Läsningstid: 6 minuter
(Senast uppdaterad: 02/09/2022)

En avgörande resa resan är att resa till Europa med tåg. Det har snabbt blivit den föredragna miljövänlig resa metod. Resa, i huvudsak, inte bara vidgar våra vyer men breddar vårt perspektiv. Tänk på St. Augustinus produktiva ord, ”Världen är en bok och de som inte gör resor, Läs bara en sida”.

I detta tekniskt kunniga, anslutningen till den digitala tidsåldern är snabb och rasande. Med alla dess fördelar, vi förlorar samband med den viktigaste delen av resa och livet, nuet. Tågresor genom Europa Inspire, är bekväma, och romantisk.

För dem av oss som inte bor i ett land där tåg är framträdande, det kan vara en mystisk äventyr. En annan stor perk europeiska tåg är att, till skillnad från flygplatser, Europeiska tågstationer ligger precis i mitten av städerna. Den skär onödiga kostnader för våra finstämda resebudgetar.

Genom att välja ett tåg genom Europa, Vi väljer ett färdsätt som inte bara kommer att engagera oss, men tillåter oss att se mycket mer än vad vi vanligtvis skulle. En sådan routing öppnar tolv viktigaste europeiska höjdpunkter och sker i ungefär 3 veckor. Läs vidare för att ta reda på hur man reser europeiska Highlights med tåg 3 veckor.

 

Europeiska Highlights av Train Day 1: wien, Österrike

Tåget genom Europa resa börjar i Wien, huvudstaden i Österrike. Två härliga dagar av äventyr väntar. Barock streetscapes och kejserliga palats ange tonen för att visa upp konstnärliga, arkitektonisk, kulturell, och musikaliska mästerverk. Detta är vid sidan av sitt Envied kaffe-house kultur och vibrerande design scener.

MUMOK är ett måste göra när i Wien. Det är känt för sin avantgardistiska och ibland chockerande konstnärliga skapelser, som omfattar verk av Pablo Picasso och Andy Warhol. Samlingen i sin helhet består av nästan 10,000 konstnärliga läcker.

Salzburg till Wien Tåg

Munich till Wien Tåg

Graz till Wien Tåg

Prag till Wien Tåg

Vienna is a stop on your European Highlights By Train

 

Dag 2: Salzburg, Österrike

Ditt tåg genom Europa fortsätter, tillbringa en dag i Österrike Salzburg stad. Det är på gränsen mellan Tyskland och har spektakulära vyer i östra Alperna. Salzburgs anspråk på berömmelse är en sagobokstad som en gång var hem för världens största kompositör, Mozart.

Kullarna är vid liv i Salzburg. Det var en gång användes som inspelningsplatsen för den kritikerrosade, “Ljud av musik” och det finns en påtaglig känsla av konstnärlig skapelse. Det utstrålar också en lugn lugn.

Munich till Salzburg Tåg

Wien till Salzburg Tåg

Graz till Salzburg Tåg

Linz Salzburg Tåg

Salzburg, Austria

 

Europeiska höjdpunkter dagar 3: München, Tyskland

De nästa två stopp på ett tåg genom Europa är München och Stuttgart i Tyskland. Det vore bäst att tillbringa en dag i var och en av dessa kända destinationer.

München och dess bayerska arv är där öl och bryggningstradition har utgjort en integrerad del av deras kultur, för nästan sju århundraden. Oktoberfesten är högst upp på listan i München. Det firas av miljontals människor som besöker från hela världen, att delta i festligheterna.

Dusseldorf till Munich Tåg

Dresden till Munich Tåg

Nuremberg till Munich Tåg

Bonn till Munich Tåg

Visit Munich on your European Highlights By Train

 

Dag 4: Stuttgart, Tyskland

Stuttgart har en elegant känsla, där snabba bilar och fina restauranger skapar en atmosfär av det moderna livet, men det finns mer att Stuttgart än bara modern. Stuttgart har vinstugor och bröst-mutter skuggade uteserveringar som visar en avspänd, sparka fötterna upp.

Nürnberg till Stuttgart Tåg

Munich till Stuttgart Tåg

Frankfurt till Stuttgart

Heidelberg till Stuttgart Tåg

 

 

Europeiska höjdpunkter dagar 5: Strasbourg, Frankrike

Hoppande tillbaka på tåget, bär det av till Frankrike! Tillbringa en dag i Strasbourg.

Strasbourg balanserar mellan en medeltida förflutna och en progressiv framtid. Dess gotiska katedralen är en arkitektoniska undrar och att ströva genom den gamla stadens slingrande gränder och njuta av krogmat rekommenderas starkt.

Paris till Strasbourg Tåg

Luxemburg till Strasbourg Tåg

Nancy till Strasbourg Tåg

Dijon till Strasbourg Tåg

Strasbourg is on the European Highlights By Train

 

dagar 6 – 8: Paris, Frankrike

Paris behöver lite introduktion med sin ikoniska arkitektur inklusive Eiffeltornet, Triumfbågen, och den Notre Dame-katedralen. Ordet Paris är synonymt med stil och goda skäl. Förvänta mat i världsklass, handla, och gallerier som är en aldrig sinande källa till inspiration och lycka. De bästa tågresor i Europa kommer alltid att inkludera denna berömda stad.

Amsterdam till Paris Tåg

London till Paris Tåg

Rotterdam till Paris Tåg

Bryssel till Paris Tåg

Eiffel Tower Paris, France

 

Europeiska höjdpunkter dagar 9 & 10: bryssel, Belgien

När Paris har uppvaktat med romantik, tillbringa de kommande två dagarna i Bryssel, innan nästa tåg benet. Två dagar i Bryssel kommer att bestå av art deco fasader och besöker Grand Palace square. Det är beläget i hjärtat av staden, där det 17th talet förflutna kommer till liv.

Luxemburg till Bryssel Tåg

Antwerpen till Bryssel Tåg

Amsterdam till Bryssel Tåg

Paris till Bryssel Tåg

Colorful Brussels, Belgium

 

dagar 11 – 13: amsterdam, Nederländerna

Amsterdam är där för kryssning längs historiska kanalerna, vilket är vanligt, och promenad genom museer och vintage fyllda butiker. Dricka, matsal, och designa scener fängsla och underhålla. Amsterdam är en stad med överraskning och är hem till Van Gogh-museet samt en mängd andra skatter på display.

Bryssel till Amsterdam Tåg

London till Amsterdam Tåg

Berlin till Amsterdam Tåg

Paris till Amsterdam Tåg

Amsterdam, The Netherlands

 

Europeiska höjdpunkter dagar 14 – 17: Bremen & Berlin, Tyskland

Gå tillbaka till Tyskland och tillbringa fem dagar på tåget genom Europa i Bremen, Berlin, och Dresden. En dag för Bremen (på bilden nedan), besöker sina många museer och gallerier som Bremen Overseas Museum. Det är en hamnstad, Bremerhaven är där för att njuta av färska skaldjur och lära sig om en fascinerande hamnhistoria.

Berlin kommer att behöva tre dagars nedsänkning. Berlin har rykte om att vara den “stad som aldrig sover”. Utnyttja sin vitalitet! Nätter är för festande och dagar är för kulturella sysselsättningar.

Frankfurt till Berlin Tåg

Leipzig till Berlin Tåg

Hannover till Berlin Tåg

Hamburg till Berlin Tåg

 

Bremen and Berlin, Germany

 

Dag 18: Dresden, Tyskland

Dresden behöver bara en dag, Marvel som sin Grand Dome och dess Versailles-inspirerade Zwingerpalatset hus museer. Staden grundades 1743 och var tvungen att byggas om efter andra världskriget 2. Det har fått smeknamnet ’Florens i Elbe’ tack vare dess idyllisk plats.

Berlin till Dresden Tåg

Hannover till Dresden Tåg

Potsdam till Dresden Tåg

Nürnberg till Dresden Tåg

Dresden, Germany stop along European Highlights By Train

 

Europeiska höjdpunkter dagar 19 – 21: Prag, Tjeckien

Tåget resa i Europa slutar i Prag, efter en virvelvind av förundran. Prag är staden spiror och jämförs ofta med skönheten i Paris. Det är också beskrivs som hem till Europas bästa öl. Njuta av spektaklet av en 14th talet stenbro, ett slott på en kulle, och en lat flod. Det är det perfekta sättet att avsluta en tågresa genom Europa.

Nürnberg till Prag Tåg

München till Prag Tåg

Berlin till Prag Tåg

Wien till Prag Tåg

Prague, Czech Republic

 

De bästa tågresor i Europa kommer att se till att du är bekväm och vilade. Uppskatta landskapet längs vägen, säkerheten för att resa med tåg, och klämma in så många sevärdheter som möjligt. Det finns inget bättre sätt att resa. bok med Rädda ett tåg i dag!

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “Europeiska höjdpunkter med tåg på 3 veckor” på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/european-highlights-by-train/?lang=sv Deen- (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)