Реадинг Тиме: 5 минута
(Последње ажурирано: 21/10/2022)

Након што сте месецима планирали свој одмор у Европи, најгора ствар која се може десити су кашњења и, у најгорем случају, отказивања путовања. Штрајкови возова, пренасељени аеродроми, а отказани возови и летови понекад се јављају у туристичкој индустрији. Овде у овом чланку, саветоваћемо шта да радимо у случају штрајка возова у Европи и Уједињеном Краљевству.

 

Штрајкови возова у Европи & Уједињено Краљевство:

Досад, 2022 остаће упамћена као година када је туристичка индустрија процветала због опуштања Цовид-19, али је тада увек било неких штрајкова због преоптерећености у овој индустрији. У јулу 2022, објављено је да железничари и особље први пут штрајкују у 25 године. стога, ово је утицало еуростар, Интерцити возови, метро, аутобуски превоз, и саобраћај широм Британије.

Међутим, Енглеска није сама у овом хаосу. Железнички радници у Холандији, а Италија је протестовала у августу и септембру 2022. Тако, регионални возови од Амстердама до Ротердама, Милано, а други регионални возови паузирали су саобраћај између 1 дан до 3 дани.

 

Зашто постоје штрајкови возова у Европи?

Разлози за штрајкове возова у Европи су различити. Међутим, главни разлози за штрајкове возова су ниске плате, насиље над железничким особљем, инфлација, и повећање трошкова живота. На пример, дошло је до штрајкова возова у Италији због насиља над особљем, па су железничари затражили додатну безбедносну заштиту. С друге стране, инфлација је била главни разлог за штрајкове возова широм Велике Британије и Шкотска.

 

Останите ажурирани

На одмору је лако заборавити на све, а провера вести није ни у чијим плановима за одмор. Међутим, држећи уши отворене, ћаскајући са мештанима, или чак са другим туристима може бити од велике помоћи и информација. Додатно. провера локалних вести на мрежи у вашој дестинацији може да вам уштеди бриге, и неочекиване промене вашег плана пута.

На пример, национална железница је на свом сајту објавила саопштења у вези са индустријским акцијама. Конкретни датуми штрајка наведени су са смерницама за путнике. Тако, провера вести може одиграти велику улогу када планира европско путовање.

Франкфурт на на Берлин Траинс

Лајпциг на Берлин Траинс

Ханновер на Берлин Траинс

Хамбург на Берлин Траинс

 

 

Резервација возних карата: Прочитајте ситно писмо

Резервације возну карту никада није било лакше. у наставку, данас ти резервишите карту за воз онлине и не морате да га штампате, довољно је предочити е-карту на свом мобилном приликом уласка у воз. Међутим, већина људи се не труди да прочита политику железнице или ситна слова пре него што доврши резервацију. Овуда, путници лако пропусте посебна упутства у вези са изменама распореда, кашњења, а у екстремним ситуацијама – удари возова.

Додатно, ако рачунате да ћете питати на железничкој станици, онда ћете се можда изненадити. Понекад се особље станице придружи железничким радницима у знак протеста, тако, билетарнице се затварају и због штрајкова. стога, увек треба да читате ситним словима док резервишете карте и у најавама датума штрајка на мрежи.

Брисел у Амстердам Траинс

Лондон на Амстердам Траинс

Берлин на Амстердам Траинс

Париз за Амстердам Траинс

 

Train strikes in Europe and UK

 

Преузмите апликације за путовања

Преузимање корисне апликације пре путовања је постала једна од основних ствари за фантастично путовање. Апликација Саве А Траин на вашем мобилном телефону чини путовање возом најбезбеднијим и најудобнијим. Апликација вам помаже да набавите најбоље карте по најповољнијим ценама и да будете у току са својим путовањем.

Најбоља ствар у вези са апликацијама је то што ћете добијати тренутна ажурирања о вашем путовању возом где год да се налазите. На пример, ако дође до кашњења или промене времена поласка воза, добијате обавештење, што је посебно корисно у случају штрајкова возова у Европи.

 

ФАК: Шта учинити у случају штрајка возова?

Шта да радим у случају да мој првобитни воз буде отказан?

Проверите веб локацију железничке компаније за алтернативне распореде возова или контактирајте железничког агента од којег сте купили карту. Најчешће је редукована услуга воза, тако да можете узети ранији или каснији воз. Овуда, још увек путујеш возом, што је брзо и најудобније у поређењу са аутобусом или изнајмљивањем аутомобила.

Шта да радите ако стигнете на железничку станицу и сазнате за отказивање воза?

Ако стигнете на железничку станицу и схватите да је воз отказан, прво проверите када је следећи воз. Ако је предложени ред вожње возова недовољан, и можда ћете закаснити на одредиште, можете размислити о узимању таксија. Можете добити повраћај новца за карту за воз тако што ћете контактирати канцеларију железничке станице или онлајн ако сте карту за воз резервисали онлајн.

Салцбург у Бечу Траинс

Минхен у Бечу Траинс

Грац у Бечу Траинс

Праг у Беч Траинс

 

What To Do In Case Of A Train Strike?

 

Могу ли добити повраћај новца за карту за воз у случају штрајка воза?

У случају штрајка возова, можете добити повраћај новца за вашу карту за воз након времена поласка вашег првобитног воза. Другим речима, не можете тражити повраћај новца пре вашег првобитног времена путовања. Међутим, требало би да приликом резервације карте за воз на веб страници железничке компаније проверите њихову политику рефундирања у случају штрајкова возова, кашњења, и отказивања.

Интерлакен, на Зурицх Траинс

Луцерка за Цирих Траинс

Берн на Зурицх Траинс

Женева на Зурицх Траинс

 

Припрема за одмор захтева више од одабира датума и резервације летова, смештај, и железничку карту. Велико путовање почиње проналажењем најбољих карата за воз. Ми у Сачувајте Влак са задовољством ће вам помоћи да се припремите за путовање возом, пронађите најбоље карте за воз по најбољим ценама, и води вас кроз путовање возом.

 

 

Да ли желите да уградите наш блог пост „Шта учинити у случају штрајка возова у Европи“ на свој сајт? Можете или да снимите наше фотографије и текст или нам дате заслуге линком до овог блог поста. Или кликните овде: хттп://ифрамели.цом/ембед/хттпс%3А%2Ф%2Фввв.савеатраин.цом%2Фблог%2Фен%2Фвхат-то-до-траин-стрике-еуропе%2Ф - (Спустите мало да види Ембед Цоде)

  • Ако желите да будете добри према својим корисницима, можете их упутити директно на наше странице за претрагу. На овом линку, наћи ћете наше најпопуларније возне руте - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml.
  • Унутра имамо линкове за енглески одредишне странице, али такође имамо https://www.saveatrain.com/pl_routes_sitemap.xml, и можете да промените / пл у / тр или / де и више језика.