Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 15/01/2022)

Europa är den ledande kontinenten när det gäller levande, beboelig, och roliga moderna städer. Det finns ett överflöd av arkitektoniska underverk, museer, och restauranger i alla europeiska länder du skulle tänka på. Nattlivet och matscener över hela kontinenten är oöverträffade. Vilda djur och naturattraktioner på kontinenten är både hisnande och lätta att komma åt. Och på grund av EU-faktorn och de högkvalitativa vägnäten runt kontinenten, det är lätt för vägresande att utforska hela kontinenten i bara ett svep. För att uppleva den europeiska drömmen kan du använda en hyrbil eller kollektivtrafik.

 

Behöver du en IDP (Internationellt körkort) Att köra i Europa?

Väl, vissa länder som Italien kräver att utländska förare ska ha en internationellt körkort som bevis på körförmåga. Det är bra att ta med licensen även i länder som inte kräver det eftersom du kan behöva det för att övertyga lokala biluthyrningsföretag och trafikpoliser att du är en anständig förare. Också, innan du reser, kontrollera med CDC för att se till att de destinationer vi diskuterar här inte påverkas allvarligt av pandemin. Med det i åtanke, här är en lista över 5 måste besöka länder i Europa.

 

1. Santorini, grekland

Människor som har varit i Santorini tror att staden är den mest romantiska platsen i inte bara Europa utan hela världen. Det är perfekt för nygifta som letar efter en smekmånad destination. Du kommer att bli fascinerad av den fantastiska utsikten och solnedgångarna på kalderan. Du kan vandra, gå på båtturer, eller ha en avslappnad eftermiddag på stadens svarta vulkaniska stränder. Om du älskar flaskan, du kommer att älska provtagning lokala viner längs med medelhavs. Santorini är alså hem till några av de mest lyxiga hotellen i Grekland.

 

blue rooftops on Santorini, Greece

2. Upplevelsen av den europeiska drömmen: Comosjön, Italien

Comosjön är populär för sitt oändliga utbud av vackra villor och byar, utsökt mat (Är det du, Italiensk pizza?), och fantastiska fotograferingsområden, som alla är sammankopplade med dagliga färjetjänster. Om du har tid och extra dollar att spara, du kan hyra en motorbåt och åka till den lilla staden Bellagio. På andra sätt, du kan också ta en promenad eller använda en gasdriven cykel och njut av den vackra utsikten själv. Klimatet här är fantastiskt året runt och på grund av regionens avslappnade kultur (det finns inte många turister), du får det perfekta tillfället att bryta sig från ditt normala liv. Comosjön har också en ganska romantisk atmosfär för smekmånad.

Florens till Como med tåg

Milano till Como med tåg

Turin till Como med tåg

Genua till Como med tåg

The European Dream: Lake Como, Italy

 

3. Reykjavik, island

Islands huvudstad Reykjavik är en av de bästa europeiska städerna för resenärer, av många anledningar. Om du är fascinerad av historien, du kommer att älska Reykjavik för dess vackra och rika museer bland dem Vikinga sjöfartsmuseum, Einar Jonsson-museet, och konstmuseet. Huvudstaden är också omgiven av ett fantastiskt utbud av attraktioner, vilket gör den till den bästa inloppsporten för internationella besökare. Du kommer att se och uppleva massor av geologiska underverk inklusive lavapunkter, vattenfall, och den blå lagunen. Stenar, glaciärer, sandstränder, och vulkaner definierar också Reykjaviks stadsdelar.

För ädelstenar, du kommer att älska att smaka på det stora utbudet av traditionella isländska rätter på platser som Sushi Samba och Baejarins Beztu Pylsur. Om du älskar marint djurliv, du kan gå på valskådning i Reykjaviks gamla hamn, hem till över 20 olika valarter. Du kan också se delfiner, lunnefåglar, och tumlare, bland annat marint djurliv.

 

 

4. Uppleva den europeiska drömmen: Prag, Tjeckien

Många turister älskar Prag för sina fantastiska händelser, från semesterparader till dagliga år-till-år-parader. Några av de roliga händelser som du bör njuta av när du är i Prag inkluderar Bohemian Carnevale när du besöker staden i februari, eller den Tjeckisk ölfestival när du besöker i maj. Nattlivet här är också en viktig anledning till att människor besöker, med jazzklubbar och annat live musik dominerar underhållningsscenen. Den årliga internationella vårfestivalen för våren i Prag är en av höjdpunkterna i Prag. Du kan festa hela natten på grund av den stränga säkerheten runt staden. Om du älskar konst och historia, en rundtur till Mucha-museet eller Kafka-museet gör tricket för dig.

Nürnberg till Prag med tåg

München till Prag med ett tåg

Berlin till Prag med ett tåg

Wien till Prag med ett tåg

 

Bridges and birds in Prague

 

5. Europeisk drömupplevelse: Paris, Frankrike

Massor av berömda landmärken, oändliga shoppingmöjligheter, ett brett utbud av utsökt mat, rik historia, och konstsamlingar, såväl som parker och trädgårdar i världsklass gör att Paris sticker ut från mängden. Några av landmärkena som du behöver se minst en gång i livet inkluderar Eiffeltornet, Sacred Heart Basilica, Triumfbågen, Louvren, och Palais Garnier. Om du är en shoppingentusiast, du kommer att älska att gnugga axlar med exklusiva parisiska fashionistas på Rue Du Commerce, Boulevard Saint-Germain, och annan lyx shoppinggator. Och om du älskar konst, det finns en mängd olika konstsamlingar runt Paris att prova, inklusive Musée d'Orsay, Musée National Picasso, och Musee du Quai Branly.

Amsterdam till Paris med ett tåg

London till Paris med ett tåg

Rotterdam till Paris med ett tåg

Bryssel till Paris med ett tåg

 

European Dream: The Eiffel tower in Paris

 

Slutsats

Europa saknar aldrig ”bucket list” -städer och turiststäder. Allt beror på din budget, tid, och syftet med besöket. Den här listan öppnar bara grindarna för dig att utforska de mest hisnande platserna på kontinenten.

 

Här på Rädda ett tåg, Vi hjälper gärna till med att planera en resa till 5 Drömmande länder i Europa. En tågresa över Europa är perfekt att resa med tåg.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg "The European Dream: 5 Måste besöka länder i Europa ”på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fexperiencing-european-dream-must-visit-countries%2F%3Flang%3Dsv– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)