Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 29/10/2021)

Vi är övertygade om att Resa med tåg är en av de bästa och mest miljövänliga sätt att resa. För detta ändamål, vi har samordnat med nästan två dussin olika tågoperatörer för att ge dig de bästa och billigaste tågbiljetterna över hela Europa. Detta betyder att vi kan erbjuda dig hundratals alternativ över vår tågvägskarta.

Från höghastighets Eurostar till fantastiska sovande tåg rutter, vi tillbringar all vår tid att hitta de bästa priserna så att du inte behöver. För detta ändamål, Vi har skapat en guideartikel om tågvägskartor som visar dig några av våra mest populära tågrutter. Dessa inkluderar resor från London till Paris, Florens till Rom, och överallt mellan.

Om du inte ser din station här – oroa dig inte! Våra partnerskap ger oss möjlighet att hitta biljetter på en rad olika tåglinjer – lokala vägar, internationella anslutningar, och det bästa i höghastighetsresor är alla inkluderade.

Så hitta dig själv lite tur inspiration, och när du är redo, gå vidare till vår söksida för att hitta de bästa och billigaste tågbiljetterna runt!

 

European Alps with snow

Våra ruttkartaexempel på våra mest populära rutter:

 

1. Tåg från London St Pancras International till Paris

Tåget som går från London till Paris är ett av Europas snabbaste. Drivs av Eurostar, Du kan få dig från Storbritannien till Frankrike på bara två timmar och sexton minuter. Det ger dig mer än tillräckligt med tid att sova i, ta tåget, och njut av en dagstur till den franska huvudstaden. Ta en bagett och vandra i Louvren – eller bara njuta av all den skönhet Paris har att erbjuda.

Avgångar från London St Pancras sker regelbundet, med tåg som kör nästan varje timme. Detsamma kan sägas om retur från Paris till London, och ombord hittar du alla de bästa bekvämligheterna som förväntas av en avancerad tågrutt.

Om du bor i Paris, du kan också resa i motsatt riktning, vilket kommer att få dig att anlända till London på morgonen om du vill. Du kan gå till SoHo och ta en Broadway-show eller bara njuta av en pub-biljettpris. Hur som helst, tåget erbjuder ultimat flexibilitet i avgångstider.

 

 

Amsterdam till Paris biljetter

London till Paris biljetter

Rotterdam till Paris biljetter

Bryssel till Paris biljetter

 

2. Tåg från Florens till Rom Termini

Två av Italiens främsta städer, Florens och Rom är hem för hundratals turistattraktioner för alla slags besökare. Art buffs kan vandra i Vatikanen för en titt på Sixtinska kapellet. Foodies kan njuta av några av de färskaste buffalo mozzarella runt. Oavsett din smak, de här två italienska städer är fantastiska platser att spendera en vecka eller fem.

Ännu bättre, tågen som länkar mellan Florens och Rom är rikliga och billiga. Resan tar bara en och en halv timme och du har fått den extra bonusen med underbara landskap utanför dina fönster.

 

Train Route Maps Guide to Rome

 

Milan till Rom biljetter

Florens till Rom biljetter

Pisa till Rom biljetter

Neapel till Rom biljetter

 

3. Vägkarta: Tåg från Rom till Milano

Vi har redan pratat om Rom, men Milan är en annan underbar stad i Italien. Lika olika från södra Italien som äpplen är apelsiner, Milan är en modern jätte. Känd för sina avancerade mode och högteknologiska händelser, staden är ett måste-stop under varje italiensk semester. Även om vädret inte är riktigt som Medelhavet, du kan fortfarande njuta den vackra arkitekturen och till och med ett museum eller två när som helst på året.

Resan från Rom till Milano är längre än Florens. Ingen anledning att frukta, i alla fall, det är fortfarande en mycket hanterbar tre och en halv timme. Det ger dig bara mer tid till njuta av landskapet!

 

Europe Train Route Maps Guide To Milan

 

Genoa till Milan biljetter

Rom till Milan biljetter

Bologna till Milan biljetter

Florens till Milan biljetter

 

4. Tåg från Hamburg till Köpenhamn

Ett måste för varje europeisk semester, Hamburg, och Köpenhamn är kanske inte de första städerna som du tänker på när det gäller turism. Det är synd, fastän, eftersom båda städerna har många historia och färgglada kanaler. Hamburg är en stor hamnstad i norra Tyskland. Du kanske har hört talas om det tidigare på grund av dess anslutning till extraordinär populär mat hamburgare. Rolig fakta – de människor som bor i Hamburg kallas också hamburgare.

köpenhamn, å andra sidan, är Danmarks huvudstad. Medan du vill besöka i sommar eller riskera frigid väder, det finns mycket att göra i denna kuststad. Från färgglada byggnader till höftkällare, den danska huvudstaden har nästan allt.

Tåget mellan de två städerna kommer att ta ett tag. Resorna varar upp till sex timmar, så se till att ta med underhållning. Med det sagt, tågen är moderna och har flera avgångar tillgängliga så att du kan luta dig tillbaka och koppla av i lugn.

 

Train Route Maps Guide to Copenhagen

 

Hamburg till Köpenhamn Tåg

Hannover till Köpenhamn Tåg

Berlin till Köpenhamn Tåg

Frankfurt till Berlin Tåg

 

5. Vägkarta: Tåg från Zürich till Bern

Om du någonsin har velat resa i Alperna, du hittar inga bättre baser att utforska än Zürich och Bern. Båda ligger i land Schweiz, dessa städer är bara en timmes mellanrum via tåg. Även om du kanske inte har insett det, Bern är Schweiz huvudstad, inte någon av dess mer populära städer som Genève eller Zürich. Staden har en befolkning på över en miljon människor och är fylld med pittoresk skönhet.

Under tiden, Zürich är känt för sin bankrörelse – även om du hittar dig själv betraktad av dess läge vid sjön snarare än dess byggnader. Staden har varit fast bosatt för över 2,000 år och består av nästan femhundra tusen människor.

Tågavgångar är frekventa och drivs av moderna tåg, även om du inte har mycket tid att diskutera detta med en så kort resa. Anslut till gratis WiFi, bläddra lite, och sedan är du klar – det perfekta sättet att resa!

 

Zurich Canal

 

Zurich To Bern biljetter

Geneva To Bern biljetter

Interlaken To Bern biljetter

Zürich till Hamburg biljetter

Med en rad partners över större delen av Europa, du kommer att hitta en rutt du gillar. Oavsett om du letar efter lokala alternativ eller planerar en transkontinental resa under livet, hålla fast vid Rädda ett tåg för att hitta de bästa biljettalternativen tillgängliga till bästa möjliga priser.

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “Europe Train Guide Guide” på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länkar till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/europe-train-route-maps-guide/?lang=sv Deen- (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)