Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 01/04/2021)

Att resa är det ultimata äventyret men du bör göra det bagagefri, särskilt för layovers eller om du bara har en fri dag i en av Tysklands populära städer. Vi har all information du behöver för vänster bagage platser i Tyskland för tre av dess viktigaste städer, Berlin, München, och Hamburg.

Oavsett om du deltar Oktoberfest i Munich, står i vördnad för Brandenburger Tor i Berlin, eller frossa i partiet vibe av Reeperbahn i Hamburg, dessa är de enklaste och mest bekväma sätt att se till att ditt bagage är väl omhändertagen medan du utforska.

 

Vänster bagage platser i Tyskland: Berlin

Berlin flygplatser

på Tegel Flygplats, hittar du den vänstra bagage läge vid terminal A och de är öppen varje dag från 5 är att 10:30 e.m. De priser som du betalar kommer att variera från € 7.20 till € 9.90 och beror på storleken på väskan. Hur lång tid för lagring är obegränsad.

Vid Schonefeld flygplats, hittar du vänster bagage läge vid Terminal D Arrival. Deras timmar är söndag till fredag, från 7:30 är att 11:30 pm och lördagar från 8 är att 6 e.m. Priserna varierar från € 4 till € 6 för handbagage och € 7 till € 10 för normal kontrolleras bagage.

 

Berlin Airport Arrivals

 

Vänster bagage Platser At Tågstationer

Bekvämligheten med tågstationer för dig är att de är öppna 24 timmar per dag, sju dagar i veckan. Centralstationen (Hauptbahnhof) är där du hittar förvaringsskåp och ligger på parkeringen utanför huvudbyggnaden i området C.

Beroende på storleken på locker du behöver, de kostar mellan € 4 och 6 € per dag och den maximala lagringstiden är 72 timmar. Om du föredrar att besöka en vänster bagage kontor, Det finns ett öppet dagligen från 6 är att 10 pm och det är cirka 5 € per artikel.

Andra stationer med locker lagring inkluderar Alexander, Ostbahnhof, Potsdamer Platz och Zoologischer Garten. Lätt att hitta förlorat bagage platser i Tyskland!

Frankfurt till Berlin Tåg

Leipzig till Berlin Tåg

Hannover till Berlin Tåg

Hamburg till Berlin Tåg

 

DB Left Luggage Locations in Germany

 

Vänster bagage platser i Tyskland: München

München Flygplatser

Münchens flygplats är det bästa alternativet när du besöker staden. Servicecentret vid Terminal 1 är öppen 24 timmar och det finns en andra plats vid Terminal 2 men öppettiderna är från 5 am till midnatt varje dag.

Du kommer att betala mellan € 5 och € 10, beroende på storleken på ditt bagage samt dess innehåll. Kontrollera flygplatserna’ webbplats innan du reser i den senaste informationen och andra flygplatser för vänster bagage platser i Tyskland.

 

Luggage inside Munich airport

 

Vänster bagage Platser i München Tågstationer

Att förvara bagage på Münchens centralstation blir en lek för dig. Det finns ett överflöd av skåp och det finns tecken för att enkelt lokalisera dem. En standard skåp kostar cirka € 4 per dag och för en större, kostym-fall storlek locker cirka € 6 dagligen. Det finns dock en 72-timmars-restriktionsgräns.

Många andra stationer har försetts med samma faciliteter.

Dusseldorf till Munich Tåg

Dresden till Munich Tåg

Nuremberg till Munich Tåg

Bonn till Munich Tåg

 

Left Luggage Locations in Germany

 

Vänster bagage platser i Tyskland: Hamburg

Hamburg Flygplatser

Din enda alternativet är Hamburgs flygplats. Vänsterbagage kontor ligger på Terminal 2, Nivå 1 Avgångar och det är öppet måndag till söndag från 4:30 är att 11 e.m. Du kommer att betala mellan € 5 och € 25, allt beroende på storlek. Ju större ditt bagage, desto högre avgift, och flygplatsen tar också ut 3 € som en engångsbehandlingsavgift per artikel.

Du kan förvara ditt bagage här under begränsade tidsramar och det är bäst att kontrollera innan du anländer. Samla så mycket information som du tidigare kan reser.

 

Hamburg Baggage Storage

 

Vänster bagage Platser At Tågstationer

I likhet med många av järnvägsstationer i Europa, du tur med skåp som är alla lättillgängliga och är öppna 24 timmar per dag. Den genomsnittliga kostnaden är € 5 per dag och det finns inga storleksbegränsningar.

Berlin till Hamburg Tåg

Bremen till Hamburg Tåg

Hannover till Hamburg Tåg

Köln till Hamburg Tåg

 

 

Privata tjänster: Den ’Airbnb’ för bagage

Det finns ett fåtal företag som använder ett system som mycket lik den av Airbnb, bara för bagage. Du behöver bara söka efter en plats, gör en reservation och sedan lämna dina väskor på en certifierad plats som är mest bekvämt för dig. Det är det bästa sättet att hitta förlorat bagage platser i Tyskland.

Försäkring ingår i priset och de varierar från företag till företag. Du kommer också att ha sinnesfrid att dina väskor är i trygga händer.

Stasher

Detta är en mycket ansedd lagringstjänst som är enkel att använda och är prissatt ganska rimligt. Du betalar en fast avgift på € 5 per påse per dag. Din väska är också försäkrad för över € 800. Det är allt ingår i priset.

Du söker helt enkelt deras hemsida för en plats nära dig. Du kommer då att kunna välja din specifika ’StashPoint’ och när du släpper ut dina väskor, visa din värd din bokning och du sorterade!

Liknande tjänster till detta är bland annat Nannybag och BagBnb. Dessa tjänster är faktiskt finns i hela Europa och kan lätt användas för Tyskland.

behövs när du reser och förvaring av bagage, det är alltid bäst att vara förberedd. Dubbelkolla alla detaljer och hitta en lösning som passar dig och vart du ska. Oavsett om det är flygplatserna, tågstationer, eller kolla in snygga privata tjänster online, Det är alla tillgängliga genom att klicka på en knapp. Glad bagage och spara lite pengar på dina tågbiljetter och användning Rädda ett tåg!

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “Var hittar man förlorat bagage platser i Tyskland?” på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/left-lbag-locations-ganyany/?lang=sv Deen- (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)