Läsningstid: 3 minuter
(Senast uppdaterad: 03/12/2021)

Sydafrika är ett land av spänning, mångfald, och rika kulturella betydelse. Det uppskattas att nära 17 miljon besökare reste till Sydafrika förra året, och det är en siffra som med största sannolikhet kommer att växa i år. Det är en plats för vacker natur, viktig historia, underbar mat, och ett överflöd av saker att se och göra som turist.

Om du letar efter för att besöka denna fantastiska land, du vill förmodligen veta vad det finns att göra. Det finns massor av saker som spelar en roll i att ha den bästa erfarenhet, särskilt som det finns så många livliga turistattraktioner, men det är ibland trevligt att gå av det misshandlade spåra lite. Det är fem av de mest intressanta platserna i Sydafrika som du kanske inte känner till.

 

1. Tembe Elephant Park

De flesta människor på väg till Sydafrika för en safari äventyr kommer sannolikt vara ute efter att gå till Kruger nationalpark. Och det finns inget tvivel om att det är en av de viktigaste, vackra platser i hela landet. Men, Sydafrika erbjuder så många unika och hisnande safari erfarenheter, och rubrik till Tembe Elephant Parkera är ett av de bästa sätten att se elefanter på nära håll!

 

2. Rutt 72

Rutt 72 ligger på Östra Kapprovinsen och kustvägen som förbinder Port Elizabeth med East London. Det är en av de mest pittoreska körning vägar i hela Sydafrika, och definitivt en plats bör du vara intresserad av. Det finns en hel del saker att se och uppleva på denna rutt - försök att ta allt i så mycket som möjligt. Se till att du sätta din kamera tillsammans med dig, för!

 

3. Pretoria

Pretoria är en unik, skattade stad i Sydafrika Gauteng provinsen. Det finns mycket att utforska här, såsom unionen byggnader, Kyrktorget, och Pretoria Zoo.

i alla fall, en av de mest imponerande delarna om Pretoria är Pretoria till Kapstaden tågresa. Det körs för 1,600 km och tar 27 timmar att slutföra - och det bästa är att du får resa på den ikoniska Blue Train företag. Med deras Cordon Bleu-menyn, företaget erbjuder några av de bästa tåg måltiderna i världen. Detta är den ultimata utanför misshandlad (järnväg) track upplevelse som kommer att hjälpa dig att se Sydafrika i ett helt nytt ljus.

 

4. Amatolabergen

De Amatola Mountains förbli en av de mest fantastiska platserna i hela Sydafrika. Det finns så mycket natur att ta i att denna lilla stad inbäddad i bergen är som att kliva in i en helt ny värld.

Det finns en hel del saker att göra här, Till exempel vandring och vandringsleder. Amola Skog i Hogsback påstås ha varit inspirationen till Mirkwood från J.R.R. Tolkiens hyllade barns fantasi klassiska The Hobbit! Detta är den perfekta upplevelsen för solo resenärer, par, och familjer. Vem skulle inte vilja vandra genom Mirkwood?

 

https://c1.staticflickr.com/4/3078/2417712865_8efff11b36_b.jpg

5. Sun City Resort

Sun City Resort är känd som Konungariket Pleasure regionalt och kan nås med en två timmars bilresa från Joburg. Denna lyx Resort and Casino är den perfekta platsen för alla som letar efter en bit av överflöd med sina sydafrikanska äventyr. Det finns några härliga hotell här, liksom två prisbelönta golfbanor, och ett 7000-stark krokodil skyddsområde.

Som du kan se, Det finns gott om underbara upplevelser att vara hade hela Sydafrika. Så många människor besöker de mer kända delarna, men dessa är några av dem mest ovanliga. Om du kan tänka på något vi har missat, Vänligen slå oss en signal i kommentarerna.

 

Besök oss på Saveatrain.com om du någonsin behöver tågbiljetter.

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, klicka sedan här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2F5-spots-of-interest-you-may-not-know-about-in-south-africa%2F%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)