Läsningstid: 7 minuter
(Senast uppdaterad: 30/05/2022)

Fyrar är vårt ledstjärna, lysande stjärnklara nätter och vägen hem till sjömän under många århundraden. Medan vissa slutade fungera, du bör lägga ner de tio bästa fyrarna som kommer att lysa upp dina resor genom Europa på din resplan.

  • Järnvägstransporter är det mest miljövänliga sättet att resa. Den här artikeln skrevs för att informera om tågresor och gjordes av Save A Train, De Billigaste tågbiljettwebbplats I världen.

1. Bästa fyrarna i Europa: Neist Point fyr

Med ett ljus lika med 480,000 ljus, Neist Point fyr har lyst upp kusterna på den underbara Isle of Sky sedan dess 1909. Det starka ljuset lyser på ett avstånd av 24 mil, vägleda vägen till köpmän och sjömän i de tidiga dagarna. Idag är Skottlands gamla fyr upplyst av Northern Lighthouse Board i Edinburgh, och samtidigt som den har moderniserats, fyren är välbevarad.

En annan bra sak med Nest Point-fyren är dess fantastiska läge. Förutom det natursköna landskapet, du kan se delfiner, valar, och basking sharks, invånare i vattnen runt ön. Således, Neist Point fyr är en av de bästa platserna att besöka på Isle of Sky, särskilt vid solnedgången. Därför, se till att ta på dig dina bästa promenadskor och planera tid för en 1-timmes vandring till Neist Point fyr.

Amsterdam Till London Med Ett Tåg

Paris till London med ett tåg

Berlin till London med ett tåg

Bryssel till London med ett tåg

 

Best Lighthouse in Scotland

 

2. Bästa fyrarna i Europa: Saint-Mathieu fyr

På Frankrikes västligaste punkt, lyckliga resenärer kan hitta den charmiga fyren Saint-Mathieu. Den näst bästa fyren i Europa ligger i den vackra regionen Bretagne, bredvid ruinerna av ett kloster, vilket är ganska unikt för fyrar. Således, medan du besöker en av de bästa fyrarna till lysa upp dina resor i Europa, du kan njuta av de medeltida relikerna från klostret och Pointe Saint-Mathieu.

De branta klipporna, kust, och fyren skapar det mest oförglömliga landskapet. dessutom, för riktigt anmärkningsvärda panoramautsikter över Bretagnes kustlinje, du borde klättra 136 steg. För att sammanfatta saker, den vackra vita fyren väntar på dig i vackra Plougonvelin, där ljuset lyser och guidar dig till en av de mest fantastiska kustlinjerna i Europa.

Amsterdam till Paris med ett tåg

Paris till Provence med ett tåg

Lyon till Provence med ett tåg

Marseilles till Provence med ett tåg

 

Lighthouse On The Edge Of The Ocean

 

3. Fyrar för att lysa upp dina resor i Europa: Genuas fyr

Står högt kl 76 meter, Genuas fyr är den näst högsta klassiska fyren byggd av murverk i världen. Den gamla fyren fungerar som Genuas symbol, och dess form lockar många besökare till Genua från Florens och andra städer. Konstruerad i två kvadratiska sektioner, varje sektor med en takterrassliknande sektion och en lykta kröner hela strukturen. Lyktan lyser på långt avstånd, spelar sin roll i flygkontrollen runt området.

Genuas fyr lyser upp vackra nätter i Genua, speciellt kusten och hamnen. Dessutom, fyren är ganska imponerande på dagtid, i bakgrunden av det turkosa Medelhavet och färgglada hus. Att besöka den gamla hamnen i Genuas fyr är en av de tio bästa sakerna att göra i Genua.

Milan till Genoa Tåg

Rom till Genua Tåg

Florens till Genoa Tåg

Venedig till Genoa Tåg

 

 

4. Lindaus fyr, Tyskland

Lyser upp Bodensjön sedan dess 1853, Lindau fyr är magisk i kvällsljus och dagtid. Då, fyren drevs av en öppen oljebrand, men idag kan fartyg hantera det med radiosignaler. Det tog tre år att bygga fyren som välkomnar resenärer till Lindaus hamn.

Även om detta är ett intressant faktum, Lindau fyr lockar besökare främst tack vare sin vacker bayersk arkitektur, imponerande klocka på sin fasad, och mittemot lejonskulptur. Dessutom, bakom kan du njuta av utsikten över Alperna, som kompletterar den natursköna vykortsbilden.

Düsseldorf till München med tåg

Dresden till München med tåg

Nürnberg till München med tåg

Bonn till München med ett tåg

 

European Сity On The Water

 

5. Punta Penna fyr, Italien

Öster om Rom, omgiven av Adriatiska kusten och Apenninerna, ligger i den vackra regionen Abruzzo. Denna syditalienska pärla är Italiens senaste heta resmål, också hem till den näst högsta fyren i Italien, fyren Punta Penna.

Lyser upp Italiens kust och guidar fartyg hem sedan dess 1906, fyren Punta Penna är öppen för allmänheten. Förutom, besökare kan klättra uppför en 307-stegs spiraltrappa till fyrens topp för fantastiska naturvyer och, självklart, sandstränderna.

Milano till Rom med ett tåg

Florens till Rom med ett tåg

Venedig till Rom med ett tåg

Neapel till Rom med ett tåg

 

6. Startpunktsfyren För att lysa upp din resa

På en av de mest slående platserna i Europa, resenärer kan hitta fyren Start Point. Beläget på en halvö i South Devon, england, vid en kust som sträcker sig djupt ner i havet, bilden är hisnande. Således, resenärer kommer inte att bli förvånade över att få veta att promenaden upp till fyren är en av de bästa i området.

Om du har tur, du kommer att kunna se båtar passera längs Engelska kanalen som de har gjort i över 150 år. Detta fullbordar utan tvekan den natursköna utsikten över kusten och fyren precis i slutet av udden. dessutom, ett annat vandringsalternativ är att gå till Beesands och Torcross för titta på delfiner och säl.

 

Magical Lighthouse During The Starfall

 

7. Fyrens stora torn, Anglesey

I slutet av en av de vackraste kustlederna i Europa, du kan hitta den vackra fyren Twr Mawr. Beläget längst ut på Llanddwyn Island, resenärer kan njuta av den fantastiska utsikten över Snowdonia vid horisonten. Det unika namnet betyder Stora tornet. Den är färgad i vitt, och det är svårt att missa fyren på den gröna kullen.

Fyren Twr Mawr ligger i slutet av Menaisundet, a 25 km lång tidvattensträcka som skiljer ön Anglesey från Wales fastland. Dessutom, resenärer till Twr Mawr på Llanddwyn Island, Litet torn, sägs ha byggts tidigare än Twr Mawr. För att sammanfatta, ligger bredvid varandra på små öar, Fyrarna Twr Mawr och Twr Bach kommer säkert att lysa upp din resa till pittoreska Anglesey.

London till Amsterdam med ett tåg

Berlin till Amsterdam med tåg

Berlin till Prag med ett tåg

Wien till Prag med ett tåg

 

Fascinating Lighthouse Landscape

 

8. St. Marys fyr, Bait Island

Tillgång till St. Marys fyr är knepigt. Den vackra fyren ligger på den lilla Bait Island, även känd som St. Marys Island. Resenärer som vill beundra den charmiga St. Marys fyr på nära håll kan bara besökas under lågvatten eftersom Bait Island är en tidvattenö. Ursprungligen var fyren ett litet kapell, och tornet förvandlades senare till en fyr, varna sjömän från den klippiga stranden.

I dag, St. Marys fyr fungerar inte längre men är helt värt en resa. Till exempel, du kan inkludera ett stopp här på din husbilsresa i England, a unikt kreativt sätt att resa genom Europa. Till sist, du kan njuta av en kopp kaffe från kaféerna i närheten.

 

Lonely Lighthouse In England

 

9. Bästa fyrarna i Europa: Med Lighthouse Prey

Stående högt på Bretagnes klippiga strand, den magnifika fyren Le Creac’h lyser upp vägen för många resenärer. En av dess utmärkande egenskaper är lyktan som blinkar ljus varje 10 sekunder, så om du får en chans att segla över den franska Atlantkusten, vet att Le Creac’h-ljuset är där för att guida dig igenom.

Medan lyktans ljus är mycket kraftfullt, en omfattande avskärmning omger den för att skydda flyttfåglar. Därför, den härliga fyrens verksamhet gör det inte skadar det marina ekosystemet i området. Verkligen, om du planerar en resa till den vackra franska kuststäder, var noga med att kombinera din resa till Le Creach Lighthouse med La Jument och Nividic fyr.

Paris till Amsterdam med tåg

London till Paris med ett tåg

Rotterdam till Paris med ett tåg

Bryssel till Paris med ett tåg

 

Lighthouse On The Edge Of The Ocean

 

10. Bästa fyrarna i Europa: Little Kitty Lighthouse

Ligger på en klippa framför ett fort, de Lilla Minou fyren lyser upp fartyg’ resa hem längs den bretonska kusten. Fortet byggdes för att skydda Goulet de Brest under Marquis de Vauban-fästningen på 1600-talet. Senare, i 19 århundrade, fyren byggdes, och den välvda bron gav tillgång till fyren och den fantastiska utsikten över kusten.

Dessutom, denna charmiga fyr är känd tack vare sitt röda tak, som också har en röd signal som går av när faran är nära Les filéets platå. Medan Les Fillettes betyder “tjejerna” på franska, I detta fall, det relaterar till klipporna i Goulet de Brest. Dessutom, tack vare denna funktion, sjömän kom ihåg att se upp för denna del genom att använda minnesminnet “The Kitty rodnar när han täcker flickorna” (“Minou rodnar när han täcker flickorna”).

Nantes till Bordeaux Tåg

Paris till Bordeaux Tåg

Lyon till Bordeaux Tåg

Marseille till Bordeaux Tåg

 

Fortress On The Sea

 

Här på Rädda ett tåg, vi hjälper dig gärna att planera en oförglömlig resa till dessa fyrar med tåg.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg "10 Best Lighthouses To Brighten Up Your Travels In Europe” på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text eller ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsv%2Fbest-lighthouses-europe%2F – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)