Läsningstid: 4 minuter
(Senast uppdaterad: 12/11/2021)

Gör dig redo att blåsas bort med Italien med tåg från det ögonblick du steg fot på dess stora jord. Landet med historia, magnifika arkitektur, överväldigande kultur, och så elegant, sofistikerad, och väluppfostrade människor kommer att vara något du kommer ihåg till din sista dag! Vill veta en hemlighet? Italien med tåg är ännu mer spektakulär än du kan föreställa!

Nu, eftersom du kommer att landet av Romeo och Julia med tåg, Här är några användbara tips som du kommer förmodligen vill följa (särskilt om du aldrig har varit i Italien och inte talar språket flytande):

 

Hitta din väg runt Italien med tåg Schedule

För alla som reser över Italien med tåg och som vill få sina fakta tillsammans, Välj mellan:

 • Trenitalia, den nationella tågtrafiken med alla nationella vägar; är ett vanligt hastighetståg.
 • Italo tåg, för höghastighetståg / rutter.

Det bästa alternativet är att kolla in Italien med tåg, och till vara på den säkra sidan: jämföra priser, datum, och tider och hitta det alternativ som bäst passar din budget och din resekarta. Ta en titt på både att jämföra scheman. Du kommer förmodligen att förväxlas med den terminologi, så här är de förkortade formerna hittar du på Trenitalia-webbplats:

 • Rom Termini (centralstation) –> TE ROME
 • Neapel Central (centralstation) –> NA C.LE
 • Florens Santa Maria Novella (centralstation) –> Fl.SMN
 • Venedig Santa Lucia tågstation
 • Venedig Saint Lucia (på ön) –> OCH. S.L..
 • Venedig Mestre (på fastlandet) –> MASTER
 • Milan Central (centralstation) –> MI C.LE
 • Piazza Principe (centralstation) –> GE P.P.
 • genua Stazione Brignole -> GE BRIG
 • La Spezia Centrale (centralstation) –> KRYDDA
 • Pisa centrala (centralstation) –> PISA C.

Det kommer att finnas tillfällen när du tar Italien med tåg kommer du att se en järnvägsstation namn högst upp markerade i svart, följt av några andra i rött; Detta indikerar att det finns några tågstationer i staden du reser till, med tåget som tar dig till alla tåg stannar.

Florens till Pisa Tåg

Florens till Rom Tåg

Milan till Florens Tåg

Venedig till Milano Tåg

Italien med tåg leksak

Skulle du bokar Italien med tåg biljett online eller köpa den på stationen?

De stora nyheterna om att boka din biljett till Italien med tåg är att onlinebokningssystemet fungerar felfritt och är superpålitligt. stationer överallt kan vara fullt med folk - och som behöver den typen av belastning, höger? Du får möjlighet att antingen bok eller direkt betala för din tågbiljett på nätet. i alla fall, Om du handlar om spontanitet - vänta tills du kommer till stationen och köper din biljett sedan.

Köln till Dortmund Tåg

Munich till Dortmund Tåg

Hannover till Dortmund Tåg

Frankfurt till Dortmund Tåg

 

 

Hur får man till Italien med tåg när du fick din biljett?

När du kommer till Italien med tåg station, nästa kö är en stor hängande styrelse. Det är där du kommer att få allt uppdaterad information du behöver. Om du inte ser styrelsen, leta efter en skara människor som står under något stort - och voila! Om du inte följer ditt tåg anges omedelbart, börja inte panik. Se till att du tittar på ”Partenze” (avgångar) i stället för ”Arrivi” (ankomster) för att undvika förvirring. Den minst förvirrande alternativ av allt är att gå med tågnummer och avgångstid. När du hittar ditt tåg, leta efter ”BIN,"För" binär " (plattform). När du har fått det sorterade, du har rätt att gå!

 

Det finns var ett skämt jag hörde en gång: När du känner ful eller ensam, gå till Italien med tåg. Oavsett hur opassande du ser, lokala män kommer att ropa ”Bella!" efter dig. Förtjusande, höger? Vänta inte en minut längre, boka din biljett på saveatrain.com och börja packa för Italien!

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, klicka sedan här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fguide-to-italy-by-train%2F%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)