Läsningstid: 7 minuter
(Senast uppdaterad: 28/01/2022)

Från spektakulär gammal teater under stjärnorna till fantastiska och eleganta salar, dessa 12 världens bästa musikställen är perfekta om du verkligen vill uppleva de bästa konserterna någonsin. Shanghai, Berlin, london, och Italien är bara några av de bästa ställena att njuta av din nästa konsert med levande musik.

  • Järnvägstrafiken är miljövänliga sättet att resa. Denna artikel är skriven för att utbilda om tåg resa från Save A Train, De Billigaste tågbiljettwebbplats I världen.

 

1. Bästa musikplatser i världen: Royal Albert Hall I London

Öppnade av en av de mest kända drottningarna i världen, Drottning Victoria, Royal Albert Hall i London, är en av de mest kända musikplatserna i världen. När du går in kommer du omedelbart överens om att det verkligen är kungligt. Från inredningen till atmosfären när lamporna är släckta, en konsert här ger dig gåshud.

Eftersom 1871 musikfans i alla stilar, delta i Royal Albert Hall för 365 dagar. Så, oavsett om du är jazz, sten, eller fan av klassisk musik, en konsert med levande musik på Royal Albert Hall är en upplevelse du inte vill missa när du är i London. Royal Albert Hall ligger i South Kensington, och är lättillgängligt med tunnelbana.

Amsterdam Till London Med Ett Tåg

Paris till London med ett tåg

Berlin till London med ett tåg

Bryssel till London med ett tåg

 

Royal Albert Hall Music Avenue In London

 

2. O2 Arena i London

Den näst bästa musikplatsen i vår 12 världens bästa musikplatser är O2 Arena i London. Det är en av de största levande musikplatserna i Europa, och världen, med plats för en 20,000 publik. Dessutom, i 2008 det översteg till och med Madison Square Garden biljettförsäljning.

Prins, Cirque du Soleil, Alicia Keys, och Brit Awards, är bara några av de musikevenemang du kan njuta av i O2 Arena. Du måste resa utanför Londons centrum, till Greenwich, men för den bästa musikupplevelsen, det är helt värt besväret.

 

The Beautiful O2 Arena In London

 

3. Bästa musikplatser i världen: Musikverein i Wien, Österrike

Tillverkad som den perfekta musikboxen, en symbol för elegans, de Wiener Musikverein, eller musikförening, är den ultimata platsen för klassisk musik i Europa. Hem till de wienska filharmonikerna, musiksalen är designad i det klassiska Europeisk tempelstil, med Freskos av Apollo i taket.

364 dagar om året, musikälskare från hela världen, resa till Wien för en fängslande och oförglömlig musikupplevelse. Tack vare arkitekturen, akustik, musik, plats, och atmosfär, Musikverein ligger högst upp i 12 världens bästa musikställen.

Salzburg till Wien med ett tåg

München till Wien med ett tåg

Graz till Wien med tåg

Prag till Wien med ett tåg

 

Musikverein In Vienna, Austria is the most impressive Music Venues In The World

 

4. Verona Arena i Italien

De 12 världens bästa musikställen måste helt enkelt ha den bästa platsen för en episk operaföreställning. Verona Arena byggdes på 1000-talet, och fortfarande idag kommer du att se att den står still, och värd för operafans från hela världen.

Verona Arena är en sten amfiteater utomhus, och dess väggar berättar berättelser om gladiatorer och viskar popbandens ord. Den elliptiska formen sätter Verona-arenan som en av de bästa platserna i Italien för en konsert med levande musik. Akustiken, platsen tänd på natten, gör det till en av de mest speciella musikplatserna i Europa.

Rimini till Verona med tåg

Rom till Verona med tåg

Florens till Verona med tåg

Venedig till Verona med ett tåg

 

Verona Arena outdoor Music Venue In Italy

 

5. Nationellt centrum för scenkonst i Peking, Kina

Det äggformade, modern konst bit, det nationella scencentret är en av de mest imponerande byggnaderna i Peking. Förutom centrumets unika form, det finns en konstgjord sjö runt den.

Det nationella scencentret är det bästa stället att njuta av opera och live konserter i Kina. i alla fall, om du föredrar traditionell kinesisk musikframträdande, då är konsertsalen den perfekta platsen.

 

National Center for the Performing Arts In Beijing, China

 

6. Bästa musikplatser i världen: Arena Av Nimes I Frankrike

Den äldsta romerska amfiteatern kan rymma upp till ett enastående antal 24,000 musikälskare. Denna fantastiska musikplats lockar tusentals besökare varje år, till några av de mest häpnadsväckande musikevenemangen i Frankrike.

Från samtida sparkande pop till Hans Zimmer, levande musikevenemang i arenan i Nimes är unika naturliga underverk. Med väggarna upplysta i färgglada ljus på natten, ljudsystemen på – En konsert här är verkligen elektrifierande.

Paris till Nimes med tåg

Montpellier till Nimes med tåg

Marseille till Nimes med tåg

Trevligt att Nimes med ett tåg

 

Nimes Special Music Festivals Venue In France

 

7. Skogfågel i Berlin

Beläget i Olympic Park i feststad Berlin, Waldbuhne är en amfiteater utomhus. Pearl Jam, Berlin-filharmonin, och Taylor Swift är bara ett fåtal av artisterna som ger konserter i den enorma musikplatsen.

Waldbuhne byggdes först för de olympiska spelen i 1934, men sedan dess har blivit en av 12 bästa musikställen i Tyskland, och världen. Du kan vara en av de lyckliga 20,000 människor som deltar i en live musikföreställning, omgiven av skogar. Denna fantastiska musikplats har varit värd för många episka konserter genom åren, så du kan vara en del av musikhistorien i nästa stora musikevenemang i Tyskland.

Frankfurt till Berlin med ett tåg

Leipzig till Berlin med tåg

Hannover till Berlin med ett tåg

Hamburg till Berlin med ett tåg

 

Waldbuhne In Berlin Music Concert Venue

 

8. Yuyintang I Shanghai, Kina

Vår 12 listan över bästa musikställen kommer inte att vara komplett med den bästa underjordiska musikklubben i Kina. Yuyintang i Shanghai är inte lika stort som de andra musikplatserna i världen, men det är en av de bästa.

Det är intimt, och enastående, så du är ute efter en episk musikkväll. Rockfans från hela världen, har Yuyintang-klubben på sin bästa rockklubblista för sist 10 år. Därför, den kanske inte har den mest imponerande yttre fasaden, men ljudet och vibbarna får dig att studsa.

 

9. Bästa musikplatser i världen: Felsenreitschule I Salzburg, Österrike

När du bokar en biljett till Salzburg-festivalen, där de sköt Sounds of Music – du kan vara säker på att den här musikplatsen är otrolig. De Felsenreitschule är en barockdesignad musikhall, med 96 arkader bakom scenen.

Under musikaliska föreställningar, de muromgärdade arkaderna är upplysta i färger, fängslande publiken ännu mer. Oavsett dina musikaliska preferenser, en show på österrikaren Felsenreitschule är en händelse för alla sinnen – exakt hur musik ska agera och påverka.

München till Salzburg med tåg

Wien till Salzburg med tåg

Graz till Salzburg med tåg

Linz till Salzburg med tåg

 

 

10. Den forntida teatern i Taormina, Italien

Med utsikt över den kalabriska kusten, den antika teatern i Taormina byggdes av grekerna omkring 300-talet f.Kr.. Syftet med den spektakulära teatern var stora dramatiska föreställningar.

Med fantastisk utsikt över havet och länderna, Du hittar den här en av de mest imponerande musikplatserna i världen. Därför, med plats för en orkester, dansare, sångare, Du kommer att se att denna antika teater är en spektakulär plats för solnedgång eller soluppgång levande musikevenemang.

Milano till Rom med ett tåg

Florens till Rom med ett tåg

Pisa till Rom med tåg

Neapel till Rom med ett tåg

 

The World's Ancient Music Venue is the Theatre In Taormina, Italy

 

11. Mao Livehouse I Shanghai

Från elektroniska till poplåtar, Mao Livehouse är den största musikplatsen i Shanghai. Så, om du vill uppleva det bästa av Shanghai nattliv och musikscen, då är Mao Livehouse IT-platsen för lokalbefolkningen och turister.

Mao Livehouse har det bästa ljudsystemet i Kina, vilket gör det till den bästa livemusikplatsen, och placera för att släppa ner håret och gunga.

 

12. Bästa musikplatser i världen: Den forntida teatern i apelsin, Frankrike

Den romerska teatern i Orange har underhållit musikfans sedan 1000-talet e.Kr.. Beläget i staden Orange, är värd för konserter, och den årliga sommaroperafestivalen i Frankrike.

Du kan vara en av 10,000 människor som njuter av en oförglömlig musikföreställning i den bäst bevarade teatern i Europa. Den orange teatern är en tågresa bort från Marseille, men den korta tågresan tar dig tillbaka i historien, till romartiden, och till de bästa dramatiska föreställningarna i musikvärlden.

Paris till Marseilles med ett tåg

Marseilles till Paris med ett tåg

London till Paris med ett tåg

Marseilles till Clermont Ferrand med ett tåg

 

Rädda ett tåg, Vi hjälper dig gärna med att planera din fantastiska semester 12 bästa musikplatser i världen med tåg.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg "12 bästa musikplatser i världen" på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbest-music-venues-world%2F%3Flang%3DsvDeen– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)