Waktos Maca: 8 menit
(Dimutakhirkeun Pamungkas Dina: 16/07/2021)

Dina bojong sagara, disumputkeun jauh tina peradaban, sareng teu keuna ku waktos, anu 10 situs beuleum anu pangsaéna di dunya. Ti mimiti karang sareng warna-warni sareng corak kapal WWII, kahirupan laut liar, sareng liang biru, siapkeun peralatan diving anjeun kusabab sési terjun ieu sakitar anu paling pikaresepeun.

  • Angkutan rail Dupi The Travel Eco-Friendly Jalan Ka. artikel ieu ditulis ngadidik ngeunaan Travel Train ku Simpen A Train, The Situs wéb Tiket Murah Di dunya.

 

1. Situs Diving Pangsaéna Di Cina: Tembok Ageung

10 jutaan wisatawan ngumbara ka Tembok Besar Cina unggal taun, tapi saeutik pisan anu terang yén aranjeunna tiasa nyilemkeun salah sahiji situs anu paling ikonik di dunya. Sedengkeun seuseueurna jalma milampah sapanjang témbok 21o00 km, jepret gambar pikeun média sosial, Waduk Panjiakou mangrupikeun situs beuleum jero cai. Tembok Besar Cina mangrupikeun hiji-hijina Kaajaiban Dunya, anjeun leres tiasa teuleum.

Éta panginten henteu pikaresepeun sareng saé na sapertos teuleum di Indonésia atanapi Fiji, tapi anjeun bakal leres-leres dicandak deui ku pandangan Tembok Besar Cina. Henteu ngan ukur ngagumkeun sakurilingna ti luhur, tapi mendakan ti mimiti, ti bata sareng ka luhur, struktur anu masih keneh rébuan taun, salamet alam salamet, dinasti, sareng parobihan politik.

Waktos Anu Pangsaéna Pikeun Teuleum:

Nyelepkeun Tembok Ageung di Cina mangrupikeun pangalaman anu nangtang bahkan pikeun penyelam anu maju. Alesanna nyaéta suhu handap, ngahontal maksimal 10 nepi ka 11 ° C, di 7 méter jero dina usum panas. kituna, wayah anu pangsaéna pikeun terjun di Tembok Ageung nyaéta nalika anjeun siap-siap. Sarat tambahan nyaéta minimum réngsé tina 100 ka 200 dives pikeun penyelam rekreasi.

 

Situs Diving Pangsaéna Di Cina: Tembok Ageung

 

2. Situs Diving Pangsaéna Di Inggris: Wales

Kalayan guha, 500 bangkarak, sareng kahirupan laut anu megah, basisir wales mangrupikeun tempat anu endah pikeun teuleum. Di dieu anjeun tiasa teuleum ka langkung ti 50m dina cai Skomer, sareng Skokholm, sareng kapuloan Middleholm. Pisibilitas mangrupikeun salah sahiji anu pang saé di daérah éta, ngamungkinkeun anjeun ngagumkeun kahirupan laut anu saé sareng mendakan wreck WWII upami anjeun aya dina sajarah.

Sanaos persépén anu bobo ti na, Wales saleresna mangrupikeun tempat terjun anu hadé di Éropa. Salaku conto, Skomer Marinir Reserve di Pembrokeshire mangrupikeun situs beuleum anu pangsaéna di Wales: lélé, lumba-lumba, sagara laut sareng kuda laut, ngan ukur sababaraha mahluk laut anu bakal anjeun pendakan.

Amsterdam Ka London Kalayan Karéta

Paris ka London Kalayan Karéta

Berlin ka London Kalayan Karéta

Brussel ka London Kalayan Karéta

 

Panonpoé Tilelep di basisir Wales UK

 

3. Best Diving Site In Italy: Portofino

jeung 20 titik beuleum anu béda, Portofino langkung ti a kota basisir menawan di Éropa. Salaku tambahan pikeun Townhouse menawan, réstoran, sarta pantai, basisir Ligurian mangrupikeun situs beuleum anu hebat di Éropa.

firstly, Portofino Kelautan Reserve nawarkeun terumbu karang sareng reruntuhan pikeun pamula sareng penyelam anu maju. Bréh, patung Kristus, Christ of the Abyss mangrupikeun salah sahiji puncak 5 situs diving di Portofino. panungtungan, Tapi teu saeutik, karusakan kijang MOHAWK Kanada mangrupikeun daya tarik terjun sanésna di 20-40 méter.

dicindekkeun, Situs beuleum Portofino cocog pikeun beuleum munggaran anjeun, sareng pikeun mendakan anu sanés heran alamiah upami anjeun tukang beuleum berpengalaman.

Milan Ka Portofino Kalayan Karéta

Venice Ka Portofino Kalayan Karéta

Florence Ka Portofino Kalayan Karéta

Turin Ka Portofino Kalayan Karéta

 

Situs Diving Cai Kristal Di Portofino Italia

 

4. Situs Diving Pangsaéna Di Perancis: Kapuloan Guadeloupe Perancis

Di surga Karibia, kapuloan la Guadaloupe mangrupikeun sakedik langit diving Perancis. Grup pulau leutik ieu diwangun ku La Grande Terre, sareng Petite Terre, imah gunung seuneuan, leuweung hujan, bentang geulis sareng pantai, jeung paling penting salah sahiji situs beuleum pangsaéna di Éropa.

Pulo Guadeloupe henteu kasohor sapertos Bali atanapi Bélis, tapi kahirupan laut di dieu pasti bakal ngajantenkeun anjeun jero cai pikeun pakansi anjeun sadayana. Cousteau Marine Reserve mangrupikeun situs beuleum pangsaéna di Guadeloupe, kalayan fauna éndah sareng flora, torowongan, guha kuya, sareng seueur deui tempat anu disumputkeun pikeun penyelam anu petualangan, sareng pikeun anu mimiti-waktos anu ngan saukur hoyong ngaraosan kahirupan laut di perairan Karibia.

Waktos Anu Pangsaéna Pikeun Teuleum di Kapuloan Guadeloupe:

Suhu cai tetep 23-28 ° C sapanjang taun di Guadeloupe, janten anjeun tiasa sumping beuleum iraha anjeun hoyong.

Amsterdam ka Paris Kalayan Karéta

London ka Paris Kalayan Karéta

Rotterdam ka Paris Kalayan Karéta

Brussel ka Paris Kalayan Karéta

 

Kapuloan Guadeloupe Perancis

 

5. Kapuloan Orkney, Skotlandia

Ngalangkungan padang rumput hejo, bukit, sarta gunung, Kapuloan Orkney gaduh riwayat maritim anu pangsaéna di dunya. saleresna, nyaéta 7 kapal di handapeun cai Orkney di Skotlandia. Bangkrut ieu ti Armada Laut Jérman dina Alur Scapa, di 1919.

Salian ti bangkarak, aya satwa laut anu endah pikeun dijelajah dina cai anu bening. Contona, cai Churchill Barriers sareng Yesnaby atanapi Inganess cocog pikeun négak kahirupan laut liar.

Waktos Anu Pangsaéna Pikeun Teuleum Di Kapuloan Orkney:

Easter ka Nopémber, nalika suhu 13 ° C.

Florence ka Como Kalayan Karéta

Milan pikeun Como Kalayan Karéta

Turin Kana Como Kalayan Karéta

Genoa pikeun Como Kalayan Karéta

 

Wrecks jero cai di Kapuloan Orkney, Skotlandia

 

6. Situs Diving Pangsaéna Di Éropa: Silfra, Islandia

Antara dua buana, dina manah teh Taman Nasional Thingvellir, cai anu paling jelas di Islandia ngantosan anjeun pikeun pangalaman terjun anu endah. Fitur géologis unik di Silfra nawiskeun torowongan misterius sareng guha-gua pikeun para penyelam anu berpengalaman.

Hal paling pikaresepeun ngeunaan teuleum di Silfra nyaéta fisur. Jalur terjun ieu diwangun ku taunan 2 gerakan cm pelat tektonik Amérika Kalér sareng Eurasia. Ieu mimiti diciptakeun saatos gempa bumi, tapi sacara aman pikeun beuleum ayeuna-ayeuna, janten anjeun tiasa ngamimitian nyiapkeun pangalaman terjun anu teu tiasa dilupakan di perairan Islandia.

Jero maksimum beuleum anu diijinkeun dina Silfra nyaéta 18 méter.

Dusseldorf ka Munich Kalayan Karéta

Dresden ka Munich Kalayan Karéta

Nuremberg ka Munich Kalayan Karéta

Bonn ka Munich Kalayan Karéta

 

Nyelam sampurna dina Silfra, Islandia

 

7. Situs Menyelam Pangsaéna Di Dunya: Bali

Sakuriling pantai keusik, candi, gunung vulkanik, perairan Bali gaib mangrupikeun kaajaiban dunya nyalira. Teu diragukeun, Bali mangrupikeun tujuan anu saé pikeun liburan sareng sampurna pikeun teuleum.

Di Bali, anjeun tiasa ngabagi waktos anjeun diantara seueur lokasi terjun sabab dimana-mana. Ti mimiti karang anu warna-warni dugi ka lauk raksasa, sareng guha patung-patung Buddha anu nginget-nginget, Bali jero cai mangrupikeun dunya anu pikagumbiraeun sareng spektakuler pikeun teuleum sareng snorkeling.

Waktos Anu Pangsaéna kanggo Teuleum di Bali:

Mei nepi ka Nopémber nyaéta usum terjun di Bali, sareng waktos anu pangsaéna pikeun ningali Sinar Manta nyaéta April dugi ka Méi.

Salzburg ka Wina Kalayan Karéta

Munich ka Wina Kalayan Karéta

Graz ka Wina Kalayan Karéta

Iraha ka Wina Kalayan Karéta

 

Teuleum caket patung Buddha anu ngagelebug di Bali

 

8. Situs Menyelam Pangsaéna Di Dunya: Liang Biru Di Bélis

125 méter jero, bentukna bunder, sareng ku pandangan hawa anu megah, situs beuleum Lubang Biru di Bélis, mangrupa salah sahiji puncak 10 situs kedah diving di dunya. Liang raksasa ieu langsung di Karang Taruna di Bélis, sareng dina pisibilitas anu saé, anjeun panginten mendakan diri dina petualangan terjun anu teu tiasa dilupakan.

Beda sareng situs beuleum anu sanés dina daptar kami, Liang Biru sanés tempat patung Bali, hirup laut langka, atanapi karang warna-warni. Naon anu anjeun mendakan mangrupikeun pangalaman terjun sareng pikaresepeun, éta bakal nyandak anjeun ka tingkat divemaster salajengna.

Waktos Anu Pangsaéna Pikeun Teuleum dina liang Biru:

April dugi Juni paling saé pikeun hiu paus ningali sareng teuleum.

Nuremberg ka Prague Kalayan Karéta

Munich ka Prague Kalayan Train

Berlin ka Prague Kalayan Karéta

Wina ka Praha Kalayan Karéta

 

 

9. Raja Ampat |: Nyelam Di Tungtung Dunya

Tetep jauh tina peradaban dugi 2004, Raja Ampat mangrupikeun surga anu disumputkeun, tempatna diantara Indonesia sareng Australia. Hatur nuhun kana pamanggihan telat ieu, satwa laut di Raja Ampat mangrupikeun salah sahiji tempat liar di dunya.

Nalika anjeun teuleum di Raja Ampat, anjeun bakal mendakan deui 600 spésiés batu karang heuras nyalira, salian ti kahirupan laut warna-warni sareng luar dunya ieu. Dunya unik ieu aya di tengah 4 pulau utama: Waigei, Batanta, Salawati, sareng Misool di Papua Kulon anu jauh.

Upami anjeun panengah kana beuleum maju, maka anjeun pastina kedah pesen liburan diving salajengna di Raja Ampat.

 

 

Waktos Anu Pangsaéna Pikeun Teuleum Di Raje Ampat:

Nopémber dugi ka April kalayan suhu mimitian ti 27 ka 30 ° C.

Zurich ka Wengen Kalayan Karéta

Jenéwa ka Wengen Kalayan Karéta

Bern ka Wengen Sareng Karéta

Basel ka Wengen Kalayan Karéta

 

Diving di Raja Ampat

 

10. Situs Diving Pangsaéna Di Cina: Kota Purba Shi Cheng Di Tasik Qiandao

Jero sarébu Kapuloan Tasik, di propinsi Zhejiang, éta kota kuno ngeunaan Shi Cheng ngabohong. Dina bojong 40 méter, anjeun bakal mendakan keajaiban kota Cina anu leungit. Sanaos cai galak sareng waktos ngalangkung, fitur arsitéktur kota, komo detail kai dijaga ogé.

Kusabab kitu, kota Shi Cheng mangrupikeun surga anu disumputkeun pikeun para penyelam. Seueur anu sumping pikeun mendakan kaéndahan Tasik Qiandao, tapi kota anu leungit ieu mangrupikeun alesan anu langkung endah pikeun ngumbara. Kota sareng lebak dibanjiran 1959, tapi éta lengkep aman pikeun teuleum.

Waktos Anu Pangsaéna kanggo Teuleum di Shi Cheng:

Murag, hatur nuhun kana iklim garing sareng haneut.

Dijon ka Provence Kalayan Karéta

Paris pikeun Provence Kalayan Karéta

Lyon ka Provence Kalayan Karéta

Marseilles pikeun Provence Kalayan Karéta

 

Kota Purba Shi Cheng Di Tasik Qiandao

 

di dieu di Simpen A Train, urang bakal senang ngabantosan anjeun ngarencanakeun perjalanan anu teu hilap ka 10 situs beuleum pangalusna di dunya ku karéta.

 

 

Naha anjeun badé ngalebetkeun tulisan blog kami "1o Situs Diving Terbaik Di Dunya" kana situs anjeun? Anjeun boh bisa nyokot poto urang jeung téks jeung méré kiridit us jeung link ka pos blog ieu. Atawa klik di dieu: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsu%2Fbest-diving-sites-world%2F- (Ngagulung ka handap saeutik ningali Code Lebetkeun)