Läsningstid: 4 minuter
(Senast uppdaterad: 24/02/2020)

När det kommer till en kontinent som kulturellt varierande som Europa, du kan satsa de gastronomiska traditioner är lika varierande! Om du är villig att utmana din förmåga att ner alla typer av intressant (vi använder det adjektiv förskönande här) biljettpris, så ta en titt på vår lista av de mest intressanta lokala livsmedel att prova i Europa och var man kan hitta den – och kanske gräva i om du känner dig nyfiken eller modig.

 

Det mest intressanta lokala livsmedel att prova i Europa: Schwarzenauer

VAR: Tyskland

Schwarzsauer is on the list of The most interesting local food to try in Europe

 

Begreppet livsmedel av blod gör oss omedelbart att tänka på den skotska traditionella måltiden Haggis. A savoury pudding som innehåller fårsplock (hjärta, lever, och lungor); mald med lök, gröt, talg, kryddor, och salt, blandad med lager, och kokta medan de traditionellt är inneslutna i djurets mage. Så, begreppet blod soppa är inte unikt för Tyskland, men Schwarzsauer, med sin välsmakande arom, är.

Tillverkad med massor av grisblod (eller svart pudding), GÅSKRÅS, och vinäger, samt kanel, kryddnejlika, pepparkorn, och andra kryddor, denna specialitet från norra Tyskland är det stoff av vegan mardrömmar.

Den goda nyheten är att en rejäl skål med Schwarzsauer tar hand om dina proteinbehov för resten av dagen. Den dåliga nyheten är att den starka smaken (och arom) är inte något som tilltalar alla.

Detta är en maträtt du hittar på lokala livsmedelsmarknader eller traditionella restauranger. Här är ett café fann vi att det tjänar, Cafe Schwarz Sauer så kolla upp det!

Berlin till Hamburg Tåg

Frankfurt till Berlin Tåg

Berlin till München Tåg

 

Det mest intressanta lokala livsmedel att prova i Europa: Filmjolk

VAR: Sverige

Filmjolk food in Sweden

 

Filmjolk also known as fil, är en traditionell fermenterad mjölkprodukt från Sverige, och en gemensam mejeriprodukt inom Norden. Den är tillverkad genom jäsning komjölk med en mängd olika bakterier från arten Lactococcus lactis och Leuconostoc mesenteroides. Bakterierna metaboliserar laktos, det socker som finns naturligt i mjölk, till mjölksyra vilket innebär att människor som är laktosintoleranta tål det bättre än andra mejeriprodukter. The acid gives filmjolk a sour taste and causes proteins in the milk, huvudsakligen kasein, att koagulera, sålunda förtjocka den slutliga produkten. Bakterierna producerar också en begränsad mängd diacetyl, en förening med en smöraktig smak, which gives filmjolk its characteristic taste.

Vi är inte helt såld på detta, men du bad för de mest intressanta lokala livsmedel att prova i Europa, not the tastiest ?

 

Det mest intressanta lokala livsmedel att prova i Europa: shepherd Hove

VAR: Norge

När du tänker på en skandinavisk jul, smarriga kanel cookies och gravdlax kan kommer att tänka. Vad du kanske inte tänker på är smalahove. (Brace er) En eld och kokt lamm huvud som är stolt över sin plats vid middagsbordet jul. Tillsammans med potatis, fett och mosade kålrot. Den som är lyckliga nog att prova denna maträtt, har nöjet att chowing ner på fattiest bitarna först - ögonen, öron, och tunga om det ingår - innan ösa resten av huvudet med en sked. Det är - God Jul!

 

Det mest intressanta lokala livsmedel att prova i Europa: Sill

VAR: Danmark

Herring is one of The most interesting local food to try in Europe

 

Låt oss avsluta detta ut på en godare anteckning, ska vi? De flesta människor vet om danska smör cookies (smakager), och lakrits (lakrits), men hur andra måltider och godsaker?

Sill är mycket populärt är Danmark! Det säljs rökt, curried, marinerad, eller såsom Sol Över Gudhjem. Det är en favorit särskilt på den danska ön Bornholm. "Sol ovanför Gudhjem". Översättas med ’sol över Gudhjem’ – en stad på Bornholm. Är en smörad bit rågbröd. Toppad med sill, rödlökar, och äggula. Andra fiskar som lax, spätta, och torsk äts med förband som persilja sås och potatis.

Hamburg till Köpenhamn Tåg

Hannover till Köpenhamn Tåg

Berlin till Köpenhamn Tåg

 

Är din vattnas i munnen för de mest intressanta lokala livsmedel att prova i Europa? Boka ditt nästa äventyr med hjälp av Rädda ett tåg !

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Finteresting-local-food-europe%2F%3Flang%3Dsv– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)