Läsningstid: 3 minuter
(Senast uppdaterad: 29/03/2020)

Att resa kan vara terapeutiskt för vissa; medan samma kan leda till en hel del fobier för andra. Människor som gillar att resa kommer förmodligen till och med att titta på sina tåg platsbokning för resor och se till att de reser.

 

 

Vad är Siderodromophobia?

De flesta av resenärerna ser på nätet för deras tåg platsbokning; medan andra föredrar bara att gå med flödet och kommer att ha sin tåg platsbokning gjort och när det behövs beroende på var de ska nästa. Det finns också fobier i samband med tåg som vissa människor lider av. Rädslan för tåg är känd som Siderodromophobia. Siderodromophobia är en mycket bred term som omfattar alla rädsla eller fobier i samband med tåg. Den vanligaste typen av människor som denna fobi omfattar huvudsakligen är rädslan att människor har av få kraschat eller inte ha kontroll. Förutom detta, det finns andra farhågor som får utlösas när folk är på tåget. Det kommer att finnas rädsla att groddar fobi, social fobi eller klaustrofobi.

Amsterdam till London Tåg

Rotterdam till London Tåg

Paris till London Tåg

Bryssel till London Tåg

 

 

Siderodromofobi: symtom

Siderodromophobia bygger på många olika fobier. Ytterligare, beroende på hur allvarligt tillståndet är. Det kan vara symtom som hjärtklappning, svettas, skakningar eller gastrointestinala symtom. För en del människor, villkoren kan börja även långt innan tågresa börjar. Det handlar främst med vad vi känner som föregripande ångest. Gripande ångest kan orsaka värre problem än själva fobi själv. Merparten av tiden orsakerna till rädsla är relaterade till en negativ upplevelse att personen har haft, som någonstans är relaterad till tågen. Det finns ett behov av att förstå här att den negativa erfarenhet som är kopplad till ditt sinne inte nödvändigtvis måste vara något som har hänt dig. Det kan också vara något som kunde ha hänt till en annan person eller något som vi kunde ha sett omkring oss antingen personligen eller på media.

München till Berlin Tåg

Frankfurt till Berlin Tåg

Hannover till Berlin Tåg

Hamburg till Berlin Tåg

 

Siderodromofobi: Behandling

Vid slutet av dagen, Det är inte viktigt att rädslan finns; det viktiga är hur man handskas med rädsla och anstränga sig för att bli av med rädslan som har gjort en plats i ditt liv. Av alla fobier, Siderodromophobia eller ett tåg fobi är mycket lätt att behandla och har visat utmärkta framgångsrika, när de behandlas. För att bli av med fobi, de åtgärder som måste vidtas om dels arbeta med att bli av med alla negativa tankar när det gäller tåg berörs. Också, individen med fobi kommer att behöva arbeta på att förändra sina beteenden relaterade till tågen. Vid slutet av dagen dess något som är hållbart och kan fästas genom rätt vård och behandling.

Luxemburg till Bryssel Tåg

Antwerpen till Bryssel Tåg

Amsterdam till Bryssel Tåg

Paris till Bryssel Tåg

 

 

Lämna din rädsla bakom och Order Trains biljetter från Save A Train

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fknowing-siderodromophobia%2F%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)