Läsningstid: 6 minuter
(Senast uppdaterad: 16/09/2022)

Nederländerna är ett fantastiskt semestermål, erbjuder en avslappnad atmosfär, rik kultur, och vacker arkitektur. 10 Nederländernas dagars resplan är mer än tillräckligt för att utforska dess berömda platser och den off-the-malbanan. Så, packa bekväma skor, och var beredd på att cykla mycket, vandrande, och utforska i det grönaste landet i Europa.

Dag 1 Av Din Nederländska Resa – amsterdam

Om du anländer till Nederländerna med flyg, du kommer med största sannolikhet att anlända till Amsterdam. Denna ikoniska europeiska stad är utgångspunkten för varje resa till Nederländerna. Medan 2 dagar i Amsterdam är långt ifrån tillräckligt med tid för att utforska marknaderna, kanaler, och charmiga stadsdelar, det är den perfekta början för en 10 dagars resplan i Nederländerna.

Så, ett bra sätt att njuta av Amsterdams coola atmosfär är att börja din första dag i Jordaan och kanalerna, det äldsta distriktet i Amsterdam. Med söta små kaféer, lokala butiker, och vacker holländsk arkitektur, detta område är så charmigt att du kommer att vilja stanna hela dagen. i alla fall, du kan fortfarande klämma in ett besök i Anne Franks hus, tulpan- och ostmuseet, och besök smaka den berömda äppelstruten på Winkle 43.

Även om det kanske låter lite för mycket, alla dessa fantastiska platser ligger inom gångavstånd från varandra, så du kommer att spara mycket tid och fortfarande njuta av en del av bästa höjdpunkterna i Amsterdam.

Bryssel till Amsterdam Tåg

London till Amsterdam Tåg

Berlin till Amsterdam Tåg

Paris till Amsterdam Tåg

 

Viennese Coffee With Tiny Dessert

Dag 2: amsterdam

Den andra dagen i Amsterdam bör börja med att besöka museerna’ distrikt. Van Gogh-museet, Rijksmuseum, och Moco museum ligger runt samma torg, som också kallas museets torgstopp på Amsterdams spårvagn. Moco är perfekt för modern konstentusiaster, Van Gogh för konstälskare, och Rijksmuseum för dem som vill lära sig mer om holländsk historia, kultur, och konst.

Efter att ha genomfört den konstnärliga delen av dagen, du kan bege dig ut till Albert Cuyp-marknaden för mat och shopping. Denna gatumarknad erbjuder ett stort urval av färsk frukt, lokala rätter, souvenir, och alla typer av shopping. Albert Cuyp-marknaden är en av Amsterdams höjdpunkter, så avsätt tid för ett besök under din 10 dagars resa till Nederländerna.

Bremen till Amsterdam Tåg

Hannover till Amsterdam Tåg

Bielefeld till Amsterdam Tåg

Hamburg till Amsterdam Tåg

 

Tulips Farmer's Market In Amsterdam

Dag 3: En dagstur till Volendam, Edam och Zaanse Schans

Dessa 3 charmiga byar är vanligtvis en del av en halvdagstur från Amsterdam. Att uppleva den holländska livsstilen på landsbygden, en resa till dessa byar är ett fantastiskt sätt att spendera 3rd dag för en 10-dagars resplan i Nederländerna. Du kan boka en rundtur utan att behöva oroa dig för att ta dig till och från någon av dessa 3 byar, och bara luta dig tillbaka och beundra utsikten över gröna fält, kor, och små holländska stugor på vägen.

Edam är känt för sina ostmarknader, Volendam för sina kanaler och gamla hus, och Zaanse Schans för väderkvarnarna. Så, på bara några timmar, du kommer att lära dig mer om holländsk kultur, liv, och historia än om du skulle utforska dessa byar på egen hand med cykel eller hyrbil.

Bryssel till Tilburg Tåg

Antwerpen till Tilburg Tåg

Berlin till Tilburg Tåg

Paris till Tilburg Tåg

 

 

Dag 4: Utrecht

Universitetsstaden Utrecht är ett fantastiskt resmål för en dagsutflykt från Amsterdam. Som sin granne, Utrecht erbjuder härlig utsikt över kanalen och har till och med tvåvåningskanaler. Dessutom, Utrecht är känt för sin matscen, så att du kan ta en måltid att gå från någon av restaurangerna, hitta en plats i en av de charmiga kanalerna och ha en minnesvärd tid att luta dig tillbaka och beundra atmosfären.

Gen Z-resenärer kommer att älska den här off-the-beaten-banan stad och dess unga vibbar. Viktigast, Utrecht är lätt att nå från Amsterdam med tåg och till och med direkt från flygplatsen Schiphol.

Bryssel till Utrecht Tåg

Antwerpen till Utrecht Tåg

Berlin till Utrecht Tåg

Paris till Utrecht Tåg

 

Holland Windmills

Nederländernas reseplan: dagar 5-6 Rotterdam

Den mest moderna staden i Nederländerna är bara 40 minuter från Haag. Tar 2 dagar att utforska Rotterdam ger dig en chans att lära dig om den mer moderna sidan av holländskt liv och fantastisk arkitektur. På din första dag i Rotterdam, du kan ta en cykeltur runt staden.

På den andra dagen, du kan bege dig ut till den historiska sidan av Rotterdam, väderkvarnarna i Kinderdijk. Om du är en historieälskare, då kommer du att finna Kinderdijks bruk fascinerande. Sedan kan du fortsätta till sjöfartsmuseet för mer historisk fakta om ubåtar.

Bryssel till Rotterdam Tåg

Antwerpen till Rotterdam Tåg

Berlin till Rotterdam Tåg

Paris till Rotterdam Tåg

 

10 Days Travel Itinerary Netherlands

Dag 7: Tulpanfälten (Endast april-maj)

De vackra tulpanfälten är den enda anledningen till att någon reser till Nederländerna under tulpansäsongen. Tulpanfälten är vackrast på våren i världens största blomsterträdgård, Keukenhof-trädgården. Biljetter till Keukenhof brukar sälja slut månader i förväg, men du kan beundra de vackra tulpanfälten i närheten av Lisse eller Leiden.

Förutom att besöka trädgårdarna, du kan cykla, kör, och gör några stopp för de ikoniska bilderna av tulpaner med väderkvarnarna i bakgrunden. Så, om blommor är din passion, du borde ta åtminstone 2 dagar att njuta av det underbara tulpanfält i Nederländerna.

Bryssel till Haag Tåg

Antwerpen till Haag Tåg

Berlin till Haag Tåg

Paris till Haag Tåg

 

Tulip Tours In Holland

Dag 8: Delft

Delftware är en av de vackraste souvenirerna att ta med sig tillbaka från Nederländerna. Delft är där den vackra keramiken tillverkas, så en resa till delft kommer att innehålla ett besök på De Porceleyne Fles – den sista kvarvarande tillverkaren av Royal Dutch Delftware.

Dessutom, delft har stora kyrkor, historiska museer, och fantastiska botaniska trädgårdar. Så du kan välja mellan att lära dig om kulturen och historien till att beundra den vackra naturen som Delft har att erbjuda.

 

Delft Houses Architecture

Dag 9: Efteling Theme Park

Temaparken Efteling är en av Europas 10 bästa nöjesparker i Europa. Lätt att nå med tåg från Amsterdam, en resa till Efteling är en fantastisk upplevelse för resenärer i alla åldrar. Det som skiljer denna nöjespark från alla andra nöjesparker i Europa är dess sagotema. Bröderna Grimm och Anderson, sultan mattor, och magiska skogar är några av de fascinerande sakerna du kommer att uppleva i Efteling.

Bryssel till Maastricht Tåg

Antwerpen till Maastricht Tåg

Köln till Maastricht Tåg

Berlin till Maastricht Tåg

 

10 Days The Netherlands Travel Itinerary

Dag 10: Tillbaka i Amsterdam

De flesta besökare till Amsterdam ägnar vanligtvis sin sista dag åt sista minuten shopping på Damtorget. i alla fall, om du har nattåg eller flyg, då kan du klämma in ett besök i Amsterdam Noord. Norr om Amsterdam är det tystare, med en stor park där du kan cykla, en magnifik kyrka som blev restaurang, och lokala kaféer. Amsterdam Noord är underskattat, och om du vill lära känna autentiska Amsterdam, planerar att spendera åtminstone din sista morgon i detta område.

Dortmund Amsterdam Tåg

Essen till Amsterdam Tåg

Düsseldorf till Amsterdam Tåg

Köln till Amsterdam Tåg

 

Cycling In Amsterdam

 

Poängen, reser i Nederländerna är en oförglömlig upplevelse. I 10 dagar, du kan besöka de vackraste städerna och lära dig allt om holländsk kultur, arkitektur, och ost i det fantastiska Nederländerna.

 

Här på Rädda ett tåg, vi hjälper dig gärna att planera denna 10-dagars resplan för Nederländerna med tåg.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg “10 Dagar Nederländerna Reseplan”På din webbplats? Du kan ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här:

https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/sv/10-days-netherlands-itinerary/ – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)