Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 06/08/2021)

Dike planet för tåget och resa i Europa för en helg Wonder. Spara A Train gör det enkelt att boka inom några minuter utan extra avgifter, så att du kan njuta av din besparingar om verksamheten! Här är våra val för Bästa resmål i Europa att resa under en helg med tåg.

 

Bäst Inkörsport Destinationer i Europa att resa under en helg: Barcelona

Barcelona is the Best Destinations in Europe to travel during a weekend

 

Vi har chattat om Spanien ett par gånger. Du kan kolla våra andra artiklar här. I dag, våra tips för Bästa resmål i Europa att resa under en helg med tåg fokuserar bara på Barcelona.

Barcelona är ganska lätt att komma åt från de flesta delar av Europa, men för enkelhetens skull, Vi kommer att lämna från london för denna resa. Lämna arbete på 2 pm på en fredag, i tid för att fånga 3 e.m Eurostar till Paris. Det är bara tid för en Vin Rouge i ett parisiska cafe innan ombordstigning ”train hotel” till Barcelona.

 

Nu när du är där, vad ska man göra:

helig familj

Förmodligen den mest kända strukturen i Barcelona, de helig familj. Basilikan ritades av arkitekten Gaudi och de har byggt denna struktur sedan 1882. Det är svårt att få en bild utan kranar, men det är definitivt värt ett besök.

Secret Barcelona spets: På baksidan av basilikan finns en liten damm där du kan ta fantastiska bilder. Håll din Instagram spel stark, och betala denna plats ett besök.

 

Casa Batlló

Another känd struktur av Gaudi är Casa Batllo. Ligger inte långt från Las Ramblas, hittar du denna speciella byggnad på Passeig de Gracia. Den byggdes i 1877. Om du är sugen att besöka denna byggnad och vill se insidan också, se till att du köper biljetter i förväg, det är en populär turistattraktion i Barcelona och kan bli ganska upptagen, särskilt under högsäsong.

Rolig fakta: den nuvarande ägaren av Casa Batlló är Bernat familjen, känd för att vara ägarna till Chupa Chups klubbor.

 

Dags att gå hem.

De 9 pm tåghotell på söndag kväll tar dig tillbaka till centrala London kl 11:55 är på måndag.

Bäst Inkörsport Destinationer i Europa att resa under en helg: Rom

Den eviga staden är så lockande som någonsin och vi kunde inte tala om en weekend getaway utan den! Ta en lunch Eurostar och förändring i Paris för Rom. Dröja över middag i restaurang bil, tillbaka till ditt sleeper eller liggvagn för natten, och vakna till en klassisk italiensk landskap.

Rom är lätt en av våra favoritstäder i Europa. Speciellt om du är på smekmånad. Du kan läsa om det här. Det finns något för alla men. Platsen är fylld till brädden med sevärdheter och har tusentals år av historia lager på sig själv - du hittar allt här från romerska ruiner till Renaissance konst. Det är också hem för fantastiska mat! Säkert 3 dagar i Rom är inte tillräckligt för att se precis allt som staden har att erbjuda, men det är definitivt tillräckligt för att se alla höjdpunkter om du hantera din tid på ett effektivt sätt.

Milano till Rom Tåg

Florens till Rom Tåg

Pisa till Rom Tåg

Neapel till Rom Tåg

 

Vatikanstaten

Vatikanstaten är det första på vår lista för ditt besök i Rom. Det är ett land med sin egen, inuti Rom, och är hem till världsberömda platser, inklusive Vatikanmuseet, Sixtinska kapellet, och St. Kyrkan.

Vi rekommenderar att du kommer hit tidigt och gå rakt Vatikanen Museum med hoppa över kön biljett. Vi täcker sätt att hoppa över raderna i Rom längre fram i det här inlägget, men om du köper en Omnia Rom och Vatikanen pass, du kommer att ha möjlighet att förboka en tidslucka för hoppa över linjen posten.

Terni till Rom Tåg

Foggia till Rom Tåg

Grosseto till Rom Tåg

Arezzo till Rom Tåg

 

 

Bästa Destinations Gateway i Europa att resa under en helg: Bryssel och Amsterdam

Brussels main square

 

Med den nya ish höghastighets Eurostar Tåg London till Amsterdam. Resor mellan London och Bryssel för att ta 5 timmar och innebar en förändring av tåg i Bryssel. Det nya tåget kommer transport 900 passagerare per dag och tar bara 4 timmar. Perfekt för en resa till Bryssel eller Amsterdam för helgen!

Bryssel till Amsterdam Tåg

Antwerpen till Bryssel Tåg

Amsterdam till Bryssel Tåg

Paris till Bryssel Tåg

 

Vad man ska göra i Bryssel under en helg Gateway:

Det finns så många saker att göra i Bryssel, särskilt på en kortare weekend resa. Det är en av de städer som är perfekt för en lång helg, utforska alla historisk platser och scoffing alla våfflor kan du få tag på.

Det spelar ingen roll hur många gånger du besöker Grand Place, Det är ett område som alltid är så vacker att besöka. Anor nästan 300 år, Grand Place är alltför vacker att missa.

Vid vissa tider på året, du hittar några olika händelser, marknader, och konstinstallationer. Glöm inte att besöka Bryssels stadsmuseum och rådhuset som båda ligger uppe på torget.

Luxemburg till Bryssel Tåg

Köln till Bryssel Tåg

Paris till Liege Tåg

Bryssel för att Liege Tåg

 

Se Courthouse

Bryssel har den största (och eventuellt, det största) tingshuset i hela Europa. Nu, finns det för närvarande några restaureringar arbete pågår men det bör inte hindra ditt besök - det är verkligen en vacker byggnad.

 

Vad tycker du om våra förslag? Vi vill gärna veta! kom ihåg, Rädda ett tåg är super lätt att använda och aldrig döljer kostnader! Boka din helg bort med tåg med oss, i dag!

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Feurope-travel-during-weekend%2F%3Flang%3Dsv– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)