Läsningstid: 4 minuter
(Senast uppdaterad: 30/10/2020)

Ofta skyms av den långa skuggan av sin större granne london, Luton i Bedfordshire är en dold pärla som är väl värt ett besök.

Grundat efter infångandet av länet genom saxarna i det sjätte århundradet, Det började livet som en ’Tun’ (lösning) som sprang upp av floden Lea. Fast Forward några århundraden, och ’Lea Tun’ var en medelstor stad marknaden vissa 800 invånare, som överlevde främst genom jordbruk och handel.

Dessa dagar, infödda Lutonites och besökare har massor av attraktioner att hålla dem upptagen - inklusive hotspots som grönskande trädgårdar och fascinerande historiska artefakter från Stockwood Discovery Center och de böljande kullarna, dalar, och vandringsleder av Barton Hills Naturreservat.

Och det är också en lätt plats att komma runt och en fantastisk bas för äventyr längre bort - så med detta i åtanke, Här är fem praktiskt transport hack för Luton resenärer.

 

  1. busslinjer

buss~~POS=TRUNC för med sig många fördelar - det går snabbt, bekväm, och kan lämna mindre koldioxidavtryck än bilresor (men inte mer än tåg, tågresor anses fortfarande vara den mest miljövänliga transporten).

Och i Luton, Det öppnar också upp fantastiska möjligheter att lära känna lokalbefolkningen, som omedelbart gör att du känner mycket mer hemma.

Luton rådets busslinje info är värt samråd innan ankomst i stan.

Amsterdam till London Tåg

Paris till London Tåg

Berlin till London Tåg

Bryssel till London Tåg

 

  1. cyklar

Om du är baserad i Luton ett tag, uppköp en cykel är en lysande idé.

Det finns gott om på landsbygden att utforska i närheten och tvåhjuliga transporter gör att navigera centrum barnlek.

Cycle King på 56-66 Dunstable Road i Luton har ett brett utbud av cyklar, inklusive elektrisk, tandems, och till och med penny-farthings - du kommer definitivt att hitta något som passar.

Lille till London Tåg

Köln till London Tåg

Lyon till London Tåg

Luxemburg till London Tåg

 

  1. tåg

Du kan lätt resa till Luton i bekvämligheten av ett tåg från destinationer som London, Birmingham och längre bort, så det finns ingen ursäkt att inte anser att det för din nästa familjesemester.

Bläddra Banverket webbsida Luton Station och du hittar en mängd information om att komma till och från station, anläggningar som toaletter, och mobilitetstillträde.

Det finns även en behändig karta att se till att du får ditt lager - lysande.

Antwerpen till London Tåg

The Hague till London Tåg

Bordeaux till London Tåg

Genève London Tåg

 

  1. taxi

När du planerar att måla Luton red, boka en taxi för att ta dig mellan vattenhål är en klok idé.

Du hittar massor av fastighetsnära taxialternativ, men goluton.com är en av stadens största operatörer och du kan spara pengar genom att bokning framåt på nätet.

En annan bra sak med taxitransport är att det inte finns något behov av en utsedd förare - så hela din grupp kan njuta av förfriskningar hela natten.

London till Bryssel Tåg

London till Paris Tåg

London till Lyon Tåg

London till Amsterdam Tåg

 

  1. flygplats parkering

Luton Airport är en fantastisk launchpad för flyg till en rad spännande destinationer - inklusive Aberdeen, malaga, och Zürich - så solen, hav, och även snö är bara ett kort hopp bort.

Om du är mer bekväm att köra till flygplatsen, SkyParkSecure.com har Luton Airport parkering som är säker och prisvärd.

Med din ride stuvas säkert, du kan jet off känsla helt lugn.

Följ dessa fem praktiska transport hacka och du kommer att göra det mesta av Luton - du kan tacka oss senare!

Det är vår lista! Dela dina egna Luton-restips genom att dela detta blogginlägg på Twitter.

 

För att få bästa parkering i London användning SkyParkSecure, men för att få de bästa tågbiljetter till London, använda sig av Spara A Train.

 

Vill du bädda vår blogginlägg på din webbplats, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2F5-handy-transport-hacks-for-luton-travellers%2F%3Flang%3Dsv- (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)