Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 15/01/2022)

Europas natur och landskap har inspirerat sagor. De stora länderna är hem för fantastiska vandringsleder som leder till några av världens mest extraordinära underverk. Anmärkningsvärda grottor i Ungern, en Grand Canyon med turkosvatten i Frankrike, ispalatser i Österrike, och ett pyramidformat berg i Italien, är 5 av Europas bästa naturliga underverk.

Dessa underverk av naturen tar andetaget bort, och ger fantastiskt landskap för den bästa semestern i Europa. Oavsett om du är intresserad av att vandra eller ta en linbana, dessa 5 underverk är helt enkelt ett måste-besök på alla resa till Europa, minst en gång i livet.

 

1. Europas bästa naturliga underverk: Eisriesenwelt, Österrike

Du kanske kommer ihåg Salzburg från The Sounds of Music och Von Trapp-barnen sjöng till bergen. Men, under Hochkogel-bergen, döljer den största grottan i Europa. Eisriesnwelt isgrotta i Österrike är ett av Europas mest spännande naturunderverk. Framför allt, höjdpunkten i denna 3000o kvm är ispalatset, Eispalast.

Detta naturfenomen är världens största isgrotta, och det skapades av isbildning under lava eller kalksten under marken.

Hur kommer jag till Eisriesnwelt isgrotta?

Intressant nog är denna grotta på 40 km en tågresa från Salzburg, och tåg går varje timme. Dessutom från Werfen, det finns en 15 minuters minibuss åka till grottan. Dessutom, de flesta turister till Tyskland, har inte upptäckt detta naturliga under, så du kan vara en av de speciella utforskarna. Du kan göra 4-timmars vandring upp eller 3 timmars lugn rundtur med en linbana.

München till Salzburg tågpriser

Wien till Salzburg tågpriser

Graz till Salzburg tågpriser

Linz till Salzburg tågpriser

 

 

2. Europas bästa naturliga underverk: Verdon Gorge, Frankrike

Grand Canyon i Frankrike sträcker sig till den södra regionen Provence. Branta klippor och kalksten, skapa en spektakulär bakgrund för den otroligt vackra sjöns vatten. Därför, detta naturliga undras unika namn "Gorges du Verdon" betyder Gorges of green, på franska.

Denna fantastiska sjö i Provence är perfekt för simning och kyla på sommaren, liksom ett vandringsparadis. Det finns 1500 spår för entusiastiska klättrare som vill beundra detta europeiska underverk från ovan. Så, du väljer om du vill bara bada i solen på en båt, eller upptäcka till fots.

Hur kan jag komma till Gorges Du Verdon?

Den närmaste staden är Moustiers-Sainte-Marie, och du kan komma dit med tåg från Paris. Gå sedan till ingången vid bron Pont du Galettes, att komma in i detta naturliga under.

Paris till Marseilles tågpriser

Marseilles till Paris tågpriser

London till Paris tågpriser

Marseilles till Clermont Ferrand tågpriser

 

Turquoise water in The Verdon Gorge, France

 

3. Europas bästa naturliga underverk: Matterhorn, Italien

Monte Cervino i norra Italien är 4,478 meter över havet. Dessutom, Matterhorn är känt för sin nästan perfekta pyramidform. Matterhorn skapades naturligt när afrikanska och europeiska länder helt enkelt slängde in i varandra. Som ett resultat av denna landrörelse, Grand Rock fann vägen till toppen.

Om du letar efter en minnesvärd upplevelse i Matterhorn, stanna sedan i igloobyn vid bergets bas. Isen och snön igloo rymmer resenärer för en oförglömlig natt. Om du är rädd för kylan, en drink i baren håller dig varm när du beundrar det vackra berget på en stjärnklar natt.

Hur kan jag komma till Matterhorn?

Detta naturliga undrar är bara utgångspunkten på din fantastiska resa. Du kan resa till Matterhorn-glaciären förbi tågresor från Zermatt. I den högsta tågstationen i Europa, du kan beundra Italiens 360-panoramautsikt, Schweiz, och Frankrike. Det betyder att du kan få den perfekta bilden från alla vinklar på våren, sommar, eller snötäckt på vintern.

Basel till Interlaken tågpriser

Genève till Zermatt tågpriser

Bern till Zermatt tågpriser

Lucerne till Zermatt tågpriser

 

The sky above Matterhorn is a natural wonder of Italy

 

4. Aggtelek grottor, Ungern

Aggtelek-grottorna är ett fantastiskt naturunder i Europa. Det ovanliga namnet betyder "droppande vatten" som härstammar från den naturliga processen att vatten droppar genom stenen. Följaktligen, källan till de vackra formerna i de magnifika grottorna i Aggtelek nationalpark.

Baradla Domica Cave är en 25 km lång droppstengrottesystem mellan Ungern och Slovakien. Således är det också en Världsarv webbplats.

Hur kan jag komma till Baradla Domica Caves?

Aggtelek-grottorna är 4 timmar tågresa från Budapest med förändringar. Så, om du är planerar en dagsutflykt från Budapest, det kan vara lite snävt.

Wien till Budapest tågpriser

Prag till Budapest tågpriser

München till Budapest tågpriser

Graz till Budapest tågpriser

 

Aggtelek Caves, Hungary lighted

 

5. Europas bästa naturliga underverk: Schwarzwald, Tyskland

Berömd för sina mystiska och täta träd, de Schwarzwald i Tyskland är ett fascinerande naturunderverk i Europa. Denna spektakulära bergskedja i Baden-Württemberg har inspirerat många legender, som Grimm's berättelser. Det är här du går ut från spa-staden Baden-Baden, och in i en förtrollad skog av berättelser och gökar.

Om du är intresserad av ett äventyr, Tribergsfallen, väntar på en skogsvandringsled. Ett annat bra sätt att utforska detta magnifika naturliga under i Tyskland är att vandra med en guide eftersom det sista du vill är att gå vilse i de skogbevuxna länderna.

Sammanfattningsvis, dessa 5 Europas bästa naturliga underverk är världens största mysterier. Så, du kan definitivt utforska Europa som en turist och göra en populär sightseeingväg, eller så kan du upptäcka och se själv de vackraste och mest hisnande landskapen i Europa. Mest, viktigt, alla dessa naturliga underverk är tillgängliga med tåg och andra transportmedel, från de centrala städerna i Europa.

Offenburg till Freiburg tågpriser

Stuttgart till Freiburg tågpriser

Leipzig till Freiburg tågpriser

Nürnberg till Freiburg tågpriser

 

The Black Forest is a natural wonder of Europe

 

Här på Rädda ett tåg, Vi hjälper dig gärna att ta dig till något av dessa naturliga underverk.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg "5 bästa naturliga underverk i Europa" på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/best-natural-wonders-europe/?lang=sv Deen– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)