Läsningstid: 4 minuter
(Senast uppdaterad: 31/03/2021)

 

Res med tåg i Budapest tågstationen

budapest förvisso är navet i Ungern. Det är en central punkt när det gäller att resa med tåg i Budapest finns det många tåg stannar. Medan Travel med tåg i Budapest och i allmänhet är spännande och ofta en ny erfarenhet för många människor, det kan också vara lite nervpåfrestande ibland, särskilt i en ny och främmande stad. Sätt dig på användarvänlighet och ta en titt på 10 saker du behöver veta om tåg i Budapest.

 

Tågstationer

Det finns tre huvudsakliga tågstationer som du kan resa med tåg i Budapest med och de är:

  • öst: Beläget i öst. Detta är den viktigaste internationella och intercity järnvägsstationen i Budapest.
  • väst: Beläget i West.
  • deli: Beläget i södra

 

 

 

Resa: Flygplatstransfer

Den närmaste tågstationen till Budapest Airport Terminal 2 är Ferihegy, med tåg som arbetar till och från Nguyati stationen i Budapest.

 

Reser med bagage

Om du är ute och reser runt i staden med någon ryggsäckar, handväskor eller andra handbagage se till att lagra denna på golvet mellan benen när du reser på tågen för att vara på säkra sidan.

 

Säkerhet för kvinna

Kvinnor kan känna sig hemma när du reser med tåg runt Budapest. Stadens centrum är ganska säkert för en stor stad och så länge resenärer använder sitt sunda förnuft och inte ta onödiga risker bara för att de är på semester då de kan vara säker på att ingen skada kommer till dem.

 

undvika fickstölder

Turister är mest sannolikt att få pick-opiumodlingarna i fullt med folk kollektivtrafik områden som tågstationer, där andra snatteri kan inträffa. Även om detta inte är en orsak till stor oro besökare uppmanas att vara medveten om och var alert.

 

Ta sig runt – Res med tåg i Budapest

Det finns ett antal olika järnvägslinjer i Budapest och tåg bildar en stor del av sina kollektivtrafiken vilket innebär att du kan få nästan överallt med tåg. Var noga med att kontrollera tider och olika linjer du kommer att behöva vidta för att komma till din destination. Du hittar det här reseinformation online eller på tågstationen. Du kan också köpa biljetter på stationerna.

 

Skaffa dig en Budapest kort att resa med tåg i budapest

När du har varit i Budapest en dag eller två och har fått ditt lager, vara säker på att få en Budapest Card. Kortet erbjuder ett antal extrafunktioner såsom gratis inträde till vissa museer, fri buss/tåg / spårvagn / vatten resor, och vatten kryssning.

 

Resor med tåg i Budapest Dagsturer

Det finns ett antal fantastiska dagsutflykter att ta genom att göra resor med tåg i Budapest. De kommer att ta dig till några fantastiska destinationer och visa dig spektakulär vy längs vägen. Var noga med att göra din forskning innan du går. Se till att få ut det mesta av din tid i denna stad.

 

vackra Stationer

Budapest har några av de äldsta och mest vackra tågstationer i Ungern. Var noga med att besöka den östra järnvägsstationen (öster järnvägsstation) och den västra järnvägsstationen (väster tågstation) och du måste få dem av Travel med tåg i Budapest, medan du är där och omfamna historia och spektakulära arkitektur som Budapest har att erbjuda.

 

Historien om järnvägslinjer

M1-linjen i Budapest är den näst äldsta underjordisk järnväg linje i världen. Det har varit i drift sedan 1894 och även listad som en UNESCO Världsarv. Det finns så mycket historia i denna stad och tågen har använts i åldrar och fortfarande köra effektivt.

Budapest verkligen har allt och är en populärt turistmål destination. Varför inte vara som lokalbefolkningen och utnyttja tågen som en form av kollektivtrafik? Du kommer inte bli besviken!

 

Bokning en tågbiljett i den europeiska resor? Varför inte ta 3 minuter på vår webbplats för att hitta de billigaste biljetterna till dina rutter. Logga in på vår Spara A Train webbplats nu. Biljetter kan betalas på flera sätt, allt för att göra din upplevelse så enkelt som möjligt.

 

Vill du bädda vår blogginlägg på din webbplats, klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2F10-things-know-travel-by-train-in-budapest%2F%3Flang%3Dsv - (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)