Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 18/12/2022)

Firar Kings Day i Holland kan mycket väl vara det bästa partiet i Holland. På 27 april, de firar Kung Willem-Alexander födelsedag med musik, gatufester, loppmarknader, och roliga mässor. Kungen själv färdas genom landet med sin familj. På kvällen innan kungens dag, King's Night firas med musikshower i Haag och andra städer och landets största loppa ('fri') marknaden i Utrecht. Redo att ta reda på vad det handlar om? här är varför du bör vara Firar Kings Day i Nederländerna.

*Notera! Kings Day är bara en månad bort. Nu är det dags att boka hotell i Amsterdam för att fira kung dag i Nederländerna. Besökare från hela Nederländerna, och allt från utlandet boka tidigt för att säkerställa rum finns tillgängliga.

 

Vad betyder ett NAME?

Ursprungligen, Princess Day firades i Holland på Wilhelmina födelsedag (31 augusti), när hon var fortfarande en prinsessa. Partiet hade flera delar för att det, Inklusive; många barns lekar och dekorerade gator. När Wilhelmina blev den nya drottningen efter sin fars död, Det ändrades till Drottningens dag.

juliana, nästa drottning och Wilhelmina dotter, berömda Drottningens dag på 30 April med en parad på Soestdijk. Beatrix firas också Drottningens dag på 30 april (hennes egen födelsedag är i januari) men i motsats till sin mamma, Hon tog hela hennes familj och reste runt om i landet att besöka flera kommuner. Kung Willem Alexander följde denna tradition. Han föddes på 27 april och detta blev den officiella dagen i 2014 för att fira kung dag i Nederländerna.

Bryssel till Amsterdam Tåg

London till Amsterdam Tåg

Berlin till Amsterdam Tåg

Paris till Amsterdam Tåg

 

 

ORANGE allt på att fira kungens dag i Nederländerna!

Den holländska kungliga familjen bär namnet: House of Orange. Detta betyder bokstavligen färgen orange. Som ett resultat, det har blivit Holland nationella färg. On King dag, du hittar alla bär apelsin på något sätt eller form. Så, skaffa sig handla!

Bryssel till Utrecht Tåg

Antwerpen till Utrecht Tåg

Berlin till Utrecht Tåg

Paris till Utrecht Tåg

 

LOPPMARKNADER

Medan fira kungens dag i Nederländerna, människor tillåts att sälja saker på gatan utan att kräva tillstånd. Fri Loppmarknader hålls i parker och gator, med många människor som erbjuder sina oönskade ägodelar, musik, eller annan underhållning till salu. Tänk på det som en loppmarknad, men i mycket större skala! i Utrecht, loppmarknader börjar även natten innan kungens dag. Så får din promenadskor på.

Bryssel till Rotterdam Tåg

Antwerpen till Rotterdam Tåg

Berlin till Rotterdam Tåg

Paris till Rotterdam Tåg

 

 

LET'S skål för att fira kung dag i Nederländerna!

Varje fest kräver en skål! Höger? On King dag, människor gör en skål till kungen med Orange Bitter, en ljus orange likör. Självklart, detta håller med traditionen att bära apelsin, för! Drycken skapades i 1620 att fira Prince Fredrick Henry seger. Initialt, Det var inte känt, men efter Vilhelm av Oranien blev den första kungen, det producerades en gång. Sedan dess, Orange Bitter har varit nära förknippad med den holländska kungliga familjen.

Bryssel till Tilburg Tåg

Antwerpen till Tilburg Tåg

Berlin till Tilburg Tåg

Paris till Tilburg Tåg

 

Vad är det vi DRICKA? ÖL, SJÄLVKLART!

Holland älskar deras sprit och efter årtionden av smart marknadsföring av Heineken, deras holländska kommersiella stolthet, alla är hooked på skummande söt nektar av gudarna under kungens dag.

Nej ölglas lämnas fullt, No Mind lämnas klar. Om det någonsin en dag för att verkligen släppa loss, detta skulle vara det! Och det är inte bara kung dag, kungens Night tidigare är halva nöjet. Det är oftast så upptagen som Kings Day minus barn och familjer. Det innebär ännu mindre inhibition spilla din öl, och sluddra dina ord.

Bryssel till Maastricht Tåg

Antwerpen till Maastricht Tåg

Liege till Maastricht Tåg

Charleroi till Maastricht Tåg

 

Familjekul

Att fira kungens dag i Nederländerna är inte bara för vuxna. Det finns gott om aktiviteter som äger rum över hela staden för ung och unga i sinnet inkluderande ansiktsmålning, spel, och sporter evenemang. Kontrollera kungens dag familjen roligt för mer information.

Bryssel till Haag Tåg

Antwerpen till Haag Tåg

Berlin till Haag Tåg

Paris till Haag Tåg

 

Kings Night & dagpartyn

Firar Kings Day i Nederländerna är en helgdag, men absolut inte en vilodag. Holländarna, ex-klappar, och turister strömmar till Amsterdam för en festdag. Det roliga börjar traditionellt inför den stora dagen (Kings Night) med karnevalsstämningen fortsätter i hela staden på kungens dag. DJ: s spelar parterna torg, ljust dekorerade båtar fyller kanaler, och levande musik spills ut på gator från cafe uteplatser. Läs mer om King dag händelser.

 

Firar Kings Day i Nederländerna på kanalerna

Aldrig har trafikkaos trafik varit så roligt! On King dag, tusentals ljust inredda båtar packa smala Amsterdams kanaler. Hett tips. Boka en båt i förväg!

Celebrating King's Day in the Netherlands on the canals

Delta i den årliga Kings Day i Amsterdam på en fantastisk 1,5-timmars kanal kryssning genom stadens centrum. Förundras över de ljust inredda båtar och njuta av obegränsad ombord drycker.

Om denna verksamhet:
– Varaktighet 90 minuter
– Hoppa över linjen
– Tryckt eller mobil kupong accepterade
– omedelbar bekräftelse
– Easy annullering

 

Holländarna, ex-klappar, och turister strömmar till Amsterdam för att fira kungens dag i Nederländerna. Kontrollera att du inte går miste om det roliga, och boka nu använder Rädda ett tåg inga dolda avgifter och lätt som 1, 2, 3!

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss en kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fcelebrating-kings-day-netherlands%2F%3Flang%3Dsv – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)