion makina në rrugë nga 2030. Aviacionit dhe udhëtimit anije janë gjithashtu duke shtuar të emetimeve globale të CO2. Duket se nga të gjitha llojet e transportit, vetëm trenat po i mbajnë emetimet e ulëta dhe i qëndrueshëm për të ardhmen.

makina elektrike dhe hibride janë padyshim më të mirë për mjedisin se sa makinat tradicionale, por problemi sot është se këto makina janë shumë të shtrenjta për t'u shitur në një nivel që do të balancuar nga pasojat negative të makinave.

Rimini për Trenat Florence

Roma për Trenat Florence

Florence për Trenat Romës

Venecia për Trenat Florence

 

 

trenat naftë dhe trena elektrike

Ka një dallim në mes naftë trenat dhe elektrik trenat. trenat elektrike emetoj 20-35% më pak karbon sesa trenat me naftë. Një tren është ekologjikisht miqësore trenat sidomos elektrike të cilat janë mundësuar nga energjia e rinovueshme dhe ofertës etapat karboni pa. emetimet nga Trenat në Evropë do të reduktojë me një të mëtejshme 50% nga 2030. Këto shifra janë të mëdha që nga trenat përbëjnë 8.5% e të gjithë aktivitetit të udhëtimit.

Cologne për Trenat Frankfurt

Mynih për Trenat Frankfurt

Hanover për Trenat Frankfurt

Hamburg për Trenat Frankfurt

 

Trenat ose aeroplanë – pse zgjedhur për të udhëtuar me tren është ekologjikisht miqësore

Një artikull kryesor i rëndësishëm kur krahasuar trenat për aeroplanët është se aeroplanët duhet të përdorni një sasi të pabesueshme të karburantit për të dy fluturim dhe ulje. Gjithashtu, kur njerëzit të udhëtojnë me aeroplan, ata kanë tendencë për të shkuar në aeroport me makinë. Kjo shton me emetimet e CO2 për udhëtimin e tyre. Kjo e bën duke marrë një tren ndërqytetor një jo-brainer për mjedisin.

Ka pasur disa zhvillime të fundit, veçanërisht për njerëzit udhëtojnë për biznes të cilët janë të informuar nga agjentët e udhëtimit të ndikimit të karbonit të fluturimeve të tyre. Gjithashtu, mënjanë nga mjedisi, është shumë e vështirë të arrijnë në qendrat e qyteteve me makinë, kurse, nëse ju jeni në një tren, ju keni qasje të drejtpërdrejtë në qendrat metropolitane. kjo, më shpesh sesa jo, gjithashtu do të thotë se është shumë më e shpejtë për të udhëtuar me tren se çdo metodë tjetër.

Genoa për Trenat Milanit

Roma për Trenat Milanit

Bologna për Trenat Milanit

Verona për Trenat Milanit

 

Në përfundim, një tren është miqësor ndaj mjedisit dhe mënyra më miqësore për mjedisin për të udhëtuar dhe gjithashtu siguron lehtësi për njerëzit që udhëtojnë si për biznes ashtu edhe për kënaqësi. Rritja në makina në rrugë do të thotë se bllokimet dhe ndotja janë në rritje dhe trenat janë përgjigje të transportit për të mbrojtur mjedisin.

 

A jeni duke kërkuar për të blerë bileta treni me asnjë tarifat prenotim? Shko te www.saveatrain.com për të marrë qasje në normat e lirë e trenit.

 

A doni të embed blog post tonë onto faqen tuaj, pastaj kliko këtu: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fwhy-choosing-to-travel-by-train-is-environmentally-friendly%2F%3Flang%3Dsq - (Shkoni poshtë për të parë kodin embed)