Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 04/11/2022)

Oavsett om det är första gången eller fjärde gången du reser med tåg, din tågresa kan alltid förbättras. Här är utvalda punkter att följa för den ultimata tågresupplevelsen om du fortfarande är osäker på hur du ska förbereda dig för en tågresa.

  • Järnvägstrafiken är miljövänliga sättet att resa. Denna artikel är skriven för att utbilda om tåg resa från Save A Train, De Billigaste tågbiljettwebbplats I världen.

Gör en checklista före avresa

Att resa med tåg är mindre stressigt än att resa med flyg men att förbereda sig för en tågresa kräver fortfarande planering. Att göra en checklista före avgång är ett fantastiskt sätt att säkerställa den mest bekväma och stressfria tågresan. Följande saker är ett absolut måste att lägga ner i checklistan före avgång när du förbereder dig för en tågresa:

Visum och ID-kort: pass eller ditt fotolegitimation. Dessutom, om du planerar en multi-country resa med tåg, då är det obligatoriskt att kontrollera om destinationslandet kräver visum.

Tågbiljetter: att ladda ner en järnvägsapp är en bra idé, så du behöver inte skriva ut papperstågbiljetter, och kan helt enkelt visa en e-biljett.

Reseförsäkring: håll ditt reseförsäkringskort med ditt pass och tågbiljetter tillsammans.

Mediciner: om du tenderar att utveckla migrän på grund av stressen med att förbereda dig, känslig mage, eller några hälsorelaterade problem.

Liten ändring: alltid en bra idé att ta med pengar på långa tågresor, speciellt, ifall du får slut på snacks, drycker, eller läser. Sängkläder erbjuds mot en extra kostnad på vissa långa tågresor, som en övernattningsresa.

Frankfurt till Berlin Tåg

Leipzig till Berlin Tåg

Hannover till Berlin Tåg

Hamburg till Berlin Tåg

 

Beautiful View From a Train Window

Överväg att skaffa ett järnvägspass

Att resa med tåg är ett bra sätt att utforska flera städer om du är begränsad i tid. För en sak, tågresan är billigare än att boka flera flyg. För det andra, kortdistanståg är ett stilfullt sätt att resa i Europa. Till exempel, att få ett tågkort i Nederländerna är perfekt för att resa i Amsterdam och göra dagsutflykter till städer i närheten, tycka om Utrecht.

 

 

Bekvämt slitage

Att packa bekväma kläder är en av de saker som kan göra en lyckad tågresa. Att packa bekväma kläder är viktigt när du förbereder dig för en lång tågresa, speciellt en tågresa över natten. Till exempel, att packa lager av både lätta och varma kläder kan vara en livräddare både på vintern och sommaren.

Vissa tåg kan kännas kvava och för varma på vintern, och det kan vara för kallt på sommaren. Således, lager och bekvämt slitage är en av sakerna att planera när du förbereder dig för en tågresa. Så, om du brukar packa i sista minuten, den här gången, ge dig själv minst ett par dagar att ta reda på allt väsentliga föremål att packa för en tågresa.

Salzburg till Wien Tåg

Munich till Wien Tåg

Graz till Wien Tåg

Prag till Wien Tåg

 

How To Prepare and wait For A Train Trip

 

Packning För Tågresan

Detta råd är viktigt när du förbereder dig för en tågresa eftersom du måste välja mellan att ta en vagn och en ryggsäck. Trots att man har snabba tåg, många av tågstationerna är svåra att ta sig runt med en vagn.

Därför, när du förbereder dig för en tågresa i Europa, det är viktigt att kontrollera faciliteterna på tågstationen och packa lätt. Om du behöver använda trappan för att byta plattform, din väska kommer att kännas lätt som en fjäder. Dessutom, när packning till tåget, det är bäst att ha alla nödvändigheter till hands, så det finns ingen anledning att packa upp alla dina tillhörigheter på tågets smutsiga golv bara för att hitta hörlurar, medicin, eller tröjor.

Amsterdam till Paris Tåg

London till Paris Tåg

Rotterdam till Paris Tåg

Bryssel till Paris Tåg

 

How To Prepare For A Train Trip

Kontrollera platsreservationsalternativ

Om du undrar hur du ska förbereda dig för en tågresa, att kontrollera en platsreservation är idealiskt långt i förväg. Bra stolar säljer snabbt slut, och om du vill göra det bästa av resan, kontrollera sätesalternativ eftersom järnvägsföretag tenderar att ha ett brett utbud av säten i olika klasser och prisklasser.

Till exempel, om du planerar att ta ett nattåg är komfort en prioritet sova på tåget och du bör boka en förstklassig plats. Dessutom, om du vill ha den bästa utsikten på vägen, då kan vyerna på vänster och höger sida skilja sig åt. Således, Det är tillrådligt att kontrollera platsreservationer om det finns tillgängligt som en del av resan.

Interlaken till Zürich Tåg

Lucerne till Zürich Tåg

Bern Zürich Tåg

Genève Zürich Tåg

 

Train Ride Aesthetics

Bästa natursköna vyer

En av de främsta anledningarna till att resa med tåg är att du får en chans att se mer av landet, i motsats till att resa med flyg. Därför när du förbereder dig för en tågresa är utsikten på vägen en viktig sak att tänka på. Till exempel, ibland är det bättre att ta en lång tågresa för att få en spektakulär utsikt, som orient expresstågresan.

Dessutom, om du undersöker de bästa vyerna i förväg kan det också hjälpa dig att boka en plats på tåget. Ibland väljer man mellan en fönsterplats, vänster eller höger sida kan göra hela skillnaden mellan en oförglömlig tågresa och bara en anständig tågresa.

Bryssel till Amsterdam Tåg

London till Amsterdam Tåg

Berlin till Amsterdam Tåg

Paris till Amsterdam Tåg

 

Best Scenic Train Rides

Ladda ner underhållning för resan

Att resa med tåg är en fantastisk möjlighet att komma ikapp med läsning och poddar. Ladda ner ett par böcker när du förbereder dig för tågresan, poddsändningar, och lite musik att lyssna på på tåget eftersom inte alla järnvägsbolag erbjuder gratis Wi-Fi. Dessutom, det är bäst att vara redo i förväg och komma på resedagen avslappnad och vid gott humör.

Dessutom, ladda ner användbara appar är viktigt innan du reser. Till exempel, ladda ner offlinekartor så att du kan göra det bästa av resan och planera nästa etapp av din resa. En annan bra app att ladda ner är Save A Train för att hitta bra tågbiljetter och tåglinjer.

Dijon till Provence Tåg

Paris till Provence Tåg

Lyon till Provence Tåg

Marseille Provence Tåg

 

How To Pack For A Train Trip - View the map

 

En fantastisk tågresa börjar med att hitta de bästa tågbiljetterna på den mest underbara och bekväma tågsträckan. Vi på Rädda ett tåg hjälper dig gärna att förbereda dig för en tågresa och hitta de bästa tågbiljetterna till de bästa priserna.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg "Hur man förbereder sig för en tågresa" på din sida? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsv%2Fhow-to-prepare-for-train-trip%2F – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)