Läsningstid: 6 minuter
(Senast uppdaterad: 25/02/2022)

Sunkyssade stränder, lyxvillor, och hennes familjs sällskap – Beth Ring hade hittat det perfekta sättet att tillbringa jullovet. Bosatt i Chicago, hon reste till Jamaica med sin man och deras fem barn för en åtta dagar lång semester i den lyxiga Mais Oui Villa. De njöt av den typiska karibiska semestern tills Ring fick torrhosta och ont i halsen dagar innan deras returflyg till Chicago. Att säga att det gick utför därifrån vore en underdrift. Det här är avgörande resesaker du bör känna till i det nya normala.

 

Avgörande resesaker i det nya normala: Karantänmardrömmen

Dagen före avresan från Jamaica, familjen tog hem snabba antigen covid-tester. Enligt vanliga flygbolagsprotokoll, en negativ rapport är obligatorisk för ombordstigning på flyg.

Till deras totala besvikelse, Ring och hennes man testade positivt för covid-19. Det går inte att gå ombord på deras returflyg, familjen bestämde sig för att sätta karantän i Jamaica tills de fick flygtillstånd.

Men att hitta en anständig karantänanläggning i ölandet var en annan prövning.

Mais Oui Villa har ömsesidiga överenskommelser med andra fastigheter för att ta emot gäster som testar positivt för covid-19. Men på grund av en massiv ökning av turismen på grund av semesterperioden, de flesta boenden i Jamaica var fyllda till brädden.

Ring och hennes familj hade inget annat val än att flytta till en regeringsdriven karantänanläggning. Men bristen på grundläggande bekvämligheter och hygien gjorde deras vistelse mödosamt svår.

Det var då Ring nådde en luftambulans service och började fylla i pappersarbetet. Det var det enda sättet för hennes familj att återvända till Chicago utan att gå igenom den tio dagar långa karantänen.

Silvret är att Ring och hennes familj lyckades boka en privat luftambulans och återvände hem i god tid till nyårsfirandet. Också, ingen i hennes familj upplevde komplikationer på grund av covid-19.

Men det slutade med att Ring betalade en hel del $35,000 att utnyttja ambulansflyget.

Amsterdam till London Tåg

Paris till London Tåg

Berlin till London Tåg

Bryssel till London Tåg

 

Crucial Travel Stuff In The New Normal: Air Ambulance

 

Viktiga resesaker: Resans nya normala

Beth Rings erfarenhet av karantän och evakuering är inget undantag. Det håller snabbt på att bli verklighet för turister som vill resa utomlands.

Vaccinationsdrev har gjort det säkrare att gå ut. Den där, i tur och ordning, har fått många länder att lätta på resebegränsningar. Men det är viktigt att komma ihåg att pandemin inte har tagit slut.

Så länge människor fortsätter att drabbas av covid-19, hotet om genombrottsinfektioner och nya varianter kommer att skymmas. Även om det inte borde hindra dig från att utforska nya destinationer, du måste vara extremt försiktig när du planerar en resa. Insatserna kommer att bli ännu högre om du reser till ett främmande land.

Här är några användbara tips som du bör tänka på innan du ger dig ut på din nästa semester:

 

1. Täck grunderna

Det säger sig självt att du måste vara uppdaterad på din COVID-19-vaccination. Om booster shots är tillgängliga i ditt hemland, se till att du får din dos innan du reser. Också, ladda ner ditt vaccinationsintyg och spara det på din telefon.

När du bokar dina flyg, kolla med flygbolaget för att ta reda på om du behöver en negativ RT-PCR-rapport innan du går ombord. Glöm inte att kontrollera testnings- och karantänsreglerna på din destination också.

 

2. Kontrollera transportalternativ

flygplatser, bussterminaler, och järnvägsstationer kan utsätta dig för massor av patogener, inklusive det nya coronaviruset. Det är därför du måste vara extremt försiktig under transporten.

Den goda nyheten är att de flesta tågstationer och flygplatser har implementerat rigorösa dekontamineringsprotokoll för passagerarnas säkerhet. Följ riktlinjerna för maskering och social distansering som utfärdats av myndigheterna.

Också, om du reser med tåg, ha en påse med personliga toalettartiklar till hands tillsammans med din handdesinfektionsmedel. Ta reda på om du behöver en negativ RT-PCR-rapport innan du går ombord på tåget.

Om det blir en övernattningsresa, bär en sovsäck och kudde för att minimera risken för exponering.

 

3. Beskriv en karantänsplan

Om det är något du måste lära dig av Beth Rings erfarenhet, det är att det nya coronaviruset kan undvika alla försiktighetsåtgärder. Trots maskering och undvikande av trångt turistattraktioner, du kan sluta bli smittad.

I de flesta fallen, det skulle innebära att du inte kan återvända till ditt hemland förrän du testar negativt.

Det är därför det är klokare att ha en karantänsplan redo i början av din resa. Börja med att kontrollera tillgängligheten av karantänanläggningar på din destination. Ta reda på om vissa privata hotell och resorter tillåter covid-19-positiva gäster att sätta sig i karantän.

Också, kolla med din boendeleverantör för att ta reda på om de har en avsedd karantänsvåning för covid-19-positiva gäster.

alternativt, du kan komma i kontakt med vänner eller bekanta som bor nära ditt semestermål. Ta reda på om de kommer att vara bekväma med att låta dig stanna i några dagar om du testar positivt för covid-19.

 

4. Kontakta en luftambulanstjänst

Användningen av luftambulanser är inte längre begränsad till olyckor och nödsituationer inom sjukvården. I dag, luftambulanser i USA och över hela världen håller på att bli det föredragna transportsättet för turister som inte kan utnyttja passagerarflyg.

Om du testar positivt för covid-19 i ett främmande land, medicinsk flygtransport kan vara det enda alternativet för dig att återvända till säkerheten och komforten i ditt hem. En luftambulans skulle vara särskilt viktig om du utvecklas allvarliga komplikationer från sjukdomen.

Därför är det en bra idé att komma i kontakt med en pålitlig och välrenommerad luftambulansoperatör. Ta reda på kostnaden för transport, samt dokumentation som krävs för en medicinsk förflyttning. Också, kontrollera vilken typ av bekvämligheter och utrustning som finns ombord.

Prata med din sjukförsäkringsleverantör för att ta reda på om din nuvarande plan täcker medicinsk flygtransport och evakueringskostnader. Också, se till att du investerar i en robust reseförsäkring för att täcka medicinska utgifter under din resa.

Milan till Neapel Tåg

Florens till Neapel Tåg

Venedig till Neapel Tåg

Pisa till Neapel Tåg

 

 

Avgörande resesaker du bör känna till i det nya normala: Sista takeaways

Det finns inget mer givande än spänningen i att utforska nya platser, kulturer, och kök. i alla fall, Att resa under pandemin kräver noggrann planering och extra försiktighetsåtgärder. Om du planerar en utlandsresa, glöm inte att förbereda en karantän och evakueringsplan innan du ger dig ut.

Dijon till Provence Tåg

Paris till Provence Tåg

Lyon till Provence Tåg

Marseille Provence Tåg

 

Crucial Travel Stuff In The New Normal - Evacuation plan

 

Här på Rädda ett tåg, vi delar gärna med oss ​​av avgörande resesaker som du bör kunna i det nya normala.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg "Crucial Travel Stuff You Should Know In The New Normal" på din sida? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsv%2Fcrucial-travel-stuff-new-normal%2F – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)