Läsningstid: 6 minuter
(Senast uppdaterad: 29/10/2021)

Italien är ett av de mest populära Turistmål i världen. Folk flockas till landet för fantastisk mat, kultur, och rik historia. Faktiskt, du behöver inte ens att besöka de större städerna för att uppleva charmen i Italien. Ett bra exempel är på detta är den förföriska sträcka av italienska Rivieran känd som Fem länder. Det är en populär destination för människor som vill njuta av kusten Medelhavet och koppla från den stressiga takten i det moderna livet. Även om det finns en hel del isolerade städer och byar vid kusten i Italien, städerna Cinque Terre är den i särklass mest populära. På grund av intresset för denna fantastisk destination, Rädda ett tåg har sammanställt en sammanfattning om hur man se Cinque Terre med tåg.

 

Varför åka tåg?

Många turister som inte har besökt Cinque Terre kan undra varför ett tåg är det bästa alternativet. Att hyra en bil och köra till denna fridfulla region låter bättre, höger? Fel. För att förstå varför det inte är möjligt, Det är viktigt att veta vad som gör upp Cinque Terre. Cinque Terre är i första hand består av fem fiskebyar, därav namnet (fem landar). Dessa byar är Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore, och Riomaggiore. De var ursprungligen fem slott med små samhällen runt dem. Att överleva, dessa byar deltog i fiske och jordbruk. Byarna var, tills nyligen, förbundna genom vandringsleder och var endast tillgänglig via räls eller hav.

Dessa byar är inte längre isolerat som de var år sedan. i alla fall, de fortfarande behålla fjärr känsla av att många har. Vägar leder till några av byarna nu, men de är mycket smal och kan vara en farlig resa för dem som är nya till vägarna. Om du når byarna med bil, du kommer inte att kunna resa mellan dem med bil. För att undvika fara och besvär, är det bäst att besöka byarna med det mest bekväma systemet transporttågen.

 

Vad kan man förvänta sig Cinque Terre tåglinjen?

Cinque Terre tåglinjen har sex hållplatser. Ordningen på dessa stopp är La Spezia (centrala knutpunkt i området), Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza, Monterosso, och sedan slutligen Levanto. Dessa resor är relativt korta och tar inte så mycket tid. Resan från La Spezia till Riomaggiore tar ungefär 10 minuter. Turerna mellan Cinque Terre städerna är ungefär 5 minuter vardera. Dessa tåg går genom mörka tunnlar som går tillbaka till 1870-talet. Det är en spännande upplevelse att gå igenom den mörka och sedan plötsligt ser ljusstyrka och fantastisk utsikt av Medel.

Dessa tåg är inte så ofta som man skulle förvänta sig med tanke på kort avstånd mellan destinationerna. De brukar köra en gång i timmen, men detta kan variera från gång till gång. i alla fall, det är alltid bäst att be om ytterligare reseinformation när du köper din biljett. Förutom att känna schemat och restiden för denna tågsträcka, är det viktigt att validera dina biljetter. Det finns validerings maskiner på tåget plattformar som du kan använda. Allt du behöver göra är att skjuta den smala änden av biljetten i spåret av den lilla gula maskinen och vänta med att höra stämpeln.

Arriving Cinque Terre by Train

 

1. Snabbguide till Cinque Terre med tåg: Riomaggiore

Riomaggiore kommer antingen att vara det första stoppet (Om du är på väg från La Spezia) eller den femte stopp (Om du är på väg från Levanto). i alla fall, det är mest sannolikt kommer att bli det första stoppet för många Cinque Terre besökare, eftersom det är det snabbaste sättet att komma dit. Riomaggiore är den största av de fem byarna, och det är den inofficiella huvudstad eftersom huvud park kontoret är det. Byggnaderna är uppe alla på den branta ravinen, hela vägen till den lilla hamnen. Scenen av peeling pastellfärgade hus är pittoreskt och kommer att stanna i minnet för alltid. Det är en fantastisk syn att se på solnedgången, och det är ett måste för par som vill dela ett speciellt ögonblick.

La Spezia till Riomaggiore Tåg

Florens till Riomaggiore Tåg

Modena till Riomaggiore Tåg

Livorno till Riomaggiore Tåg

Riomaggiore Italy

 

2. Manarola

Manarola är en petit by som verkar spilla ner i Cinque Terre kustlinjen vid första ögonkastet. Illusionen av forsande färgglada byggnader är en vacker syn. Det är en perfekt blandning av italienska kulturen och robust natur. När du tar i den vackra utsikten, du kan utforska byn. Manarola har en liten hamn som har en båt ramp och en simning hål. Det är den perfekta platsen att ta ett dopp och öva lite klippdykning. Kompletterande hamnen finns många fiskebåtar som tillhör invånarna i Manarola. Traditionen att fånga och äta fisk är fortfarande lever och frodas i byn.

La Spezia till Manarola Tåg

Riomaggiore till Manarola Tåg

Sarzana till Manarola Tåg

Levanto till Manarola Tåg

Manarola to Cinque Terre by Train

 

3. Snabbguide till Cinque Terre med tåg: Corniglia

Var och en av de fem byarna har en viss charm. Corniglia är speciell eftersom det inte är på vattnet. i alla fall, vad det saknar i stränder, det mer än kompenserar för med sin egen unika skönhet. Corniglia känner sig mer avlägsen än andra byar. i alla fall, det ger en mer avslappnad och lokal atmosfär. Byn är ofta förbises för sin mödosamma spår. Till skillnad från de andra byarna som kan nås med båt, Corniglia är på toppen av kullarna och har ingen tillgång till havet. Det enda sättet att nå det är att vandra Cinque Terre vägen eller ta tåget. i alla fall, Det är viktigt att notera att tåget inte kommer att bespara er någon fysisk ansträngning. Du kommer fortfarande att behöva gå några trappor för att nå byns centrum och se allt den lilla byn erbjuder.

Corniglia har en fantastisk synvinkel som låter dig se de flesta omgivande kullar och stora hav. Den utsikts i byn är ett bra ställe att gå och ta in skönheten i Cinque Terre. När du gör att du kan njuta av smaker Byn erbjuder, från fantastiska pesto till utsökt vin. Corniglia har en rik historia av att göra vin, och om du har turen att bli vän med lokalbefolkningen, du kan smaka och lära sig om sina viner.

La Spezia till Corniglia Tåg

Florens till Corniglia Tåg

Manarola till Corniglia Tåg

Levant till Corniglia Tåg

 

 

4. Vernazza

Vernazza anses som en av de vackraste byarna i inte bara Cinque Terre, men hela landet i Italien. Det är säkerligen den avslutande pärla i Cinque Terre som gör många kär i resan. Den har en mer elegant och traditionell känsla som de andra byarna saknar. Kombinera det med exceptionell mat och underbara sevärdheter, och du får en plats som garanterar ett andra besök. Se till att besöka Slottet Doria när Vernazza. Den innehåller en av de sista ursprungliga torn som skyddade folket i byn decennier sedan.

Corniglia till Vernazza Tåg

Florens till Vernazza Tåg

Bologna Vernazza Tåg

Riomaggiore till Vernazza Tåg

Vernazza Coast

 

5. Snabbguide till Cinque Terre med tåg: Monterosso al Mare

Monterosso al Mare är utan tvekan den mest turistiska och resort-liknande stad i Cinque Terre. Det har bilar, hotell, och stenstränder perfekta för turister. Om du vill besöka denna fantastiska del av Italien, men föredrar en mer modern vibe, då Monterosso är för dig. Monterosso har en strandpromenad som är perfekt för kvällspromenader, och ännu bättre, de har fina middagar som kommer att göra någon njuta av skaldjur.

Rom till Tivoli Tåg

Tivoli till Rom Tåg

Perugia till Tivoli Tåg

Orvieto till Tivoli Tåg

Monterosso Al Mare Sea

 

Som du kan se, Cinque Terre har mycket att erbjuda besökare som vill uppleva en unik italiensk upplevelse. Den har fem unika byar som lovar en oförglömlig upplevelse. Boka en biljett för ditt tåg och låt dig uppleva ett äventyr som inte liknar någon annan.

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “Snabb guide: Hur man reser Cinque Terre med tåg” på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/guide-travel-cinque-terre-train/?lang=sv – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)