Läsningstid: 3 minuter
(Senast uppdaterad: 24/04/2020)

Finns det något bättre sätt att tillbringa din sommar än resa runt i Europa, höger? Höger. Du behöver inte bryta banken att se några av de vackra Europas huvudstäder; tro det eller ej, men en av de kritiska aspekterna av din kostnadseffektiva resor Europa väljer tåg istället för flygplan för dina destinationer.

Här är 5 anledningar till varför väljer för tåg i stället för flygplan kommer att hjälpa dig att uppleva Europa på bästa möjliga sätt.

 

De är supersnabb

Gör dig inte luras att tro att London-Paris Eurostar och Frankrike TGV-tåg är de enda höghastighetståg linjer i Europa - under de senaste decennierna, dessa killar har utvecklat höghastighets vägar i hela kontinenten, bidra till en ökning av järnvägs turism och att se till tåg i stället för flygplan få plockas som den primära resande alternativet. I genomsnitt, höghastighetståg i resor Europa 125 till 200 mph, beroende på rutt och tågstationer är sagolikt sammanlänkade.

London till Bryssel Tåg

London till Paris Tåg

London till Lyon Tåg

London till Amsterdam Tåg

 

 

Tåg Istället för Planes som Snabbare Option

De kan även vara snabbare än att flyga, särskilt för resor längre än cirka 600 mil. Hur så? När du räkna ut i den tid du spenderar körning till flygplatsen, då Tvillingarna tidigt (och ofta tillbringat över 2 timmar innan ditt flyg), och förhöjd säkerhetskontroller, du inser att det är lättare att köra till centrum järnvägsstationen och styrelse 5 minuter innan tåget lämnar stationen.

Amsterdam till Bryssel Tåg

Amsterdam till Antwerpen Tåg

Amsterdam till Lille Tåg

Amsterdam till Paris Tåg

 

Du betalar mindre för en förstklassig Sleeper service än en första klass flygbiljett

Även när du är ute och reser på de mest lyxiga tåg, du får en sådan rättvist pris. Du kommer att undra varför du undvikit tågresor innan! Till exempel, du betalar ca £ 880 per person för en två dagars / one night resa med Japans Seven Stars, och njut den grönskande landskap i södra japanska ön Kyushu när du reser; i motsats till det priset, ett plan biljett från london Tokyo kommer att kosta nästan 5000 £ med British Airways. Oj! Vi har en känsla av att du kommer att välja tåg istället för flygplan från och med nu, kommer du inte?

Lyon till Genève tåg tider

Zürich till Genève Tåg

Paris till Geneve Tåg

Bern till Genève Tåg

 

Inga förlorat bagage när du väljer tåg Istället för Planes

 

Förlorat bagage (Praktiskt taget) Okänd när man jämför tåg istället för flygplan

Förlorat bagage är något av en sak redan, åtminstone när det gäller långdistansplanet trave. I motsats till det, tågstationer och tåg inte förlorar passagerare påsar som passagerare är ensam som oroar sig för sin egen bagage. Du kan också ta så mycket du kan bära, Till skillnad från flygplan som har tydliga bagage begränsningar.

Detta är förmodligen den bästa anledningen att använda tåg i stället för flygplan.

Salzburg till Berlin Tåg

Leipzig till Berlin Tåg

Hannover till Berlin Tåg

Hamburg till Berlin Tåg

 

Du kan hoppa över Hell av Airport Security

När det gäller säkerhet, väljer tåg istället för flygplan verkar vara ett logiskt val, och du nu se varför. Flygplatsen säkerhets erfarenhet är i grunden en rad obehagliga situationer. Du börjar svettas precis innan du kommer in i säkerhetskontrollen även om du vet att du inte har gjort eller fört något olagligt med dig. Och, låt oss inte glömma den obehagliga begäran om att ta bort bältet, ta av dig skorna och allt, och sedan klappade ned av en bastant man. Tåg har inte denna - och det ganska mycket tätar affären.

Nantes till Bordeaux Tåg

Paris till Bordeaux Tåg

Lyon till Bordeaux Tåg

Marseille till Bordeaux Tåg

 

Bläddra till Spara-A-Train att boka en tågresa till din favoritdestination, och de billigaste priserna! Glömma allt om bokningsavgifter och omfamna lätt 3 minuters bokningsprocess på nätet.

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, klicka sedan här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Feuropean-trip-trains-planes%2F%0A%3Flang%3Dsv– (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)