Läsningstid: 4 minuter
(Senast uppdaterad: 03/09/2021)

Lokala sötsaker finns i många varianter hela Europa. Varje land och region har sin egen lilla behandla de är stolta att kunna erbjuda. För turister med en söt tand, det finns inget mer lockande om att resa än nya smaker. Här är vår högsta 5 bästa lokala sötsaker att prova i Europa.

 

1. En lokal söt – Mozartkugel, Salzburg, Österrike

En av mest populär och välkända lokala sötsaker i Europa är Mozartkugel. Som vi vet, Paul Furst skapade det ursprungliga receptet i Salzburg över ett sekel sedan. Det är en skiktad choklad behandla med grön pistasch och nougat.

Det finns flera industritillverkade budgetversioner, och du kan hitta dem i snabbköp. i alla fall, den ursprungliga versionen är inte för dyr, och det är värt prisskillnaden. Övergripande, de är en av de bästa lokala sötsaker att ta hem från resan österrikiska.

Munich till Salzburg Tåg

Salzburg till Passau

Wien till Salzburg Tåg

Salzburg till Wien Tåg

 

2. En lokal söt – munkar, Berlin, Tyskland

Berliner Pfannkuchen Sufganiot

Du behöver inte binda tungan i en knut att säga namnet på den lokala söta. Folk förkorta dem till Berliner utanför Berlin, och pannkakor i Berlin. Till skillnad från amerikanska munkar, de inte har ett hål i mitten. När du följer den traditionella receptet, du får en läcker boll av sötma, fylld med sylt eller marmelad, med socker glasyr.

Berlin till Potsdam Tåg

Berlin till Hamburg Tåg

Frankfurt till Berlin Tåg

Berlin till München Tåg

 

3. stroopwafel, amsterdam, Nederländerna

Stroopwafel is one of the Best Local Sweets to Try in Europe

stroopwafel är en av de mest beroendeframkallande lokala sötsaker man kan hitta i Europa. Till skillnad från många andra sötsaker, det finns ingen diskussion om vem ursprung receptet och där. Bakers i den holländska staden Gouda gjorde dem först. Eftersom de packa och resa väl, de gör utmärkta minnen.

Två tunna skivor förs samman med en karamell ”lim” göra en stroopwafel. Även om det låter inte särskilt, den universella överklagande gör dem till en av de bästa lokala sötsaker. Dessa godis gör en perfekt mellanmål Efter en lång dag av tåg-hopping, handla, och cyklist ducka - alla typiska Amsterdam aktiviteter.

Bryssel till Amsterdam Tåg

London till Amsterdam Tåg

Berlin till Amsterdam Tåg

Paris till Amsterdam Tåg

 

4. Danska bakverk, köpenhamn, Danmark

Även om Danmark är liten, legenderna av sina bästa lokala sötsaker resa långt och brett. danska bakverk reste till Danmark med en grupp österrikiska bagare. Självklart, De ändrade receptet genom åren, och många skandinaviska invandrare förde den till Amerika. i alla fall, du kommer att njuta av det mest i det land där den särskilda bagare fulländat det.

Denna lokala danska söt är en av de lättaste saker du kommer att smaka. Bagarna råga med sylt, ost, eller kräm för att ingjuta den perfekta skandinavisk stil. Även om det är rik på smak och kalorier, efter en dag att utforska Köpenhamn i snön, du kommer att njuta av både av dessa egenskaper.

 

 

5. Cuberdon, Belgien

Cuberdon is among the Best Local Sweets to Try in Europe

Cuberdon är en av de bästa och mest obskyra lokala sötsaker i Europa. Det är hat-formad, ofta lila, och fylld med hallonfyllning. När du biter i en, tänderna sjunka in i den mjuka mitten fylls med lätthet. De kallar det ofta Belgiens bäst bevarade hemligheten. Eftersom det är svårt att bevara det efter några veckor, de exporterar det inte ofta. i alla fall, för en turist som vill prova något unikt och ta hem, den Cuberdon är perfekt.

Luxemburg till Bryssel Tåg

Antwerpen till Bryssel Tåg

Amsterdam till Bryssel Tåg

Paris till Bryssel Tåg

 

Vill du lägga till lite socker och krydda i ditt liv och ta ett tåg mat tour genom Europa? Boka dina biljetter i dag!

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “5 Bästa lokala sötsaker att prova i Europa” på din webbplats? du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2F5-best-local-sweets-europe%2F%3Flang%3Dsv– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)