Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 27/03/2021)

Att resa med tåg kan vara en av de bästa sätten att upptäcka ett nytt land - koppla av i din vagn, tittar på landskap rulla på genom. De är också det bästa sättet att nå de mest Instagrammable platser i Europa!

När det gäller att resa, din telefon är absolut överallt är du – från att ta foton och videoklipp till att leka med massor av filter och bildtexter. Dokumentera dina resor, din semester, är ett bra sätt att hålla dina underbara minnen av städer, länder, och ta dig igenom till destinationer. Inte bara kan du spara dessa minnen och ser tillbaka på dem i framtiden, men du kan även använda Instagram att dela dessa stunder med dina vänner.

Men, där är de mest Instagrammable platser i Europa? I odödliga ord Cady Heron från Elaka tjejer, när det gäller antalet Instagrammable möjligheter, gränsen existerar inte.

 

De Instagrammable platser i Europa: Venedig Simplon-Orient-Express: London - Venedig

Vi dödar två flugor i en smäll här. Detta är inte bara en av de mest kända tågtrafiken i världen men är också den mest Instagrammable platser i Europa. Även om det finns några olika vägar kan du ta, de mest populära är den london Venedig resa. När du har fått ditt tåg till Venedig, med hjälp av Save A Train, alternativen är oändliga!

London till Lille Tåg

London till Paris Tåg

Lyon till London Tåg

London till Bordeaux Tåg

 

Rialtobron (Rialtobron)

The Rialto Bridge is one of only four bridges crossing the Venetian Grand Canal, vilket innebär att det är mycket svårt att fotografera utan människor på det. Ett alternativ - som med alla dessa platser - är att besöka mycket tidigt på morgonen.

Milan till Venedig Tåg

Padua till Venedig Tåg

Bologna till Venedig Tåg

Rom till Venedig Tåg

 

Icecream i Venedig Canal Bridge

 

Canal Grande

Jag tvivlar på att någon lämnar staden utan att få ett foto av Grand Canal. Det är det som gör Venedig, väl, Venedig! En av de bästa utsikten över det från toppen av Rialtobron.

Venedig Italien är den mest Instagrammable platserna i Europa

 

De Instagrammable platser i Europa: Bernina Express: Schweiz - Italien

Reser mellan Chur i schweiz och Tirano i Italien, den 122km resan tar dig genom den fantastiska schweiziska alperna. Perfekt för Instagram!

Schweiziska Alperna på vintern

 

När du har kommit i Schweiz, Här är de mest Instagrammable platser:

 

Toblerone MOUNTAIN

Innebär detta berg ser bekant? Om du någonsin har ätit en Toblerone bar, det är förmodligen därför! Det är berg som finns på förpackningen och det är därför det finns på vår lista över de mest instagrammabla platserna i Europa.

För att få samma skott nedan, ta Gornergrat tåget från Zermatt hela vägen till toppen, sedan gå upp till utsiktsplatsen (förbi hotellet).

Tips: stormarknader i Zermatt kör ofta av Toblerone barer för denna specifika skott! Så om du vill att bilden och inte vill ta dina chanser då måste du köpa det innan du kommer till Zermatt.

Zürich till Zermatt Tåg

Geneve till Zermatt Tåg

Bern till Zermatt Tåg

Lucerne till Zermatt Tåg

INTERLAKEN

Om du är här för äventyr (d.v.s.. skärmflygning) då ingen tvekan om du kommer att knäppa några episka Instagram shots. Känn dig inte som stiger blodtrycket? Du kan få en cool skott från toppen av Harder Kulm. Du får en otrolig utsikt över staden Interlaken och de schweiziska alperna.

Basel till Interlaken Tåg

Bern till Interlaken Tåg

Lucerne till Interlaken Tåg

Zürich till Interlaken Tåg

De Instagrammable platser i Europa: Brocken Railway. Harz bergskedjan, Tyskland

På denna väg, du klättra 1,142m höga Brocken, den högsta toppen i norra Tyskland, njuter panoramavyer av det omgivande landskapet. Men, du behöver inte bara som bergsklättring att besöka Harz. Faktiskt, det är bättre om du gillar leksak städer med saga slott, Unescos världsarv, fästningar, och kloster från medeltiden, eller att se vilda djur i deras naturliga livsmiljö. Perfekt för din Instagram-flöde!

Leipzig till Wernigerode Brocken Tåg

Hannover till Wernigerode Brocken Tåg

München till Wernigerode Brocken Tåg

 

Besök Collegiate Church, Slott, och gamla stan i Quedlinburg

Med kombinationen av Gründerzeit och Art Nouveau villor, Gamla stan i Quedlinburg gör den till en av de mest Instagrammable platser i Europa. Det är antalet och hög kvalitet på korsvirkeshus som övertygade UNESCO att förklara Quedlinburg ett enastående exempel på en medeltida europeisk stad.

Leipzig Quedlinburg Tåg

Hannover till Quedlinburg Tåg

Munich till Quedlinburg Tåg

Quedlinburg är bland listan över de mest Instagrammable platserna i Europa

West Highland Banan: skottland

Färdas längs West Highland Banan, Jacobite Steam Train är förmodligen mest känd för den roll den spelar i Harry Potter-filmerna - som Hogwarts Express. Tåget kör 84 mil sträcka som skiljer Fort William från Mallaig på West Highland Banan. Det är ofta dubbade en av de största tågresor i världen, och rättmätigt så!

Ta en titt på några av bilderna du kan knäppa dig själv!

West Highland Banan

 

De instagrammable platser i Europa: Gula Train, frankrike

Säga ja’ denna resa! För mer än ett sekel, Denna mätare-gauge gula tåget har slingrar sig genom de franska Pyrenéerna från Villefranche-de-Conflent till Latour-de-Carol. Vad det saknar i distans - det är bara 63km och cirka tre timmar lång - det mer än gör upp i helt Instagrammable vyer. De dramatiska bergen i Parc Naturel Regional des Pyrenéerna Catalanes är en av dem!

Den stannar också på Frankrikes högsta järnvägsstation, Bolquere-Eyne. Som sitter på 1592m över havet, och korsar Pont Gisclard, ett järnvägs hängbro.

Lyon till Toulouse Tåg

Paris till Toulouse Tåg

Marseille till Toulouse Tåg

Bordeaux till Toulouse Tåg

 

Laddning som telefon och uppdatera Instagram app. Det är dags att boka en biljett med hjälp av Spara Atrain och få knäppa!

Vill du bädda vår blogginlägg på din webbplats, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fmost-instagrammable-spots-europe%2F%3Flang%3Dsv- (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)