Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 18/12/2022)

Du har fått kontakt med historia, konst, och kultur i Bryssel och du är redo att utforska utanför stadsgränserna nu. Lyckligtvis, Det finns också en hel del att utforska inom en dagsutflykt från Bryssel. Så mycket så, att vi har beslutat att sätta en lista över 5 Bästa dagsturer från Bryssel just för dig!

 

1. Bästa dagsturer från Bryssel: begagnade

Ja, det här är samma plats där filmen i Brugge blev skjuten! Det är lokaliserat 100 kilometer nordväst om Bryssel och endast 15 kilometer från Nordsjön. Bruges är också känd som den Nordens Venedig. Det är ett utmärkt val på vår 5 Bästa dagsturer från Bryssel lista. Varför? Ett ord: Choklad.

Tillsammans med dess berömda medeltida arkitektur och kanaler, det är också en belgisk choklad hot spot med ett otroligt stort antal chokladtillverkare och butiker, en nirvana för älskare av choklad.

Ätit för mycket choklad? Inga problem. Brygge har också en stor historia och vacker arkitektur. Beundra Belfry av Brygge, en medeltida klocktorn i centrum av staden och en av dess symboler, se den berömda Hospital of St. John, och den Saint Salvator katedral.

Bryssel till Brygge Tåg

Antwerpen till Brygge Tåg

Halle två Brugge Tåg

Gent till Brygge Tåg

Bruges is one of the Best day trips from Brussels

 

2. Gent

Gent är på vår 5 Bästa dagsturer från Bryssel-listan eftersom den är känd för att vara en av Belgiens medeltida skatter och dess kulturella värde, nämligen; musik, teater, filma, och visuella. Det är också super nära till Bryssel, beläget endast 60 kilometer från Bryssel, och kan lätt nås med tåg.

En av de bästa sakerna att göra i denna charmiga medeltida stad är att utforska den till fots, få en glimt av den otrolig medeltida arkitektur, samt att känna dess pulserande atmosfär.

Beröm Tillbedjan av Mystic Lamb av Van Eyck bröderna placerade inuti Saint Cathedral Bavo. Besök Klocktornet i Gent, Stadshuset, och komma närmare stadens handelshistoria på Gamla fiskmarknaden.

Bryssel till Ghent Tåg

Antwerpen till Ghent Tåg

Halle till Ghent Tåg

Bruges till Ghent Tåg

Beutiful Ghent Belgium

 

3. Bästa dagsturer från Bryssel: amsterdam

Det är bara 200 kilometer mellan Bryssel och Amsterdam, så vackra holländska huvudstaden är ett bra val för en oförglömlig dagsutflykt.

Amsterdam är ofta känd för sin intressant kaféer! (Om du vet vad jag menar!) Men, låt inte att lura dig. Amsterdam är en av de Bäst 5 Bästa dagsturer från Bryssel eftersom det är också en oas av historia, kultur, och konst.

Komma i kontakt med det förflutna på Anne Frank House, lära sig om konst på Rijksmuseum, van Gogh, och museer i Rembrandt House, och njuta av den berömda Heineken Experience. Äventyrslystna resenärer kan hyra en cykel och utforska gator, historiska landmärken, och huvud pubar i Amsterdam. Sålänge, romantiker kan ha en unik Amsterdam upplevelse medan du njuter av en avkopplande båttur.

Bryssel till Amsterdam Tåg

London till Amsterdam Tåg

Berlin till Amsterdam Tåg

Paris till Amsterdam Tåg

 

 

4. luxemburg

luxembourg organ Lucilinburhc eller liten fästning. Det är när det område runt slottet eller fästningen upptäcktes och styrdes av Siegfried I Ardennes. I dag, Luxemburg är en av de rikaste länderna i världen. Det är också kulturell mångfald och spelar en viktig roll i FN och europeisk politik. Dessa är bara en handfull av skäl till varför det är en av de bästa 5 Bästa dagsturer från Bryssel.

Det tar bara 2.5 timmar från Bryssel dit. När du hop av tåget, åk till Storhertigdömet och börja din turné med att utforska Kirchberg-kvarteret och dess många viktiga byggnader som Europeiska domstolen, och Europeiska kommissionen. Förundras över Notre Dame, ett landmärke som perfekt kombinerar sengotisk arkitektur med renässansutsmyckningar. Fortsätt med vandrade runt charmiga gatorna. Missa inte att fånga en glimt av slottet i storhertigen och stadens befästningar.

Antwerpen till Luxemburg Tåg

Bryssel till Luxemburg Tåg

Metz till Luxemburg Tåg

Paris till Luxemburg Tåg

Luxembourg is one of the Best day trips from Brussels

 

5. Bästa dagsturer från Bryssel: Ypres

123 kilometer från vacker natur ligger mellan Belgiens huvudstad och denna intressanta plats. i alla fall, Du bör också vara beredd att besöka många dystra platser för. Ypres spelat en viktig roll i första världskriget och såg förlusten av en generation av soldater under våldsamma strider som ägde rum här och i de omgivande områdena.

Liksom många belgiska städer, de marknadsplats innehåller ett imponerande utbud av arkitektur. Det beror också på att många av de medeltida arkitektur lämningar har återställts. På en lyckligare anteckning, om du är en foodie, då du kommer att njuta av traditionella flamländska rätter och naturligtvis, öl.

Oavsett vad du gör i staden Ypres. Dina tankar kommer inte att vara långt från förödelse och förlust av första världskriget 1.

Bryssel till Antwerpen Tåg

Amsterdam till Antwerpen Tåg

Lille till Antwerpen Tåg

Paris till Antwerpen Tåg

Ypres Leper Belgium

 

Redo att utforska bortom Bryssel? Ja? Rädda ett tåg kan få dig dit, inga dolda avgifter och en mjuk och smidig bokningsprocess. Lätt!

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “5 Lätt dagsutflykter från Milano med tåg” på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/best-day-trips-from-brussels/?lang=sv Deen- (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)