Läsningstid: 3 minuter
(Senast uppdaterad: 18/03/2022)

De längsta tågresorna i världen är mycket långa! Dessa resor kan ta ett antal dagar och täcka tusentals miles.

Så, Här är de resor som tar den längsta i Europa, Asien, Australien, och USA.

 

längsta tågresor i världen

 

1: Trans-Siberian Express är den längsta tågresan

Distans: 5,722 mil

Varaktighet: 6 dagar +

Den längsta tågresa i världen börjar i Moskva och slutar i Vladivostok. För det första, det tar över 6 dagar att slutföra. Passagerare på detta Europeiska resa gå igenom flera tidszoner. Landskap på denna resa inkluderar Uralbergen och Bajkalsjön. Tåg för resan avgår varje 48 timmar.

 

landskap på långa tåg rider
Bajkalsjön: Världens djupaste sjö

2: Östra & Oriental Express

Distans: 1,200 mil

Varaktighet: 3+ dagar

Detta resan resor genom Sydostasien från Bangkok till Singapore. Tåget stannar vid River Kwai och Kuala Kangsar. Resans varaktighet är antingen 3 eller 4 dagar. Dessutom, resor brukar ta platser på helgerna. dessutom, boendet är privat och trevligt inredda. Eftersom boendet är kompakt det är bäst lämpad för solo resenärer.

Tåg från Bryssel till Lille

Antwerpen till Lille tåg

Paris till Lille Tåg

Lyon till Lille Tåg

 

3: Den kanadensiska längsta tåg

Distans: 2,700 mil

Varaktighet: 3 dagar

För det första, det finns inget WIFI på denna trans resa. Så, vara beredd att spendera tid att titta på landskapet. Eftersom det bergen, skogar, och andra kanadensiska landskap som du kommer att se är hisnande. Resan startar i Vancouver och slutar i Toronto. Njut av bekväma sovvagnar, medan du får glimtar av älg, rådjur, och till och med björnar.

 

4: California Zephyr längsta tåg

Distans: 2,348 mil

Varaktighet: 51 timmar

Denna resa är mest anmärkningsvärda eftersom det är den längsta i USA. Resan omfattar pionjärerna, Rockiesna, och dalgångar. De viktigaste stopp på denna resa är Denver, Salt Lake City, Reno, och Sacramento.

 

 

5: Indiska Stilla havet: Sydney till Perth (Australien)

Distans: 2,704 mil

Varaktighet: 65 timmar

Detta längsta tågresan har den längsta sträckan av raka järnvägsspår i världen. för det första, Passagerarna får uppleva bredden på Australien. Dessutom, landskapet inkluderar vattenfall, skogar, och blå berg. På grund av dess längd, Det finns många viktiga stopp på detta rutt. Hållplatserna inkluderar broken Hill, Adelaide, Barossa Valley, Kalgoorlie, laga mat, och Rawlinna. Tågbiljetter för denna resa är dyra med priser som börjar på över $600.

 

6. Vivek Express: Dibrugarh till Kanyakumari (indien)

Distans: 2,633 mil

Varaktighet: 82 timmar

I likhet med Indian Pacific, detta tåg är den längsta tågresa i Indien. Eftersom det färdas längs hela Indien och har en medelhastighet av 32 KM per timme. I motsats till andra långa tågresor biljetter till detta tåg start på $10.

 

 

7: Paris-Moskva längsta tåg Express

Distans: 1,998 mil

Varaktighet: 48 timmar

Även om det här tåget är den längsta transeuropeiska väg det tar bara 2 dagar att slutföra. Tåget avgår från franska huvudstaden och anländer till den ryska huvudstaden. Eftersom denna resa går genom Vitryssland behöver du ett Vitryssland visum för att resa. Dessutom, du behöver visum för att komma in ryssland.

Lyon till Marseille Tåg

Paris till Marseille Tåg

Nice till Marseille Tåg

Bordeaux till Marseille Tåg

 

Boka din längsta tågresa med Rädda ett tåg

Boka en lång tågresa bör inte ta lång tid. Det är därför på Spara ett tåg har vi en snabb biljett inköpsprocessen.

 

Logga in på vår hemsida nu och ta 3 minuter att hitta Billigaste tågbiljett för resan. Biljetter kan köpas med kreditkort och realtidsbankbetalningar och många fler alternativ på Rädda ett tåg hemsida.

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, klicka sedan här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Flongest-train-journeys-world%2F%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)