Läsningstid: 6 minuter
(Senast uppdaterad: 28/08/2021)

Florens är en fantastisk plats att bo och det finns massor att göra. Men, Om du funderar på att satsningen bortom detta kapital, Vi har du täckning. Det finns några fantastiska platser att besöka som är bara en tågresa bort från Florens. Här är 10 Dagsutflykter från Florens med tåg för dig att njuta!

 

1. Dagsutflykter från Florens med tåg: Pisa

Pisa finns på de flesta resenärens bucket listor på grund av dess berömda Lutande tornet, Katedralen i Santa Maria Assunta, och andra anmärkningsvärda platser. Men själva staden, brett och divideras med floden Arno, är värd en dagsutflykt på egen hand! Det finns ett stort antal mindre museer att kolla in, såväl som trädgårdar. Palazzo Blu har också mono utställningar av viktiga moderna konstnärer (Chagall, Miro, och senast Toulouse Lautrec). Och gör söka ut den sista väggmålning någonsin gjort av Keith Haring, kallad Hela världen.

Du kan förväntas att gå på resan. Så, Kom ihåg att om du är klaustrofobisk eller rädd för höjder klättra det lutande tornet kanske inte låter lockande för dig, men det är definitivt värt att se!

Livorno till Pisa Tåg

Florens till Pisa Tåg

Lucca till Pisa Tåg

Arezzo till Pisa Tåg

Pisa Day Trips From Florence By Train

 

2. Siena

En av de mest populära dagsturer från Florens med tåg är att Siena. Det är känt för sin Palio, vilket är en hästkapplöpning som går genom den lika berömda Piazza del Campo. Det är också känt för sin vackra medeltida arkitektur bland annat. Siena är en uråldrig stad fylld med Unescos världsarv och är värt ett besök!

Milan till Siena Tåg

Florens till Siena Tåg

Perugia till Siena Tåg

Rom till Siena Tåg

amazing siena italy

 

3. Dagsutflykter från Florens med tåg: Livorno

Detta är en av de mest perfekta dagsutflykter från Florens med tåg för dem som önskar både kusten och staden. Det är inte så historiskt eller kulturellt som andra toskanska städerna. i alla fall, Det är en av Italiens traditionella badort städer. Det är bästa stället att koppla av och utforska i din egen takt, med något för alla.

Arezzo till Livorno Tåg

Pisa Livorno Tåg

Florens till Livorno Tåg

Siena till Livorno Tåg

Livorno Day Trips From Florence By Train

 

4. Saint Gimignano

Ligger mellan Florens och Siena, San Gimignano är en av de mest pittoreska byarna i Toscana. Här finns 14 medeltida torn, kullerstensgator att vandra runt och beundra den gamla medeltida arkitektur av byggnaderna. Det är bara en timme bort från Florens.

Florens till San Gimignano Tåg

Arezzo till San Gimignano Tåg

Pisa till San Gimignano Tåg

Lucca San Gimignano Tåg

San Gimignano, Italy

 

5. Dagsutflykter från Florens med tåg: Bologna

Även utanför Toscana och lite mer dyr för att nå (om du inte vill ta den mycket långsamma regionaltåg), den snabba tåg tar dig till Bologna i drygt en halvtimme. (vara säker på att få dina biljetter från Rädda ett tåg självklart!) Bologna är ett av de mest underskattade städer i Italien och är en mycket trevlig hotspot på vår 10 Dagsutflykter från Florens med tåg. Trots sin vackra historiska centrum, rik matkultur, och livlig men avslappnad atmosfär, det är ofta förbises av turister på den vanliga Venedig Florens Rom väg.

Det är synd eftersom det finns så många saker att göra i Bologna från klättring medeltida torn till roliga mat turer, och det gör en bra bas för att utforska andra attraktioner i regionen. Vi tillbringade en vecka i april och älskade blandning av elegans och grynighet och, självklart, allt som läcker färsk pasta.

Venedig till Bologna Tåg

Florens till Bologna Tåg

Rom till Bologna Tåg

Milan till Bologna Tåg

Bologna Day Trips From Florence By Train

 

6. strike

En liten stad i regionen Chianti, Greve är en dold pärla med mycket historia, traditioner, och massor av vin kultur. Greve är en perfekt dagsutflykt från Florens för att utforska och promenera runt dess hantverksbutiker, kaféer, och kaféer. Om du letar efter en avslappnad dag, Greve kan vara din perfekta valet.

Reggio Emilia till Florens Tåg

Genua till Florens Tåg

Sestri Levante till Rom Tåg

Parma till Florens Tåg

Greve Day Trips From Florence By Train

 

7. Dagsutflykter från Florens med tåg: Saturnia

Saturnia är en kurort i Toscana i norra centrala Italien. Den perfekta destinationen för att koppla av. den termiska heta källor i Saturnia är svavelhaltiga källor i mitten av en dal och de är väl kända för sina terapeutiska egenskaper, erbjuder avkoppling och välbefinnande genom nedsänkning under alla dagar.

Florens till Grosseto Tåg

Perugia till Grosseto Tåg

Viterbo till Grosseto Tåg

Rom till Grosseto Tåg

 

 

8. Orvieto

När grundades av etruskerna på toppen av en brant backe gjord av tuff (vulkanisk aska sten). Staden Orvieto stiger dramatiskt över tuff klippor som avslutas med försvarsmurar byggda av samma sten som kallas Tufa. De största attraktionerna som inte kan gå osedd är Duomo och den påvliga bostad. Denna pittoreska stad är perfekt för vandrade runt och beundra dess arkitektur.

Florens Orvieto Tåg

Siena till Orvieto Tåg

Arezzo till Orvieto Tåg

Perugia till Orvieto Tåg

Orvieto Italy

 

9. Dagsutflykter från Florens med tåg: Arezzo

Om du är i Florens eftersom du älskar renässansens konst, slå upp Arezzo, en timme eller så bort på tåget, för ett annat perspektiv. Francesc Piero, vars porträtt av hertigen och hertiginnan av Urbino kan du se i Uffizi, målade höga kapellet i denna stad kyrkan San Francesco. Den komplexa fresco cykeln, representerar Story av det Sanna Korset, är en av de mest inflytelserika av de tidiga Quattrocento, där konstnären arbetat fram sina maniskt idéer om utrymme (baserat på en-punkts perspektiv), befolkad av fridfulla figurer med äggformade huvuden.

Resten av staden erbjuder också tillräckligt för en solid halvdag besök (eller mer). Om du gillar folksamlingar, kommer den första helgen i månaden, när nästan hela centrum blir en gigantisk antikmarknaden.

Florens till Arezzo Tåg

Perugia till Arezzo Tåg

Bologna till Arezzo Tåg

Siena till Arezzo Tåg

Arezzo Day Trips From Florence By Train

 

10. Venedig

Hur kan vi lämna ut Venedig på vår 10 Dagsutflykter från Florens med tåg listan? Venedig är en av de mest romantiska och populäraste destinationerna i Italien. Med tusentals kanaler, slottar, och byggnader i gotisk stil. Venedig är säkert en av de vackraste städerna du någonsin kommer att se. Även om det kan vara en av de dyraste. En dagsutflykt kan vara en av de bästa alternativen om du inte är på en begränsad budget.

Milan till Venedig Tåg

Florens till Venedig Tåg

Bologna till Venedig Tåg

Rom till Venedig Tåg

Venice Italia

 

Redo att kryssa vissa saker listan hink? Vi hoppas att vår 10 Dagsutflykter från Florens med tåg listan har hjälpt dig begränsa den. Kom ihåg det Rädda ett tåg erbjudanden tågbiljetter utan dolda kostnader, och du kan boka några minuter!

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “10 Dagsutflykter från Florens med tåg” på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/day-trips-from-florence/?lang=sv Deen- (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)