Läsningstid: 6 minuter
(Senast uppdaterad: 25/02/2022)

Om de gamla tempelstenarna kunde tala, de skulle tala om forntida civilisationer, invasioner, kulturer, och kärlek. De 12 De flesta antika tempel i världen är välbevarade och imponerande i skönhet och staty. Från faraos tempel i Egypten till buddhistiska och hinduiska tempel i Sydostasien, dessa gamla tempel är historiska pärlor.

  • Järnvägstrafiken är miljövänliga sättet att resa. Denna artikel är skriven för att utbilda om tåg resa från Save A Train, De Billigaste tågbiljettwebbplats I världen.

 

1. De flesta antika tempel i världen: Palatset i Knossos

Kultplatsen och centrum för det politiska livet under bronsåldern, Palatset i Knossos är ett av de äldsta templen i världen. Knossos tempel var centrum för den minoiska civilisationen på Kreta. Dessutom, det antika templet är ett av de mest välbevarade templen i världen.

Det första Knossos-templet byggdes in 1900 f.Kr. på en kulle, men en av de många jordbävningarna på Kreta förstörde den. i alla fall, direkt efter det byggdes ytterligare ett tempel och förstördes i ett vulkanutbrott. Således, Knossos-templet som står idag är det 3rd tempel från 1375 före Kristus. Knossos tempel är en av de topphistoria nördar destinationer med dess legender i reliker.

Frankfurt till Berlin Tåg

Leipzig till Berlin Tåg

Hannover till Berlin Tåg

Hamburg till Berlin Tåg

 

The Oldest Temples In Greece: Palace of Knossos

2. Gobekli Tepe

Predating Stonehenge av 6,000 år, Gobekli-stenarna i sydöstra Turkiet tros vara relikerna av det första templet någonsin i världen. De 11,000 år gamla Gobekli Tepe-stenar var en plats för tillbedjan på en kulle.

i alla fall, det finns inga fynd av en mänsklig bosättning i regionen, men platsen var en punkt på många nomadiska jägares och samlares resa. Så, Gobekli Tepe-templet fungerade som en fristad, med religiös betydelse.

Rimini till Verona Tåg

Rom till Verona Tåg

Florens till Verona Tåg

Venedig till Verona Tåg

 

3. De flesta antika tempel i världen: Hagar Qim

Tillverkad med en 20 toner megalitsten i mitten, Hagar Qim-templet är ett av de mest imponerande templen i världen. Således, Hagar Qim är också ett typiskt tempel från den maltesiska förhistoriska tiden.

En av de mest extraordinära funktionerna i Hagar Qim-templet är ett elliptiskt hål i en av de två kamrarna. På sommarens första dag, solens strålar passerar genom detta hål och lyser upp ett stenblock. Du kan besöka Hagar Qim på din resa till Malta, och beundra en av de 12 de äldsta templen i världen.

Bryssel till Amsterdam Tåg

London till Amsterdam Tåg

Berlin till Amsterdam Tåg

Paris till Amsterdam Tåg

 

4. Forntida tempel över hela världen: Setis tempel

Extremt välbevarad, Templet Seti är från den nittonde dynastin. Seti-templet är skapandet av Seti och hans son Ramses II. Fadern startade skapandet, medan sonen färdigställde dekorationerna och gårdarna runt omkring.

I dag, du kan besöka Temple of Seti, på en dagsutflykt från Kairo. När du är där bör du vara uppmärksam på Abydos graffiti på templets väggar.

Interlaken till Zürich Tåg

Lucerne till Zürich Tåg

Bern Zürich Tåg

Genève Zürich Tåg

 

 

5. De flesta antika tempel i världen: Hypogeum tempel

Det äldsta underjordiska templet i världen är det mest välbevarade Hypogeumtemplet på Malta. Det anmärkningsvärda templet är 6,000 år gammal, 3 nivåer antika tempel av sammankopplade kammare.

Hypogeum-templet var först en plats för tillbedjan och bön, men senare förvandlades det antika templet till en begravningsplats. Besökare kan beundra de röda målningarna på väggarna, de enda förhistoriska målningarna på de maltesiska öarna. Dessutom, du kan se de speciella artefakter som finns i templet i Valletta Museum.

Salzburg till Wien Tåg

Munich till Wien Tåg

Graz till Wien Tåg

Prag till Wien Tåg

 

6. Luxor tempel

När du går genom kamrarna i Luxor-templet, du går tillbaka hundratals år av historia. Varje steg leder dig tillbaka till Ramses II:s ålder, och det antika Egyptens religiösa liv.

Luxortemplet har en enorm betydelse i forntida egyptisk religion. Dessutom, det är i Luxortemplet som Gud Amon upplevde en återfödelse under faraos årliga kröning.

Amsterdam till Paris Tåg

London till Paris Tåg

Rotterdam till Paris Tåg

Bryssel till Paris Tåg

 

Luxor Temple

 

7. De flesta antika tempel i världen: Stonehenge

Den massiva stencirkeln är ett av historievärldens största mysterier. Stonehenge är stolt i Wiltshire, england. Det lockar hundratals besökare att beundra det. Experter inom historia och arkeologi tror att druiderna byggde Stonehenge.

Stonehenge kunde ha haft religiösa syften i förhistorisk tid. Ett av tecknen är arrangemanget av stenar och det faktum att monumentet vetter mot soluppgången. Även om det fortfarande är oklart hur dessa gigantiska stenar fördes till denna specifika plats i England, Stonehenge är ett av de mest populära templen att besöka världen över.

Amsterdam till London Tåg

Paris till London Tåg

Berlin till London Tåg

Bryssel till London Tåg

 

Stonehenge

 

8. Ggantija-templen

Den antika Ggantija på Malta sticker ut bland de 12 mest forntida tempel i världen. Detta tack vare det faktum att det är ett komplex med två tempel. Dessutom, Ggantija tempel fick sitt namn tack vare de massiva stenarna som byggde dem.

Dessutom, förutom att besöka ett av de största templen i världen, du kan gå genom världens äldsta stenmonument.

Milan till Turin Tåg

Comosjön till Turin Tåg

Genua till Turin Tåg

Parma till Turin Tåg

 

9. Forntida tempel över hela världen: Amadas tempel

Egyptiska tempel är kända över hela världen för sina utsökta storlekar, och design. Templen i Egypten är kända för att vara de vackraste templen i världen. Tack vare hieroglyferna och ristningarna på väggarna, Amadatemplet är inget undantag i skönhet.

Det lilla, men det imponerande Amada-templet har utsökta sniderier på väggarna. Inskriptionerna delar viktiga händelser i egyptisk historia som den lybiska invasionen av Egypten. Så, om du vill besöka de äldsta templen i sjön Nasser, packa dina väskor och bege dig till Nubia.

Basel till Interlaken Tåg

Geneve till Zermatt Tåg

Bern till Zermatt Tåg

Lucerne till Zermatt Tåg

 

Ancient Temples Worldwide: Temple of Amada

 

10. Mundeshwari Devi-templet, Bihar

Det äldsta funktionella hinduiska templet i världen, Mundeshwari-templet ligger i Kaimur. Små, men imponerande i stenristningar, Templet är en symbol för Lord Shiva och Shakti. Besökare till Mundeshwari-templet kan beundra de fascinerande sniderierna från Gupta-perioden och livet tillbaka i 625 före Kristus.

Det vackra templet ligger på Mundeshwari Hill, där många andra betydande lämningar har hittats. Om du är fascinerad med hinduismens historia, Du bör besöka Mundeshwari Temple. Du kommer att upptäcka mer om symboliken för Lord Shiva och Shakti som bor tillsammans på en speciell plats.

Milano till Rom Tåg

Florens till Rom Tåg

Venedig till Rom Tåg

Neapel till Rom Tåg

 

11. De flesta antika tempel i världen: Borobudur Indonesien

Borobudur-templet i Indonesien är känt för att vara det största buddhistiska templet i världen. Idag besöker många buddhister Borobudur-templet på pilgrimsfärd på ön Java.

När du besöker Borobudur-templet, du kommer att bli förvånad över att se 56,000 kubikmeter grå vulkanisk sten som bildar detta buddhistiska tempel.

Offenburg till Freiburg Tåg

Stuttgart till Freiburg Tåg

Leipzig till Freiburg Tåg

Nürnberg till Freiburg Tåg

 

Borobudur Indonesia

12. Hatshepsuts tempel

Heligaste, Hatshepsuts tempel är från 1700-talet. Farao Hatshepsut byggde templet in i klipporna i Deir El-Bahri, så templets fasad mot klipporna’ landskapet är ett av de mest imponerande i världen.

Det antika templet är från New Kingdom-perioden, men under åren ändrade templet sitt syfte från ett tempel till ett kloster. Deir El-Bahri betyder “Norra klostret”, och det finns till och med ett kapell inom templet Hatshepsuts område.

Munich till Hall Tåg

Innsbruck till Hallstatt Tåg

Passau till Hallstatt Tåg

Rosenheim till Hallstatt Tåg

 

Temple of Hatshepsut

 

Vi på Rädda ett tåg kommer gärna att hjälpa dig att planera en resa till dessa 12 De flesta antika tempel i världen.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg "12 mest antika tempel i världen" på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsv%2Fmost-ancient-temples-worldwide%2F – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)