Läsningstid: 6 minuter
(Senast uppdaterad: 24/12/2021)

Planerar en ensamresa kan vara hektiskt även för en erfaren resenär, speciellt när det gäller att välja rätt destination att besöka och rätt aktiviteter att delta i där. Men viktigast av allt, för att du vill göra det bästa av det för självupptäckt.

Att vara ensam på vägen låter dig besöka vart du vill när som helst du vill, utan att behöva följa någon annans schema. Också, du kan utmana dig själv mer genom att vara bland främlingar, vilket ökar ditt självförtroende, och naturligtvis, självtillväxt.

Det har sagts, har du en destination i åtanke för din självupptäcktsresa? Denna artikel belyser 7 av de roligaste platserna att besöka solo.

  • Järnvägstrafiken är miljövänliga sättet att resa. Denna artikel är skriven för att utbilda om tåg resa från Save A Train, De Billigaste tågbiljettwebbplats I världen.

 

1. Platser att besöka på din självupptäcktsresa: Australien

Australien är drömdestination för de flesta dykare på grund av dess oändliga dykmöjligheter både för amatörer och erfarna dykare. Och även om du inte är beredd att dyka, du kommer att ha det bra att upptäcka de många dolda skatter landet har att erbjuda. Australien är också hem för de mest utdöda eller hotade djurarter, så har du den sällsynta chansen att interagera med miljoner år gamla fossiler i närheten.

Men ingen av de nämnda fakta är det viktigasteson varför vi har rankat Australien som ett toppmål för ensamresenärer. De viktigaste orsakerna är landets eviga fred, pålitlig kollektivtrafik, och billiga boendealternativ. Du kommer att vara väldigt säker i Australien.

Amsterdam till Paris med ett tåg

London till Paris med ett tåg

Rotterdam till Paris med ett tåg

Bryssel till Paris med ett tåg

 

Self-Discovery Trip to Australia

 

2. Thailand

Kulturen här är rik och maten är utsökt, så du kommer att ha massor av mat- och kulturrelaterade saker att utforska och lära av lokalbefolkningen om du alls har tid att spara. Boende och transport är mycket prisvärt här, för att inte tala om hur tillgängligt bangkok är från alla hörn av världen. Och om ditt sinne är oroligt eller oroligt, du kan alltid dyka in i ett tempel eller ett meditationscenter och meditera.

Luxemburg till Bryssel med ett tåg

Antwerpen till Bryssel med tåg

Amsterdam till Bryssel med ett tåg

Paris till Bryssel med ett tåg

 

Solo trip to Thailand

 

3. Platser att besöka på din självupptäcktsresa: england

Ett par år tillbaka, London var världens mest besökta stad av soloturister. Det ensamma borde säga att detta är en säker plats att vara när du inte har sällskap. Buckingham Palace är för närvarande den största attraktionen för ensamresenärer, men det är inte den enda i London. Om du vill se de flesta attraktionerna inom en begränsad tid, bara gå med i London gratis vandring när du besöker staden nästa gång.

Amsterdam Till London Med Ett Tåg

Paris till London med ett tåg

Berlin till London med ett tåg

Bryssel till London med ett tåg

 

Visit The Big Ben in London on your solo trip

 

4. Nya Zeeland

Gillar du att köra ensam långa sträckor? Många ensamresenärer älskar Nya Zeeland för köralternativ det ger dem. Allt du behöver är att hyra en husbil eller en vanlig bil och åka dit vägarna tar dig. Det här är en vackert land att utforska. Lokalbefolkningen är också mycket välkomnande och hjälpsamma när du vill ha hjälp.

Florens till Milano med ett tåg

Florens till Venedig med ett tåg

Milano till Florens med ett tåg

Venedig till Milano med ett tåg

 

Self discovery trip to New Zealand

 

5. Platser att besöka på din självupptäcktsresa: peru

Nästan varje ny plats som ditt besök är speciellt av en specifik anledning, men Peru är ett av de länder som helt enkelt sticker ut. Denna plats har förvånat så många människor med sina naturliga skönheter och skatter, att människor inte bara kan få nog av det. Dess rik historia, bergen, och traditionell kultur, som är intressanta för alla besökare. Således, att uppleva alla sina nationella skatter, ta en rundtur i Peru, och bekanta dig med landet.

Frankfurt till Berlin med ett tåg

Leipzig till Berlin med tåg

Hannover till Berlin med ett tåg

Hamburg till Berlin med ett tåg

 

 

6. USA

USA är olika, så du kommer aldrig att känna dig felaktig oavsett var du kommer ifrån. Landet är också mycket stort och har allt du behöver för att vara berg, parker, vilda djur, eller stränder. På tal om stränder, Du måste besöka Florida nästa gång du är i USA och simma i den vita sanden. dessutom, Disney kan vara det perfekta resmålet för din självtillväxtresa, eftersom det tar dig tillbaka att komma ihåg din barndom, och lite bittersöt nostalgi skadar aldrig någon. Och om det du behöver är en lugn tid ensam, du kan alltid stanna i en semesterhyra bort från folkmassorna.

Salzburg till Wien med ett tåg

München till Wien med ett tåg

Graz till Wien med tåg

Prag till Wien med ett tåg

 

New York is a perfect destination for solo travelers

 

7. Platser att besöka på din självupptäcktsresa: japan

Japan ligger mil före andra länder när det gäller teknik. Om du är en teknisk futurist eller investerare, att utforska de affärsmöjligheter som denna stad har kommer säkert att glädja dig. Landet är också hem för vackra tempel, exklusiva hotell, och restauranger, samt Asiens bästa dolda naturskatter. Vad mer, de effektiva transportsystemen här gör din ensamresa rolig och problemfri. Om du är en musikälskare, du kan ta med din bärbara dator och din programvara för musikskapande att låta inspiration slå dig och kanske producera några underbara ljud för att symbolisera dina ensamma resor.

München till Salzburg med tåg

Wien till Salzburg med tåg

Graz till Salzburg med tåg

Linz till Salzburg med tåg

 

Self discovery trip in Japan

8. malaysia

Det finns många saker att göra och lära sig i Malaysia, men det mest intressanta faktum om detta sydostasiatiska land är att den större andelen av befolkningen talar engelska. Det betyder att du knappt tappar väg när du reser ensam här. Landet har stränder, bergen, dykplatser, och allt du behöver för att koppla av och njuta av livet på egen hand.

Düsseldorf till München med tåg

Dresden till München med tåg

Nürnberg till München med tåg

Bonn till München med ett tåg

 

Traveling solo to Malaysia

 

Sammanfattningsvis

Backpacking och ensamresor blir populära för varje dag på grund av den flexibilitet de utlöser. Du gör rätt. Kom bara ihåg att ha en tillräcklig budget för ditt boende, mat, och transportbehov eftersom du måste vara självförsörjande om du ska njuta av din självupptäckt resa.

 

Här på Rädda ett tåg, Vi hjälper dig gärna med att planera dina roliga platser att besöka på din självupptäcktresa med tåg.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg "Roliga platser att besöka på din självupptäcktsresa" på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsv%2Ffun-places-visit-self-discovery-trip%2F– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)