Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 02/08/2021)

Spännande, uppiggande, magnifik, häpnadsväckande, det finns inte tillräckligt med ord för att beskriva 7 mest fantastiska fotbollsarenor i Europa. Dessutom, även om du tror att du kan förstå deras storhet, bara när du kliver in, att du verkligen förstår magin.

Så, om du är en entusiastisk Byren München, dessa 7 fotbollsarenor är helt värda din uppmärksamhet och ära på din hinklista.

 

1. Den mest fantastiska Fotboll Stadion i Tyskland: Signal Iduna Park i Dortmund

Signal Iduna är den största fotbollsarenan i Europa och kan vara värd för 80,000 entusiastiska fans bakom den imponerande glasfasaden och markvärmen. Detta beror på 2006 renovering. för FIFA World Cup. Därför, du kan helt planera din fotbollsresa för vinterlekarna.

Signal Iduna har varit den största fotbollsarenan i Tyskland sedan dess 1965, och idag är det hem till Borussia Dortmund fotbollslag.

Hur man kommer till Signal Iduna Football Stadium i Dortmund?

Du kan komma till arenan via Dortmund spårväg spårväg och RB-tåg som förbinder Österrike och Tyskland.

Köln till Dortmund tågpriser

München till Dortmund tågpriser

Hannover till Dortmund tågpriser

Frankfurt till Dortmund tågpriser

 

Football Stadium in Dortmund Game opening

 

2. Allianz Arena: München, Tyskland

Den näst största fotbollsarenan i München, Allianz Arena är en av de nyaste fotbollsarenorna i Europa. Allianz fotbollsstadion i Tyskland öppnades i 2005 och har varit hemmabanan för FC Byren München fotbollslag.

Om du råkar vara besöker München för fotbollsmatcher, du kommer att bli förvånad över stadionens uppblåsta plastpaneler och färgförändrande exteriör. Dessa 2 funktioner gör Allianz till en av de 7 mest fantastiska arenor i Europa.

Hur man kommer till Allianz fotbollsstadion i München?

Du kan komma till Allianz Stadium från Frottmaning U-Bahn-station, ligger i närheten.

Düsseldorf till München tågpriser

Dresden till München tågpriser

Nürnberg till München tågpriser

Bonn till München tågpriser

 

Allianz Arena: Munich, Germany at night

 

3. Den mest fantastiska fotbollsarenan i England: Wembley Stadium

Europas näst största fotbollsarena, Wembley stadium kan vara värd 90,000 fans. Storbritanniens största fotboll byggdes in 2009, och dess mest framträdande inslag är 134 meter hög båge, krönar arenan. Således, du kommer att upptäcka att titta på League Cup-spel, och slutspelet i den nationella ligan är ganska fantastisk upplevelse.

Därför, Wembley är inte bara en plats för FA finalcup, men också ett centralt landmärke i London.

Hur man kommer till Wembley Football Stadium i London?

Du ska ta London Underground Circle Line från Paddington station till Baker St station och sedan byta till London Underground Metropolitan Line till Wembley Parkstation.

AAmsterdam till London tågpriser

Paris till London tågpriser

Berlin till London tågpriser

Bryssel till London tågpriser

 

Panoramic view of Wembley Football Stadium in England

 

4. Den mest fantastiska fotbollsarenan i Italien: San Siro Stadium i Milano

San Siro är den största fotbollsarenan i Italien. Denna fantastiska stadion i Milano utnämndes till ära för den tvåfaldiga världscupvinnaren Giuseppe Meazza.

Stadion öppnades i 1926 och kan vara värd 35,000 entusiastiska fotbollsfans. En av funktionerna du inte får missa i dess yttre fasad är röda utskjutande balkar.

Hur man kommer till San Siro fotbollsstadion i Milano?

San Siro fotbollsstadion är 5 km från Milano stadskärna. Du når San Siro med tunnelbanelinjen M5 från centrala Milano.

Florens till Milano tågpriser

Tågpriser för Florens till Venedig

Milano till Florens tågpriser

Tågpriser för Venedig till Milano

 

 

5. Louis II fotbollsstadion i Monaco

Louis II fotbollsstadion är en annan imponerande stadion i Europa. Stadion har nio imponerande bågar i markänden. Stadion kan vara värd 16,000 fans för episka spel i Franska Rivieran i bakgrunden.

I 1979 Prins Rainier III bestämde sig för att bygga om en ny idrottsarena i Fontvieille-distriktet. Parisiska arkitekter tog det stora uppdraget, som slutade på 1984, och gjorde Louis II-stadion till en av de mest spektakulära arenorna i Europa.

Hur man kommer till fotbollsstadion Louis II i Monaco?

Louis II fotbollsstadion är 10 timmar bort med tåg från London.

 

6. Groupama Stadium, Lyon

Denna spektakulära stadion ligger på vår 7 mest fantastiska fotbollsarenor i Europa, kan vara värd 60,000 fans. Dessutom, det är hem för den franska fotbollsklubben Olympic Lyonnais och kommer att vara värd för fotboll i 2024 Olympiska sommarspelen i Paris.

Så, om du planerar att besöka Paris för de olympiska spelen, du bör definitivt besöka den här fantastiska fotbollsarenan.

Amsterdam till Paris tågpriser

London till Paris tågpriser

Rotterdam till Paris tågpriser

Bryssel till Paris tågpriser

 

Groupama Soccer Stadium, Lyon

 

Hur man kommer till Groupama Stadium i Lyon?

Du kan ta dig till Groupama-stadion från station Decines Grand Large med spårvagnslinje 3. Det är super nära stadion – bara 10 minuter’ gående.

 

Amazing Football Stadium In Lyon

 

7. Velodrome Stadium i Marseille

Denna fantastiska stadion i Marseille öppnade sina grindar för åskådare tillbaka 1937. Sedan dess, Velodrome-stadion välkomnar 67,000 fans varje fotbollssäsong i Frankrike. En av de saker du kommer att märka mest till på stadion är det välvda taket, vilket är väldigt svårt att missa.

Du blir förvånad, men Velodrome-stadion är inte bara en fotbollsstadion. Tvärtom, det är en multifunktionell stadion, med en cykelbana. I dag, det fungerar som ett hem för klubben Olympique de Marseille.

Hur man kommer till Velodrome Stadium i Marseille?

Velodrome Stadium är ungefär 3.5 km från Marseilles centrum. Därför, du kan nå stadion med tunnelbanelinje 2. Du kan även ta tunnelbanan från tågstation om du är reser över hela Europa med tåg.

Paris till Marseilles tågpriser

Marseilles till Paris tågpriser

Marseilles till Clermont Ferrand tågpriser

Paris till La Rochelle tågpriser

 

Amazing Football Stadium in Marseille France

 

Att delta i ett fotbollsmatch är en av de bästa sakerna att göra i Europa om du är en entusiastisk fotbolls- och sportfan. Här på Rädda ett tåg, Vi hjälper dig gärna att hitta de billigaste tågbiljetterna till någon av dessa 7 mest fantastiska fotbollsarenor i Europa.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg "7 mest fantastiska fotbollsarenor i Europa" på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Famazing-football-stadiums-europe%2F%3Flang%3Dsv Deen– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)