Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 12/11/2021)

Milano till Rom med tåg eller Rom till Milano är en enkel och effektiv upplevelse. För att inte nämna vackra! Du kan ta en billigare tåg vilket kan ta längre tid än 3 timmar men att tåg från Milano till Rom låter dig hoppa av vid nödvändiga stopp för att utforska. Eller så kan du hoppa på ett nonstop Trenitalia höghastighetståg från Freccia, som tar bara 3 timmar och 3 minuter, mycket mindre än för hela resan med flygplan! Oavsett vad du bestämmer dig kommer denna snabbguide att hjälpa dig att fatta det bästa beslutet för dig själv och din resa!

Snabba Fakta:

  1. Reseavståndet: 297 mil
  2. Snabbaste tid: 3h:03m
  3. Dagliga tåg: 89
  4. Tågbiljetter För Milano till Rom startar från :$51
  5. Bästa tågbiljett leverantör: Spara A Train naturligtvis

 

Milano till Rom med tåg & Rom till Milano med tåg: Landskapet

Gör dig redo att uppleva några verkligen anmärkningsvärt scenery som du rider söderut genom Italien Lombardiet, Emilia Romagna, och Toscana regioner. Många Trenitalia Freccia AV tåg stannar i Bologna, Padua eller Genua på väg till Rom. På snabbare vägar, du inte kommer att krävas för att ändra tåg. i alla fall, Om du reser på en långsammare och billigare regionala tåg, du kan vara skyldiga att överföra från ett tåg till ett annat. Om du inte är i en kapplöpning och du vill göra det mesta av din Milano till Rom Med Tåg resa, då skulle vi rekommenderar detta alternativ. Här är höjdpunkterna!

1. Lombardiet

Med Milano som huvudstad, Det är ingen överraskning att besökare flockas i sina miljoner till Lombardiet varje år. Men bortom mode favorit, många fler måste-besöka platser i regionen Lombardiet i Italien är att ropa ut att besökas.

Det finns många saker att göra i denna region; beundrande sjunkna slott pittoreska sjöar, besök fiol workshops i historiska städer, är förvånad över konsten och arkitekturen i Mantua - Lombardiet verkligen rymmer en punch för besökare.

Tågbiljett från Milan till Mantua

Turin till Mantua tågbiljett

Tågbiljett från Padua till Mantua

Tågbiljett från Venedig till Mantua

 

2. Emilia Romagna

Vi tror Emilia Romagna lätt matchar attraktionerna mer berömda Toscana och Lombardiet och erbjuder lockande prisvärda alternativ för att äta ute och boende. Det är de Milano till Rom Med Tåg resa bäst bevarade hemligheten enligt vår mening men också Rom till Milano med tåg! Hoppa av vid denna station och gå på upptäcktsfärd!

Bolognia till Modena Tåg

Venedig till Modena Tåg

Genua till Modena Tåg

Florens till Modena Tåg

Emilia Romagna on the way from Milan to Rome By Train

 

3. Bologna

Det finns så många saker att göra i Bologna när du reser ifrån Milano till Rom med Trenitalia-tåg. Vi rekommenderar detta som en av de bästa platserna att överväga att hoppa av vid. Klättra medeltida torn, bok roligt mat turer. Om du vill stanna lite längre denna gör en bra bas för att utforska andra attraktioner i regionen.

Tågbiljett från Venedig till Bologna

Florens till Bologna tågbiljett

Rom till Bologna tågbiljett

Tågbiljett från Milan till Bologna

Bologna on the way from Milan to Rome By Train

 

4. Padua

Mindre än en 30-minuters resa på höghastighetståg från Venedig, Padua ignoreras alltför ofta av majoriteten av besökarna. Än, det gör för en bra dag resa från Venedig, som erbjuder en inblick i rik historia en stad som en gång var en kraftfull kommun.

Hem till Italiens näst äldsta universitet, grundad i 1222, Padua har behållit livlig atmosfär av en universitetsstad, med livliga torg och karakteristiska gator, massor av kaféer och barer där den allestädes närvarande Spritz är de rigueur som dagen vindar in på kvällen. Missa inte!

Milano Padua Tåg

Verona till Padua Tåg

Bologna Padua Tåg

Bergamo till Padua Tåg

Padua Italy

 

5. genua

För alla som reser till Milano till Rom med Trenitalia-tåg eller tvärtom letar du efter ett djupt lager, ofta obelagd, och djärvt äkta reseupplevelse.

Vi rekommenderar att du bege dig till Genua (vilket som Venedig var en gång en mäktig maritime republiken) fronting Liguriska Havet. Erbjuder mer rå och verklig upplevelse, få en outspädd känsla av historia, och uppleva stadens rika konstscen och noter arkitektur. En av de främsta skälen till att vi njuta av det så mycket att Det finns stor konst och museer är trängsel! Du kan hitta verk av Caravaggio, Van Dyck. Rubens, Durer och Veronese i Palazzo Bianco, Palazzo Rosso och ogle andra Gamla Världen mästerverk i många landmärken, som Palazzo Reale och Galleria Nazionale di Palazzo Spinola. Det är också ett bra exempel på en Genua School of art, framträdande i den 17: e århundradet, i Palazzo Blanco.

Milan till Genoa Tåg

Rom till Genua Tåg

Florens till Genoa Tåg

Venedig till Genoa Tåg

Genoa Italy

 

Milano till Rom & Rom till Milan tågtider

Trenitalia höghastighetshastighet (AV) avgår Milanos centralstation en eller två gånger per timme för Rom Termini - medelvärdes 90 tåg per dag. De tidigaste Trenitalia tåg lämnar Milan Central Station på 5:00 a.m. Sista tåget till Rom lämnar Milan på 11:18 e.m.

Anteckna det helger och semester betyder vanligtvis mindre frekvent service och ibland längre restider.

Tågbiljett från Milano till Rom

Tågbiljett från Rom till Milano

Bekvämligheter på Freccia-tågen mellan Milano <> Rom

Många Trenitalias Frecciargento AV-tåg gör den dagliga resan mellan Milano och Rom på bara 3 timmar och 3 minuter, du reser upp till 155 mil / 250 kilometer per timme.

Italien höghastighetstågbiljetter har fantastiska extra. Eluttag vid din plats för att ladda enheter samt WiFi ombord på Frecciarossa- och Frecciargento-tågen. i alla fall, signalen kommer att falla medan du är inne tunnlar och vid stationer. Du kan ha ett fantastiskt italiensk café i matbilen i varje tåg. Samt en matvagnen som ger snacks, smörgåsar, och dryck till din plats. Vid slutet av varje bil, hittar du en toalett och massor av hyllor att lagra stort bagage.

Redo att packa dina väskor och utforska Milano till Rom med Trenitalia-tåg eller tvärtom – Rom till Milano med tåg i 3 Timmar? Vad du än väljer, Boka dina tågbiljetter på några minuter med hjälp av Rädda ett tåg!

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “Milano till Rom med Trenitalia-tåg” på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fmilan-rome-train%2F%3Flang%3Dsv – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)