Läsningstid: 4 minuter
(Senast uppdaterad: 25/01/2021)

Gillar du att resa med tåg? Vill du se fantastiska slott i länder som Frankrike? Om så är fallet, då har du kommit rätt plats. Det beror på den här artikeln “10 Charmigt slott i Frankrike med tåg” kommer att ge dig en definitiv lista över de tio mest charmiga slott i Frankrike. Vad mer, Vi ska berätta hur man når dem med tåg!

 

1. Chateau Chenonceau

Chateau Chenonceau är en unik en som de byggde det på grunden av en kvarn i 16th århundrade. Du kan enkelt nå den via ett tåg som slottet är mycket nära en station. Du kan komma till det från Tours, en större stad skäligen nära slottet.

Nantes till Tours Tåg

Lille till Tours Tåg

 

 

2. Château de Chantilly

Beläget i Chantilly Estate, detta slott är verkligen värt ett besök när du ser hur det ser ut. Det är nära till centrum av paris vilket gör att resa till det enkelt.

Dijon till Paris Tåg

Reims till Paris Tåg

Lille till Paris Tåg

Turer till Paris Tåg

 

3. Slottet i Fontainebleau

Ja, Det är tekniskt ett palats, men vem bryr sig, Det är hisnande! De byggde Fontainebleau tillbaka i 12th århundrade, och det fortfarande ser imponerande och välskött. Det är också lätt att besöka. Du kan nå det från Paris på mindre än en timme med Transilien linje R.

Bryssel till Paris Tåg

London till Paris Tåg

Marseille till Paris Tåg

Amsterdam till Paris Tåg

 

4. Chateau de Breteuil

 Chateau de Breteuil

Du hittar denna underbara slott i nationell naturpark det är precis utanför Paris. dock, besöker denna vackra slott med tåg är lite knepigt eftersom det bara finns en shuttle som går direkt till det. Åtminstone kan du fortfarande njuta av en tågresa till Paris!

Strasbourg till Paris Tåg

Zürich till Paris Tåg

Frankfurt till Paris Tåg

Genève Paris Tåg

 

5. Chambord Castle

Chambord Castle är en verkligt fascinerande och imponerande slott som är värt att besöka. För att komma till det, du behöver en taxi eller buss från staden Blois. dock, når Blois är tillgänglig från många städer i Frankrike. Du kan få till det på mindre än en och en halv timme när de reser från Paris.

 

6. Chateau d'Amboise

Slottet Amboise är bland de mest charmerande slott i Frankrike. Det är en riktig juvel i arkitektur från renässansen. Du kan nå Chateau lätt med tåg från flera städer i Frankrike via en TGV eller Intercity tåg.

 

 

7. Det berömda slottet Chateau de Monte-Cristo

Vi rekommenderar denna söta, litet slott som den berömda Alexandre Dumas byggde det! Du kan nå Monte Cristo Castle enkelt med ett lokaltåg rad som det är rätt i Paris! Med det i åtanke, du kan ta alla tåg om du kommer från någon annan plats.

 

8. The Amazing Slott Chateau d'Azay-le-Rideau

Charmiga slott i Frankrike - Chateau d'Azay-le-Rideau

Det är en verkligt magnifik litet slott byggd på en ö i en liten sjö! Det kan inte bli någon vackrare än detta. Du kan komma till slottet lätt genom att ta en halvtimmes tågresa från staden Tours. Då kommer du bara behöver göra en 20 minuters promenad till slottet.

 

9. Chateau du Haut-Koenigsbourg

Det kanske inte är bland de mest charmerande slott i Frankrike, men vi var tvungna att inkludera den. Slottet är rik på historia, och det är verkligen hisnande, inte bara i sin charmigt sätt! Den närmaste tågstationen till slottet är i Selestat, och du kan nå det från Strasbourg eller flera andra städer i närheten.

Paris till Strasbourg Tåg

Luxemburg till Strasbourg Tåg

Nancy till Strasbourg Tåg

Basel till Strasbourg Tåg

 

 

10. Chateau de Pierre

De Chateau de Pierre är utan tvekan den mest förtjänta av att vara på en lista om de mest charmerande slott i Frankrike. Du kan bara nå slottet genom att ta ett tåg till Compiegne, sedan ta en buss till Pierre.

 

Om du behöver mer information om tågresor 10 Charmigt slott i Frankrike med tåg, du kan kontakta oss via vår webbplats.

 

 

Vill du bädda vår blogginlägg på din webbplats, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fcharming-castles-france%2F%3Flang%3Dsv- (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)