Läsningstid: 6 minuter
(Senast uppdaterad: 05/12/2020)

Någon här utanför Europa? Höj din hand om du som förbryllade av kollektivtrafik som jag. Säker, New York har en tunnelbana, och Toronto driver tunnelbanan, men i stort sett, världen trivs med bilar. Så när vi befinner oss göra hopp över dammen för en prydlig fransk baguette, saker kan bli lite överväldigande. Detta gäller särskilt för nybörjare, som ofta har ingen aning om exakt hur man ska hantera sin resa i Europa med tåg, att inte tala om var de ska resa.

Oavsett om det är skillnaden mellan Eurostar och TGV tågnätverk (Tregn a Gkant Vitesse) eller försöker navigera sätesreservation och avancerad biljett, allt kan vara lite mycket. För dem som förlorade som jag, Vi har samlat ihop det bästa färdvägen för att ge dig den ultimata Europe Trip med tåg för nybörjare.

 

Europa tågresa för nybörjare stopp 1: london

Det finns ett antal skäl som vi har valt London som första stoppet på denna resa, men totalt sett bara känns bäst. Från Nordamerika flyg till London är vanliga och billiga, vilket betyder att du sparar allvarliga pengar på att flyga till Frankfurt eller andra europeiska nav.

London är ett stort nav och du har inga problem att hitta saker att göra. Om du är en Harry Potter-fan, staden är utbredd med boken och filmen referenser. Om du är i teater, Soho är hem för det största inom Broadway-underhållning, och du kan ofta hitta biljetter till en rabatt.

Du kan lätt spendera veckor här utan ansträngande aktiviteter, men på ett minimum, Vi rekommenderar fyra dagar. När du är redo att gå vidare, är det dags att bege dig till din nästa destination.

Amsterdam till London biljetter

Paris till London biljetter

Berlin till London biljetter

Bryssel till London biljetter

 

Europe Train Trip to London

 

Tågstopp 2: Paris

Du kan inte träffa Europa utan att spendera tid i världens mest romantiska stad. Ljusstaden är ett måste-stopp, oavsett om det är ditt första eller tionde besök, och tur för resenärerna, de Eurostar tåg går nästan varje timme från London till Paris. Resan tar lite över 2 timmar och tågbiljetter kan bokas billigt i förväg.

Vi rekommenderar att tillbringa åtminstone fyra dagar här liksom, men om din semester tid är begränsad kan du pressa ner det till två.

Amsterdam till Paris biljetter

London till Paris biljetter

Rotterdam till Paris biljetter

Bryssel till Paris biljetter

 

Train trip to Paris

 

Europa tågresa för nybörjare stopp 3: Barcelona

Även om detta nästa stopp är ganska en resa med tåg, du kan dra nytta av en sovvagn för att få din snooze innan du anländer till denna kuststad. Ta en tur runt det gotiska kvarteret och njut av några chokladdoppade churros innan du går till Parc Guell.

En av de bästa delarna av Barcelona är att Spanien är mycket billig jämfört med dess nordliga grannar, så du får mycket för din pengar här. Vi rekommenderar att vistas minst två dagar för att utforska staden.

 

Barcelona skyline during day light

 

Sluta 4: Trevlig Ville

Känd för sin strandpromenad och mycket nära Cannes, Nice Ville är väl värt ett stopp på din Europa tågresa. Själva staden är inte så stort som Frankrike huvudstad, dess plats är nära flera värdiga dagsturer. Först, bege dig till Monaco och förlorar fem dollar på kasinot. Njut av snygga bilar och följ Formel 1 rutt på den världsberömda racerbana. Nästa, ta ett tåg till Cannes – Om du är där under festivalen hålla utkik efter stora kändisar!

Vi rekommenderar minst fyra dagar här att ge plats för alla dessa dagsutflykter.

 

 

Europa tågresa för nybörjare stopp 5: Rom

Den italienska huvudstaden är en fröjd för ögat. Från Spanska trappan till Fontana di Trevi, det finns nästan ingenstans du inte kommer att blåses bort av hänförande arkitektur. Om det inte var tillräckligt, maten är värt dreglande över. Handgjorda pasta tävlar med färsk gelato och buffelmozzarella har kommit direkt från gården.

Det är ärligt talat aldrig för mycket tid att tillbringa i Rom, men om du måste lämna göra det efter minst fem dagar.

Milan till Rom biljetter

Florens till Rom biljetter

Pisa till Rom biljetter

Neapel till Rom biljetter

 

Europe Train Trip to Rome Italy

 

Sluta 6: Venedig

Jag skulle vara försumligt om jag inte nämnde Venedig under din första resa. Medan jag inte har den bästa upplevelsen (alltför många turister), denna stad är ett måste-do. Mellan gondolerna och offentliga båtar, hittar du dig över kanalerna till några av de mest romantiska platserna i Europa.

Vi rekommenderar tillbringar minst två dagar i Venedig innan du hoppar tåget till din nästa destination.

Milan till Venedig biljetter

Biljetter till Padua till Venedig

Bologna till Venedig biljetter

Rom till Venedig biljetter

 

A Stop In Venice

 

Europa tågresa för nybörjare stopp 7: wien

Här vi lämnar mest rest väg och väg en bit ur vägen. Det är på goda grunder, fastän, som mer centralt belägna europeiska länder aldrig bör förbises. Dessa har smak och känsla i väst med några slående skillnader. i Wien, detta betyder en rasande kaffekulturen och rock-bottom priser. Vad mer kan man vill?

Vi rekommenderar minst två dagar i Wien innan vi går vidare.

Salzburg till Wien biljetter

München till Wien biljetter

Graz till Wien biljetter

Prag till Wien biljetter

 

Europe Train Trip to Vienna in the winter

 

Sluta 8: Prag

Denna tusen år gamla stad är känd för sin gamla stad. När du besöker, Glöm inte att stanna vid den astronomiska klockan innan för att se Jesusbarnet. Om du är intresserad av historia, den gamla judiska gettot bär fortfarande spår av påtvingad inhabitation. Även numera området har renoverats utför, du kan fortfarande besöka sina sex synagogor.

Vi rekommenderar att du stannar i Prag i minst tre dagar för att utforska staden.

Nürnberg till Prag biljetter

München till Prag biljetter

Berlin till Prag biljetter

Wien till Prag biljetter

 

Train trip to Prague

 

Europa tågresa för nybörjare stopp 9: Berlin

Ett bevis på återfödelse, Berlin idag är navet i hip tysk kultur. Oavsett om du försöker besöka en hipsterbar eller en konstmuseum förklädd till en fin restaurang, Berlin är där du vill vara. Det finns massor av saker att göra här, inklusive ett besök till resterna av Berlinmuren. Självklart, Det finns alla de traditionella museer och gallerier samt.

Vi rekommenderar minst tre dagar här för att njuta av allt Berlin har att erbjuda.

Frankfurt till Berlin biljetter

Leipzig till Berlin biljetter

Hanover till Berlin biljetter

Hamburg till Berlin biljetter

 

Europe Train Trip to Berlin

 

Sluta 10: amsterdam

Du har sett kanaler i Venedig, men ingenting kan förbereda dig för snygg, ordnad staden Amsterdam. Den holländska huvudstaden är hem till båtar och cyklar i stället för bilar, och du kan enkelt spendera all din tid här gawping på arkitekturen.

Vi rekommenderar att du gör det resa till Amsterdam i minst tre dagar här också, om du skulle göra bättre med fyra eller fem.

 

Amsterdam house on canals

 

Där har du det. Från London till Amsterdam och allt däremellan, Detta är den bästa guiden för europeiska tågresa nybörjare. i Amsterdam, du är fri att återvända till London med Rädda ett tåg, eller huvudet hemma från Nederländerna.

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “Ultimate Europe Train Trip för nybörjare” på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länkar till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/europe-train-trip-beginners/?lang=sv Deen- (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)