Läsningstid: 8 minuter
(Senast uppdaterad: 16/07/2021)

I havets djup, gömd från civilisationen, och orörd av tiden, är de 10 världens bästa dykplatser. Från färgglada och ljusa korallrev till fartygsvrak från andra världskriget, vilda havslivet, och blå hål, förbered din dykutrustning eftersom den här dykningssessionen är på väg till det mest spännande hittills.

  • Järnvägstrafiken är miljövänliga sättet att resa. Denna artikel är skriven för att utbilda om tåg resa från Save A Train, De Billigaste tågbiljettwebbplats I världen.

 

1. Bästa dykplats i Kina: Den Kinesiska Muren

10 miljoner turister reser till Kinesiska muren varje år, men väldigt få vet att de kan dyka på en av de mest ikoniska platserna i världen. Medan de flesta går längs väggen på 21o00 km, knäppa bilder för sociala medier, Panjiakou Reservoir är en dykplats under vattnet. Kinesiska muren är världens enda under, du kan faktiskt dyka in.

Det kanske inte är lika fascinerande och vackert som dykning i Indonesien eller Fiji, men du kommer absolut att tas tillbaka av utsikten över Kinesiska muren. Inte bara beundra omgivningen från toppen, men upptäcka det från början, från tegelstenarna och uppåt, en struktur som står still i tusentals år, överlevande naturrisker, dynastier, och politiska förändringar.

Den bästa tiden att dyka:

Dykning av muren i Kina är en utmanande upplevelse även för avancerade dykare. Anledningen är låg temperatur, når högst 10 till 11 ° C, på 7 meter djupt på sommaren. Därför, den bästa tiden för dykning i muren är bara när du är väl förberedd. Ett ytterligare krav är ett slutfört minimum av 100 till 200 dyk för fritidsdykare.

 

Bästa dykplats i Kina: Den Kinesiska Muren

 

2. Bästa dykplats i Storbritannien: wales

Med grottor, 500 vrak, och magnifika havsliv, wales kusten är en fantastisk plats för dykning. Här kan du dyka upp till mer än 50 meter i Skomers vatten, och Skokholm, och Middleholmöarna. Synligheten är en av de bästa i området, så att du kan beundra det vackra havslivet och upptäcka vrak från andra världskriget om du gillar historia.

Trots den sömniga uppfattningen den har, Wales är faktiskt en fantastisk dykplats i Europa. Till exempel, Skomer Marine Reserve i Pembrokeshire är en av de bästa dykplatserna i Wales: havskatt, delfiner, havssnäckor och sjöhästar, är bara några få av de havsdjur du kommer att träffa.

Amsterdam Till London Med Ett Tåg

Paris till London med ett tåg

Berlin till London med ett tåg

Bryssel till London med ett tåg

 

Solnedgång på kusten av Wales UK

 

3. Best Diving Site In Italy: Portofino

Med 20 olika dykplatser, Portofino är mer än en charmig kuststad i Europa. Förutom charmiga radhus, restauranger, och stränder, den liguriska kusten är en fantastisk dykplats i Europa.

för det första, Portofino Marine Reserve erbjuder fantastiska rev och vrak för nybörjare och avancerade dykare. För det andra, statyn av Kristus, Kristus av avgrunden är en av topparna 5 dykplatser i Portofino. Sista, men inte minst, det kanadensiska MOHAWK rådjurvraket är en annan dykattraktion vid 20-40 meter.

För att sammanfatta, Portofinos dykplatser är perfekta för din första dykning, och att upptäcka en annan fantastisk naturligt under om du är en erfaren dykare.

Milano till Portofino med ett tåg

Venedig till Portofino med ett tåg

Florens till Portofino med tåg

Turin till Portofino med tåg

 

Dykplats för kristallvatten i Portofino Italien

 

4. Bästa dykplats i Frankrike: Franska Guadeloupeöarna

I det karibiska paradiset, la Guadaloupe-öarna är en liten bit av fransk dykhimmel. Denna lilla grupp av öar består av La Grande Terre, och Petite Terre, hem till en vulkan, regnskog, vackert landskap och stränder, och viktigast av allt en av de bästa dykplatserna i Europa.

Guadeloupeöarna är inte lika populära som Bali eller Belize, men det marina livet här kommer definitivt att hålla dig under vattnet under hela din semester. Cousteau Marine Reserve är den bästa dykplatsen i Guadeloupe, med underbar fauna och flora, tunnlar, grottor sköldpaddor, och många fler dolda platser för den äventyrliga dykaren, och för nybörjare som helt enkelt vill njuta av havslivet i de karibiska vattnen.

Den bästa tiden att dyka på Guadeloupeöarna:

Vattentemperaturen förblir 23-28 ° C året runt i Guadeloupe, så att du kan dyka när du vill.

Amsterdam till Paris med ett tåg

London till Paris med ett tåg

Rotterdam till Paris med ett tåg

Bryssel till Paris med ett tåg

 

Franska Guadeloupeöarna

 

5. Orknöarna, skottland

Över gröna ängar, kullar, och berg, Orknöarna har världens bästa maritima historia. Bokstavligen, det finns 7 fartyg längst ner i Orkneyvatten i Skottland. Dessa vrak från den tyska höghavsflottan i Scapa Flow, i 1919.

Förutom vrak, det finns fantastiska marina vilda djur att utforska i det klara vattnet. Till exempel, vattnet i Churchill Barriers och Yesnaby eller Inganess är perfekta för att upptäcka vilda havsliv.

Den bästa tiden att dyka på Orknöarna:

Påsk till november, när temperaturen är 13 ° C.

Florens till Como med tåg

Milano till Como med tåg

Turin till Como med tåg

Genua till Como med tåg

 

Undervattens vrak i Orknöarna, skottland

 

6. De bästa dykplatserna i Europa: Silfra, island

Mellan två kontinenter, i hjärtat av Thingvellir National Park, det klaraste vattnet på Island väntar på dig för en fantastisk dykupplevelse. De unika geologiska funktionerna i Silfra erbjuder mystiska tunnlar och grottor för erfarna dykare.

Det mest spännande med dykning i Silfra är sprickan. Denna dykväg bildades av den årliga 2 cm rörelse av nordamerikanska och eurasiska tektoniska plattor. Detta skapades först efter en jordbävning, men är helt säkert för dykning idag, så att du kan börja förbereda dig för en oförglömlig dykupplevelse i isländska vatten.

Det maximala dykdjupet som tillåts i Silfra är 18 meter.

Düsseldorf till München med tåg

Dresden till München med tåg

Nürnberg till München med tåg

Bonn till München med ett tåg

 

Perfekt dykning i Silfra, island

 

7. Världens bästa dykplatser: Bali

Omgivande sandstränder, tempel, vulkaniska berg, vattnet i magiska Bali är ett världsunder på egen hand. Otvivelaktigt, Bali är en underbar destination för semester och perfekt för dykning.

På Bali, du kan dela din tid mellan de många dykplatserna eftersom de finns överallt. Från färgglada korallrev till jätte fiskar, och grottor till imponerande Buddha-statyer, Bali under vattnet är en spännande och spektakulär värld för dykning och snorkling.

Den bästa tiden att dyka på Bali:

Maj till november är dykningssäsongen på Bali, och den bästa tiden att se Manta Rays är april till maj.

Salzburg till Wien med ett tåg

München till Wien med ett tåg

Graz till Wien med tåg

Prag till Wien med ett tåg

 

Dykning nära fantastiska Buddha-statyer på Bali

 

8. Världens bästa dykplatser: Det blå hålet i Belize

125 meter djup, cirkulär i form, och med en magnifik flygvy, dykplatsen Blue Hole i Belize, är en av de bästa 10 måste dykplatser i världen. Detta jättehål ligger precis utanför fyren i Belize, och i god sikt, du kanske befinner dig på ett oförglömligt dykäventyr.

Till skillnad från de andra bästa dykplatserna på vår lista, det blå hålet är inte hem för balinesiska skulpturer, sällsynt havsliv, eller färgglada rev. Vad du hittar är en utmanande och glädjande dykupplevelse, som tar dig till nästa divemaster-nivå.

Den bästa tiden att dyka i det blå hålet:

April till juni är bäst för valhajar att titta på och dyka.

Nürnberg till Prag med tåg

München till Prag med ett tåg

Berlin till Prag med ett tåg

Wien till Prag med ett tåg

 

 

9. Raja Ampat |: Dykning i slutet av världen

Hålls borta från civilisationen fram till 2004, Raja Ampat är ett dolt paradis, ligger mellan Indonesien och Australien. Tack vare denna sena upptäckt, det marina djurlivet i Raja Ampat är ett av de vildaste i världen.

När du dyker i Raja Ampat, du kommer att upptäcka över 600 arter av hårda koraller ensam, förutom det färgglada och out-of-this-world marina livet. Denna unika värld är i centrum av 4 huvudöarna: Waigei, Batanta, Salawati, och Misool i avlägsna västra Papua.

Om du är mellanliggande till den avancerade dykaren, då borde du definitivt boka din nästa dykresa i Raja Ampat.

 

 

Den bästa tiden att dyka i Raje Ampat:

November till april med temperaturer från 27 till 30 ° C.

Zürich till Wengen med ett tåg

Genève till Wengen med tåg

Bern till Wengen med tåg

Basel till Wengen med tåg

 

Dykning i Raja Ampat

 

10. Bästa dykplatser i Kina: Shi Cheng Forntida Stad I Qiandao Lake

Djupt inne i de tusen öarna sjön, i Zhejiang-provinsen, de uråldrig stad av Shi Cheng lögner. På djupet av 40 meter, du kommer att upptäcka underverk i en förlorad kinesisk stad. Trots det hårda vattnet och tiden gick, stadens arkitektoniska inslag, och även trädetaljer är väl bevarade.

Av dessa anledningar, staden Shi Cheng är ett dolt paradis för dykare. Många kommer för att upptäcka skönheten i Qiandao Lake, men den här förlorade staden är ytterligare en fantastisk anledning att resa. Staden och dalen översvämmade 1959, men det är helt säkert för dykning.

Den bästa tiden att dyka i Shi Cheng:

Falla, tack vare det torra och varma klimatet.

Dijon till Provence med tåg

Paris till Provence med ett tåg

Lyon till Provence med ett tåg

Marseilles till Provence med ett tåg

 

Shi Cheng Forntida Stad I Qiandao Lake

 

Här på Spara A Train, Vi hjälper dig gärna med att planera en oförglömlig resa till 10 världens bästa dykplatser med tåg.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg "1o bästa dykplatser i världen" på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsv%2Fbest-diving-sites-world%2F- (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)