Läsningstid: 4 minuter
(Senast uppdaterad: 11/06/2022)

När du har erfaren komforten, bekvämlighet, och allmänt fantastiskt av tågresor, Det är en svår återgång till livet före-skena. Speciellt när vi pratar om de bästa europeiska tågsträckor i sommar. En kontinent fylld med natursköna vägar, dramatiska landskap, och ett överskott av otroligt destinationer att gawk på.

Tågresor är den i särklass mest natursköna och bekvämt sätt att komma runt i Europa, och vissa rutter kommer verkligen att förvirra dig, speciellt under Sommar!

 

Bästa europeiska tågsträckor: Train des Pignes, Frankrike

Provence is includes in the Best European Train Routes

 

Eurostar och andra tåglinjer införa tätare tjänster. Och hotell välkomna besökare på off-högtrafik. Det finns härliga soliga dagar när du kan få en drink och även en måltid utanför.

Upptäck denna privata järnvägen, som passerar den Vackraste regioner i Frankrike. Provence är känd för sin natur och pittoreska landskap, resan är verkligen en bra idé, och definitivt en av de bästa europeiska tågsträckor att ta! På väg, de tåget passerar floder, broar, små underbara byar som St Andre les Alpes och Entrevaux till dess slutdestination - Digne les Bains - huvudstaden i regionen Alpes-de-Haute-Provence.

Rutt: Fin-Digne les Bains

Varaktighet: 3 timmar, 145 km

När man ska gå: vår, sommar, falla

 

Dijon till Provence Tåg

Paris till Provence Tåg

Lyon till Provence Tåg

Marseille Provence Tåg

 

Bästa europeiska tågsträckor: Järnvägen West Rhen, Tyskland

The West Rhine Railway, Germany

 

Rhen är inte bara en av Europas vackraste floder, men det är också en av kontinentens viktigaste vattenvägar. Det flödar vissa 1,320 kilometer från Schweiz hela vägen till Nederländerna och Nordsjön. En av de mest tilltalande delarna av denna mäktiga flod flyter genom Tysklands Mittelrheintal (Rheintal), ett område av enastående naturlig skönhet. Faktiskt, sträckningen av floden som sträcker sig från Mannheim i söder till Koblenz i norr har landskapet så spektakulär att en stor del, kallad Rhenklyftan (Rheinschlucht), har utsetts en UNESCOs världsarvslista.

Tack vare sina många slott och historiska städer, denna sträcka av Rhen har under århundraden påverkade konstnärer, författarna, och kompositörer, och är säkerligen en av de bästa europeiska tågsträckor under sommarsäsongen.

Tåget färdas längs Rhenfloden och avslöjar de pittoreska platserna av Tyskland. Steniga sluttningar med vingårdar, gamla slott ovanpå dem - kan du kliva av tåget och besök den legendariska Lorelei berget i St. Goarshausen, som stiger 120 m över Rhen. En riktigt trevlig väg, när du reser i dessa vackra tyska städer.

Rutt: Köln-Bonn-Koblenz-Bingen-Mainz

Varaktighet: 185 km

När man ska gå: sommar, falla

 

Köln Bonn Tåg

Bonn till Koblenz Tåg

Koblenz till Bingen Tåg

Bingen till Frankfurt Tåg

 

Raumo järnväg, Norge

Den Rauma Railway blir mer och mer populärt bland turister, eftersom det blir en av de bästa europeiska tågsträckor på våren. En resa på denna järnväg tar dig nära den spektakulära naturen mellan Åndalsnes och Dombas.

Resan mellan Dombås och Åndalsnes är 114 km lång och tar 1 timme och 40 minuter. Tåget passerar 32 broar – inklusive den berömda Kylling Bridge, 59 meter över Rauma floden – och passerar genom 6 tunnlar. Tåget har stora fönster, så att du kan luta dig tillbaka och njuta av slagna naturen. Tåget går också förbi den berömda Trollveggen – Troll väggen, Europas högsta vinkelräta bergvägg.

Våren är den bästa tiden att börja gå. Tåget går speciellt sakta igenom vacker natur. Den stannar för bilder på Kylling Bridge och av Trollväggen, en guide ger dig information via högtalarna, och du kommer också att få en broschyr med information om höjdpunkterna i resan.

Rutt: Andalsnes-Dombas

Varaktighet: 1.5 timmar, 114 km

När man ska gå: Sommar

 

 

Bernina Express, Schweiz till Italien

Bernina Express, Switzerland Train route

 

korsar alperna i Bernina Express är verkligen en av de bästa europeiska tågsträckor att besöka Europa! Längs vägen, Bernina Express rullar Hollywood-stil över den 65 meter höga Landwasser Viaduct, den rhaetiska järnvägens signaturstruktur, och UNESCO: s världsarvslista.
Sammantaget tåget passerar 55 tunnlar och över 196 broar på sin väg från Chur till Tirano. Resenärer bjuds på fantastiska sevärdheter under sin resa, liksom Montebello kurva med en vy av Bernina massivet, den Morteratsch glaciären, de tre sjöar lej Pitschen, Lej nair, och Lago Bianco, Alp Grum, och Brusio Circular Viaduct. I sommar, resan kan förlängas från Tirano till Lugano ombord på Bernina Express Bus.

Rutt: Chur-Thusis-Tirano-Lugano

Varaktighet: 4 timmar, 123 km

När man ska gå: Sommar

 

Chur till Thusis Tåg

 

Redo att fjädern i bästa europeiska tågsträckor? Rädda ett tåg kan hjälpa dig, med snabb och enkel bokning inga dolda avgifter! Vad en bris!

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbest-european-train-routes%2F%3Flang%3Dsv– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)