Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 06/08/2021)

Så du har äntligen gjort det. Du har lagt in för din semester på jobbet, köpte dina flygbiljetter, och åkte över till Ungern för en välförtjänt semester. Och medan det är allt gott och väl – trots allt, Budapest är en vacker stad – säljer inte själv kort genom att endast hålla sig runt huvudstaden. Europa är en väl ansluten kontinent med tusentals alternativ för tågresor, och detta inkluderar Ungern. Så när du har sett Szechenyi termalbad och haft en pint på Beer Spa, sig ut ur staden på en av dessa 3 bästa Budapest dagsutflykter med tåg.

 

1. Debrecen, Ungern

Den näst största staden i Ungern och även känd som huvudstad i stora ungerska slätten, Detta livliga staden är hem för 200,000 människor. Historiska och vackra, Debrecen är bara 2 timmar och 15 minuter från Budapest med tåg. Dess närhet gör detta en utmärkt kandidat för Budapest dagsutflykter med tåg.

Storkyrkan i Debrecen är stadens brännpunkt, och fungerar som en symbol för Protestantism i Ungern. Det finns också många museer för dig att besöka, såsom Deri Museum, som rymmer några av de mest historiska bitar i hela Ungern.

Glöm inte att prova några av de lokal mat och vin, också. Om du är en sann sommelier, kan du välja “Bikaner”, en lokalt producerat vin som översätter till “tjur blod”. Det tillverkas i Ungern, i den berömda ’Valley av vackra kvinnor’ region. Mums!

Om du är ett fan av termalbad, Debrecen har också du omfattas. I ett avsteg från traditionen, Aquaticum Spa är mer som ett inomhus vatten park. Med en hög välvd tak och färgrika vattenrutschbanor, dessa termalbad är roliga för hela familjen.

Debrecen, Hungary Monument

 

2. Bästa Budapest dagsturer med tåg: wien, Österrike

För detta nästa post i Budapest dagsutflykter med tåg, vi lämnar Ungern helt och rubrik till Österrike, Ungerns västra granne. Huvudstaden i Österrike, Wien är en vacker stad och hem till över 2 miljoner invånare. Liksom stora delar av Ungern, Wien ligger också längs Donau. Till skillnad från den lilla staden, i alla fall, Wien är fullpackad med olika stadsdelar, museer, attraktioner, och sorter av livsmedel.

Känt som ett nav för kultur och konst, det har också en blomstrande kaffescene och du hittar hundratals kaféer längs de slingrande gatorna. Wien är också hem till Schonbrunn, Hapsburgs sommarresidens och en av många stora byggnader i hela staden.

Om du reser på vintern, Wien är ett måste-stopp för dess julmarknader. Dessa fantasi marknader är inget annat än magiskt med blinkande fairy ljus, het glögg, och varma comfort food.

Även om resan är lång för en dagstur från Budapest via tåg, Det finns snabba alternativ med nonstop alternativ. Ännu bättre, du får kontrollera ett annat europeiskt land utanför din att-göra-innan-jag-dör-lista.

Budapest till Wien Tåg

Munich till Wien Tåg

Graz till Wien Tåg

Prag till Wien Tåg

 

Vienna is a must Budapest day trips by train

 

3. Bästa Budapest dagsturer med tåg: Wiener Neustadt, Österrike

Till sist, Vi har kommit till vår sista posten, en medelstor stad belägen söder om Wien. Ja, Det är rätt, Vi har lagt till en annan österrikisk dagsutflykt till denna lista. Varför är det? Jo, därför att Wiener Neustadt (bortsett från att ha en humoristisk namn), är en myllrande stad med nästan 50,000 människor, och det har allt vad gäller saker att göra.

Beläget bara 30 km från Wien och mycket nära den ungerska-österrikiska gränsen är den perfekta Budapest dagsturen med tåg, denna stad historia är full av strider för kontroll av olika imperier. Trots dessa strider- eller kanske på grund av dem – Wiener Neustadt utvecklades till en viktig militär träningsplats med byggandet av Maria Theresa Military Academy på 1700-talet.

Lämnar det förflutna bakom, idag Wiener Neustadt är hem för många olika aktiviteter, inklusive massor av utomhus vandring och parker. Du kan besöka Myra Falls för några fantastiska vandring, eller huvud till Gesaeuse nationalpark att ta in den friska luften.

Staden har också många monument, museer, och gallerier tillägnad illustrera stadens historia. Om allt detta låter som för mycket för dig – oroa dig inte. Efter en hel dag av aktiviteter gå till Linsberg Asia Therme Spa för en chans att kyla ner (eller uppvärmning!) och slappna av.

Budapest till Wiener Neustadt

Salzburg till Wien Tåg

Wien till Wiener Neustadt

Prag till Wiener Neustadt

 

 

bonus Ämne: Prag

Den tjeckiska huvudstaden är lite för långt för Budapest dagsutflykter med tåg, men denna stad är inte att missa. Det är om du älskar historia, arkitektur, mat, och drycker. Även om det är nästan 8 timmar med tåg från Budapest, Om du är på väg detta sätt är det en bra idé att resa via Wien (du vet, att fantastisk stad vi nämnde ovan).

Generellt billig och full av gamla byggnader, a välbevarat medeltida torg, och världens äldsta verksamma Astronomiska klockan, Prag är ett måste göra på din semester i Europa. Ta det lugnt här och njuta av en promenad över Karlsbron, klar i 1402. Eller ännu bättre, ta på dig din finaste kungliga uniform och åk till Vysehrad för dagen för att kolla in de gamla ruinerna av det tidigare slottet.

Nürnberg till Prag Tåg

München till Prag Tåg

Berlin till Prag Tåg

Wien till Prag Tåg

 

Prague is a long Budapest day trips by train

 

Slutsats

Budapest dagsutflykter med tåg och Budapest är en underbar stad att besöka. Från sina vackra boulevarder till dess berömda termalbad, staden är inte en att missa. Men gör dig själv en tjänst och gå ut varje gång på ett tag för att utforska några av de mer lokala magi för dig själv. Oavsett om du smuttar lite tjur blod vin eller hoppa iväg till ett nytt land helt och hållet, se sevärdheterna på din semester.

Ett av de bästa sätten att göra Budapest dagsturer med tåg – njuta av bekvämligheten och säkerheten för resa med tåg och användning Rädda ett tåg!

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “3 Bästa Budapest dagsturer med tåg” på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/best-budapest-day-trips-train/?lang=sv Deen- (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)