Läsningstid: 4 minuter
(Senast uppdaterad: 08/01/2021)

Dans drakar, unicorns, och flygande grisar. Ja, grisar! Fira året av pigen, Fira kinesiska nyåret i Europa!

kinesiskt nyår, även känd som Vår Festival eller Lunar New Year, är den viktigaste händelsen i den kinesiska kalendern. Det är ett speciellt tillfälle som kännetecknas av familj sammankomster, mat ritualer, erbjudanden på tempel, och - naturligtvis - fyrverkerier. Det är något speciellt att fira det kinesiska nyåret i Europa. Det är en unik chans att delta i en gammal kinesisk tradition, Dateras tillbaka till 4000 år. Inte miste om det när du har chansen!

 

Fira kinesiska nyåret i Europa, 2019

 

No.1 for Celebrate Chinese New Year i Europa | madrid, spanien

Antalet kineser som bor i spanien har ökat kraftigt under de senaste åren, och denna ökning har reflekterats av nivån av kinesiska nyårsfirandet i landet. i 2019, förvänta sig något annat.

För tredje året i rad, den spanska huvudstaden är platsen för att fira det kinesiska nyåret i Europa i Spanien, med en kulturell och festlig program som anordnas av den kinesiska ambassaden. konserter, verkstäder, gatuparader, och gastronomiska rutter kommer alla att vara en del av festligheterna hålls i Usera distriktet - hem av Madrids Chinatown.

 

paris, frankrike

Paris är inte den första staden du tänker på när tänka på en plats för att fira det kinesiska nyåret i Europa. Men denna magiska romantisk stad förvandlas till en stad med kinesisk fest under festligheterna.

Paris är inte bara om flashiga parader och utarbeta dekorationer though. Dess bäst bevarade hemlighet under denna tid är två buddhistiska tempel som ligger i den 13: e distriktet. Här familjer från Kina, vietnam, och Kambodja kommer att visa sin respekt och välkomnar i Nyår. Njut av demonstrationer av kinesisk konst och hantverk, matlagning, och traditionell dans och musik. Se staden av ljus verkligen lever upp till sitt namn denna tid på året. Och de bästa sakerna du kan tåg från Paris till Amsterdam och fira i båda städerna!

Bryssel till Paris Tåg

London till Paris Tåg

Marseille till Paris Tåg

Amsterdam till Paris Tåg

 

Fira kinesiska nyåret i Europa, paris

 

amsterdam, Nederländerna

Rolig fakta: Amsterdams ökända Red-Light District är hem för en verklig buddhistiskt tempel. Varje år, Du kan fira det kinesiska nyåret i Europa i Amsterdam och runt Fo Guang Shan Han Hua med ett speciellt program.

Denna del av staden är också bra om du har en craving för äkta kinesisk mat. Ta dig en måltid på den berömda Se Palace (Europas första flytande kinesiska restaurangen) eller på någon av de många kinesiska restauranger på Geldersekade.

Bryssel till Amsterdam Tåg

London till Amsterdam Tåg

Berlin till Amsterdam Tåg

Paris till Amsterdam Tåg

 

Fira kinesiska nyåret i Europa, Haag

 

Den sista Fira kinesiska nyåret i Europa | england

London England är stolt över skryter att den har världens största sätt att fira det kinesiska nyåret i Europa, utanför Asien. Så, självklart, detta är en att slå när du firar det kinesiska nyåret i Europa.

Denna stad har en endags festival fastnat packad med aktiviteter inklusive traditionell mat, en årlig parad, föreställningar, och traditionellt hantverk. (Du hade oss på traditionell mat!) Räkna oss i!

Det finns tre huvudområden i England som håller dessa festligheter; Trafalgar Square, Chinatown, och Shaftesbury Avenue. Varje unik i den specifika verksamhet och händelser som de erbjuder; besökare kommer att ha svårt att välja för att göra.

Chinatown erbjuder det bästa av det bästa när det gäller traditionell mat. Se till att du bokar tidigt för att säkra en tabell på en av de många fantastiska restauranger. Chinatown blir dekorerad i de mest fantastiska dekorationer med lyckliga röda lyktor och banderoller. Kinesiska dansgrupper och artister kan hittas ställa upp på de många stegen i hela. London kan vara en nykomling till det kinesiska nyåret scen men varje år blir större och bättre och vi kan inte vänta och se vad som händer i 2019!

Amsterdam till London Tåg

Rotterdam till London Tåg

Paris till London Tåg

Bryssel till London Tåg

 

Vad är det bästa sättet att fira kinesiskt nyår i Europa och komma till en av dessa städer? Med tåg, självklart! Använda sig av SaveATrain att boka det bästa erbjudandet på några minuter!

 

Vill du bädda vår blogginlägg på din webbplats, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss en kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fcelebrate-chinese-new-year-europe%2F%3Flang%3Dsv - (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)