Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 21/05/2021)

Vad kommer att inspirera dig att ta en tågresa mer än att titta på spännande filmer med tåg? Ta en titt på vår lista över bästa filmer med tåg, och tweet oss på @saveatrain och berätta vilka du har sett och om du älskade dem så mycket som vi gjorde.

 

På toppen av vår pick till filmer Med tåg är – Harry Potter-filmer 1 till 8 (2001-2011)

Harry Potter-film med i filmer med tåg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Baserat på den berömda serien böcker genom J.K. Rowling, dessa åtta filmer med tåg skildra en magisk fantasi om den unge trollkarlen, Harry Potter. Han lär han besitter magiska krafter och deltar Hogwarts, där han störtade in i ett nytt liv fyllt med massor av utmaningar, skurkar, och triumfer.

Men var tågen kommer in? På Harrys första dagen i skolan, han har att gå ombord på Hogwarts Express, ett tåg som ligger på plattformen 9 ⅓. Det är bara tillgänglig genom att köra – snabb- mot tegelvägg mellan plattformar 9 och 10. Väl ombord på tåget, han möter Ron Weasley och Hermione Granger, som hamna hans livslånga vänner.

Genom alla filmer, Hogwarts Express-tåget fortsätter att symbolisera början och slutet av varje läsår och ger duken för några ganska spektakulära story. Speciellt då Harry och Ron missade tåget och hade flugan en förtrollad bil till skolan!

Se till att du laddar ner åtminstone en av dessa filmer med Tåg till din telefon eller surfplatta innan du bokar din nästa tågresa.

Amsterdam till London med tåg

Rotterdam till London med tåg

Paris till London med tåg

Bryssel till London med tåg

 

The Darjeeling Limited (2007)

 

Se detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg som delas av Sinefil (@ city.of.cinema)

Knäppa och gripande, denna plockning av, Filmer med tåg, har alla kännetecken på sin manusförfattaren och regissören, wes Anderson. Efter deras pappa möter en dödsolycka, tre bröder reser över Indien med tåg i ett försök att binda.

Spelas av Owen Wilson, Adrien Brody, Jason Schwartzman, varje bror lider av depression, och en hel del tjura och slagsmål uppstå. Men självklart, vara en Wes Anderson-film – Det finns många komiska vändningar. En av bröderna har lämnat sin gravid fru hemma och en annan är främmande från sin flickvän och finner romantik med en av tågets skötare.

Det finns också en giftorm, en begravning, en meditation, och, Vi kommer inte att ge någon mer bort. Låt denna kultklassiker inspirera dig att beställa din egen tåg äventyr.

Nürnberg till Berlin med tåg

Aachen till Berlin med tåg

Hanover till Berlin med tåg

Hamburg till Berlin med tåg

 

Mordet på Orientexpressen (2017)

 

Se detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Steve (@grushkov)

Baserat på den berömda Agatha Christie roman, Detta moderna remake har en stjärnspäckad cast inklusive Judi Dench, Michelle Pfeiffer, Penelope Cruz, Johnny Depp, och Willem Dafoe. Kenneth Branagh är Hercule Poirots huvudroll, och han regisserat filmen och detta är en del av våra filmer med tåg.

Bortsett från inledningen och några tillbakablickar, hela handlingen är inställd på en lyx tåg. Poirot går ombord på Orient Express för att ta en välförtjänt semester. I förstklassig lyxbar och en matbil, han möter en grupp till synes orelaterade passagerare. En av dem hävdar hans liv är i fara och försöker rekrytera Poirot – en uppskattad detektiv – att hålla honom säker.

han vägrar, och passagerarna alla går till sängs. Nästa morgon, passageraren hittas mördad. För att göra det mer dramatisk, tåget spårar ur i snö. Poirot rekryteras för att lösa brottet innan tåget är tillbaka på rätt spår och polisen får kännedom om mordet.

I ett vackert sagt, dramatiska mysterium thriller, berättelsen utvecklas när Poirot intervjuar varje passagerare och får reda på att var och en av dem har en hemlighet och inte allt är som det verkar.

Detta är ett måste-se bland, Filmer med tåg, inte bara för den lysande story och förstklassig agerar utan också vackra landskap och utsikt över tåget själv.

Bryssel till Amsterdam med tåg

London till Amsterdam med tåg

Bonn till Amsterdam med tåg

Paris till Amsterdam med tåg

 

The Last på listan över filmer med tåg:

Den lilla loket (2011)

Om du har små äventyrare reser med dig, få dem glada för resan med denna barnvänliga film. De klassiska barns berättelse kommer till liv i en fullängdsfilm med en stjärnspäckade cast. Kändisarna presenterade bland annat Jamie Lee Curtis och Whoopi Goldberg.

Filmen följer den lilla motorn – en leksak tåg – hela hennes äventyr i Dreamland, som hon interagerar med andra tåg tecken och leksaker. Det finns en parallell story i den verkliga världen, där huvudpersonen är en liten pojke som heter Richard. i alla fall, dessa två världar kolliderar när Richard hamnar inuti Dreamland. Hans närvaro där orsakar problem, så han måste gå tillbaka. Äventyr och hijinks uppstå medan han och leksaker försöka få honom tillbaka i den verkliga världen.

Vilket bra sätt att bli inspirerad av filmer med tåg för att resa med tåg!

Bryssel till Paris med tåg

London till Paris med tåg

Marseille till Paris med tåg

Amsterdam till Paris med tåg

 

 

Redo att skriva egna filmer med tåg relaterade berättelse? Besök www.saveatrain.com och få billiga tågbiljetter för nästa tåg äventyr.

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, klicka sedan här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbest-movies-featuring-trains%2F%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)