Läsningstid: 7 minuter
(Senast uppdaterad: 16/12/2022)

Dessa är mina funderingar på de bästa lokala rätter jag någonsin har haft, under min stanna i Österrike. Jag var där i sommar 2016 för min 4-månaders praktik på ett mindre lokala NGO. Praktiken erfarenhet var så stor, att jag fick träffa begåvade unga individer, som jag hålla kontakten med hittills, och jag har kunnat genomföra de färdigheter som lärs ut i min praktik i min nuvarande roll i Singapore.

Maten var också bra i Österrike. Även om det inte är lätt för mig att replikera smaken av Österrike i Singapore på grund av högre kostnader ingrediens (här, de flesta av livsmedel som importeras från utlandet, som Singapore tillverkar mycket lite på grund av sina små landstorlekar), Ibland är det bra att bara reminisce om gamla österrikiska dagar för att göra mig lycklig i mitt hektiska vardagen i Singapore. Dessa goda minnen är fortfarande färskt i mitt sinne.

Innan hoppa rakt in i specifika mat och mina berättelser på det, Jag skulle vilja berätta lite av backstory av maten. Som det Habsburgska imperiet hade härskat en bredare region (Nu dagens Italien, Tjeckien, Slovakien, rumänien, Ukraina, polen, slovenien, kroatien, och Bosnien) i Europa, den moderna österrikiska köket har en hel del inflytande från de tidigare delarna av riket och lokaliserade de importerade rätter att de lokala österrikarna smak. Jag hoppas att ni kommer att utforska denna kalejdoskop av rätter och uppleva dem som jag brukade äta under min tid i Österrike.

 

Kasespatzle (hemlagad österrikiska pasta garnerad med smält ost)

Ursprunget till dessa rätter är mycket diskutabelt - vissa hävdar att detta härstammar från Schwäbiska regionen, och några andra hävdar att den äldsta register över Kasespatzle dateras tillbaka till handskrivna kokbok i början 17th century. Namnet kan ha kommit från rörelsen knåda deg i en lagom stora stycke, men det finns inga historiska bevis för det. I modern tid, denna maträtt är känd för en del av tröstmat efter en lång vandring i skarpa alpina luft. Annat, du kan finna det i de flesta lokala restauranger. Serveras i många delar av tyskspråkiga länder, Vorarlberg Kasespatzle (Vorarlberg i västra Österrike) är mycket populär i Österrike. Pastan är tillverkad av fint mjöl, som nämns i namnet ursprung, klar i små tuggor sjunkit i grillad ost. Texturen är verkligen himmelskt, smältning i munnen. Stekt lök och salladslök lägga kryddor till denna krämiga himmel maträtt (de faktiskt gör ett bra jobb!).

Salzburg till Wien Tåg

Munich till Wien Tåg

Zurich till Wien Tåg

Prag till Wien Tåg

 

ostnudlar

 

Manner rån förpackningar

Ta mig tillbaka till Österrike - Jag har alltid utropa när jag hitta detta i Candy Empire butiker (en Singapores ledande importörer för internationella konditori, Detta är det enda stället jag kan köpa Manner produkter). Manner är en traditionell österrikisk familjeföretag anläggning som grundades i slutet av 19-talet. Beväpnad med strikt kvalitetskontroll, noga utvalda ingredienser, och ikoniska rosa paket, detta varumärke är känd för att vara en signatur souvenir i Österrike. Mannerschnitten (ett paket av hasselnöt choklad wafers) är ett måste-försök; inte så söt eller så smaklös, detta verkar aldrig misslyckas med att imponera min söta tand. Den hasselnöt transporterar mig alltid tillbaka till min lysande dagar i Wien. Just nu försöker jag alltid Manner chokladplattor för mellanmål eller när jag är sugen på det. Jag har trott att Manner finns i butikerna i endast Centraleuropa. i alla fall, Jag är självklart fel som Mannar godis är tillgängliga i Singapore alltför.

Graz Innsbruck Tåg

Wien till Graz Tåg

Wien till Salzburg Tåg

 

sätt wafer pack

 

Schlutzkrapfen (halvmånapasta fylld med ricottaost och spenat)

Jag stötte på denna maträtt när jag utforskade Innsbruck i västra Österrike, som är känt för sin landmärke, Golden Roof. Jag hoppade in i ett kafé och letade efter något vegetariskt. Läsa upp menyn, pasta med grönsaksfyllningar lät trevligt för mig, så jag beställde det. Jag tänkte på den långa pasta med hackade grönsaker, men det visade sig att det var tillplattad pasta med något inuti och var garnerad med ett stänk av ost och hackade vårlök. Det smälta smöret arbetat en ton för att göra denna maträtt hal i min mun. Mer viktigt, Jag minns fortfarande en servitris kommer till mitt bord och frågar om det var bra. Jag berättade för henne att det var så välsmakande - Jag blev så rörd av hennes omsorg om kundernas tillfredsställelse och mitt hjärta fylldes med värme. Härstammar från södra Tyrolen (nu en del av Italien), Det är övervägande en vanlig mat i närliggande Tyrolen samt. En stor mängd arbete är inblandade att göra detta trots att det ser ut så lätt att göra.

Nuremberg till Wien Tåg

Leipzig till Wien Tåg

Innsbruck till Wien Tåg

Stuttgart till Wien Tåg

 

halvmåne pasta

 

Sachertårta (en bitter chokladkaka med aprikossyltbotten)

En av de ”måste-äta” i Wien, Österrike. Det är en verkligt lokal specialitet som skapas i slutet av Habsburg period. Visste du att det fanns en absurd men viktig kamp bakom denna kaka? De två Wien bakverk jättar, Demel och Sacher hade varit i en ”sweet” krig tillstånd under en lång tid att även lett till en löjlig rättsfall; som borde kalla sig ett ”original Sachertårta”? Hur mycket aprikos bör användas för att perfekt kakan? Vad är en lämplig temperatur för flytande choklad? Allvarligt, De har hävdat allt detta i staten domstol, inte i klassen matlagning eller något av det slag. I slutet, Sacher vann striden och nu stolt sig på att vara ”ett original Sacher torte.” Förutom historia, Jag personligen föredrog Demel en eftersom det är mer söt och fluffig än för Sacher. Vad är skillnaden mellan Sacher ”Sacher torte” och Demel motsvarighet? Den förstnämnda fick något högre priser och mer tårta lager och ökad aprikos inne i kakan. Det sistnämnda är lite billigare och mycket krämigare.

Frankfurt till Salzburg Tåg

Berlin till Salzburg Tåg

Köln till Salzburg Tåg

Dresden till Salzburg Tåg

 

sachertorte i Österrike

 

Falafel

En företrädare för Wiens kosmopolitism. i Wien, det finns massor av marknader som säljer ”exotiska”’ingredienser som kommer från nästan hela världen. Du kan hitta kök och ingredienser från Ryssland, Kalkon, japan, indien, och mer. Ursprungligen från Mellanöstern, detta är ett av de wienska fingermatalternativen som finns på de internationella marknaderna. Tillverkad av mosade kikärter, de Falafel bollar kan ätas i form av Falafel wraps eller ackompanjemang med tillplatt bröd. Hur som helst, Falafel levereras med ett gäng skär grönsaker och yoghurt inuti hela havre wrap eller pitabröd. Att vara en perfekt vegan häftklammer, Detta är skålen mina vänner som används för att erbjuda mig eftersom de visste att jag har endast begränsad livsmedelsval som vegetarian. Det finns massor av Falafel stannar hela Wien, men min favorit Falafel stand är en i Brunnenmarkt. Känd som en galen billig marknad där alla kan få ett bredare utbud av ingredienser till otroligt lägre priser, denna marknad erbjuder en del av Falafel wrap som också kostar mindre än USD 1 eller så, vilket gör det förmodligen det billigaste i stan. Naturligtvis, smaken på omslaget är lika bra som den på någon annan Wien-marknad.

Zürich till Innsbruck Tåg

Salzburg till Innsbruck Tåg

Wien till Innsbruck Tåg

Köln till Innsbruck Tåg

 

falafel

 

Apfelstrudel

Min favorit österrikiska dessert! Smördeg och ett par äppelskivor och ett gäng russin gör magi och får mig att känna mig himmelsk. Legenden säger att Österrike importerade den söta Baklava dessert från Mellanöstern. Baklava är gjord av fluffiga bakverk och socker och sirap, vilket betyder att det är sjunkande bakverk i sirapen. Att vara på den mer fruktiga sidan, Apfelstrudel är en lokaliserad version av Baklava- detta är ett bra exempel på österrikiska rätter, som en hel del av dem kan spåra ett spår från den tidigare österrikiska imperiet region som de hade importerats från. Det finns otaliga Apfelstrudel recept på nätet, och några av receptförfattarna är generösa nog att dela sin familj recept med världen. i alla fall, den universella regeln är att degen ska vara så tunn att konditor kan läsa en tidning genom det.

Om författaren: Mami arbetar i Singapore heltid för cirka 2 år. Hon har rest till olika delar av omfattande världen och absolut älskar att utforska en ny plats hon har aldrig sett. Även om inte fungerar eller reser, hon skonar sin fritid spelar en Drakbåtsfestival sport eller lära sig ett främmande språk.

 

Apfelstrudel i Österrike

 

Är du redo att utforska Österrike och njuta av dess mat läckerheter? den bästa webbplatsen till Order Tåg biljetter är Save A Train

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss en kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2F6-must-try-austrian-dishes%2F%3Flang%3Dsv – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)