Läsningstid: 3 minuter
(Senast uppdaterad: 18/02/2021)

En ny linje som tåget har lanserat, täcker Azerbajdzjan, Kalkon, och Georgien. Linjen täcker över 820 Kilometer och rymmer frakter förutom passagerartåg. för det första, linjen kommer att vara den första att ansluta Europa och Kina medan förbi Ryssland. Tåget kommer att verka från Azerbajdzjans huvudstad Baku och den georgiska huvudstaden Tbilisi till staden Kars i Turley. dessutom, Det kommer att minska restid mellan europeisk järnvägsinfrastruktur och Kina järnväg. Presidenterna i Azerbajdzjan, Kalkon, och Georgien, samt Europeiska unionens företrädare, deltog i öppnandet av den nya tåglinjen.

 

Uppgifter om tåg

för det första, järnvägen ursprungligen planerat att lansera i 2010 och sedan in 2012. i alla fall, på grund av att linjen inte går genom Armenien, både USA och EU inte bidra ekonomiskt och detta orsakade en fördröjning. Dessutom, linjen går genom länder som tidigare hade sina gränser stängd för varandra (anor Sovjetunionen).

För det andra, linjen som är döpt den ’Eurasiska Bridge’, kommer att ansluta ekonomierna i de länder den passerar genom. kinesisk gods transporteras från Kina till Europa på denna linje i så lite som 12 dagar. dessutom, de Tåget kommer att transportera 5 miljoner ton gods per år med denna siffra väntas hoppa till 17 miljoner över tiden. Dessutom, detta kommer att göra hamnen i verktyg i Azerbajdzjan den största i Kaspiska havet område.

 

bird's eye view of the new port in Alat which will benefit from the new train link

Azerbajdzjan har inte avslöjat hela kostnaden för linjen men det är känt att de lånade Georgia $775 att finansiera georgiansk delen av linjen.

 

Kazakstan

Kazakstan har nu etablerat sig som den nya ’Sidenvägen’ med sin ökade godsaktivitet mellan Europa och Kina. Historiskt Kazakstan fungerade som en anslutande ansvar för Europafrågor, Asien, och Indien. Anledningen till att Kazakstans godsaktivitet har återupptagit är att den minskar Europas avstånd till Asien 10,000 kilometer. dessutom, Kazakstan har spenderat över $3 miljarder sina järnvägslinjer. Detta inkluderar $250 miljoner spenderas på Khorgos Gateway. Denna port gör det möjligt för kinesiska tåg att överföra sina varor till europeiska tåg och undvika behovet av att byta linje.

 

Kina nu äger 49% av Khorgos Gateway som är en del av den nya järnvägslänken

 

Citat om den nya tåglinjen

för det första, Azerbajdzjans president kommenterade på tåget

Baku-Tbilisi-Kars järnvägen är den kortaste och mest tillförlitlig koppling mellan Asien och Europa

Dessutom, EU kommenterade

Öppnandet av Baku-Tbilisi-Kars järnvägen är ett stort steg i transportförbindelser som förbinder EU, Kalkon, georgien, Azerbajdzjan, och Centralasien ... längs den gamla Sidenvägen,

 

Köpa tågbiljetter

Eftersom du är redan här, varför inte ta 3 minuter för att hitta den bästa tågbiljett för din nästa resa? Vart du än är planerar att resa i Europa Vi kan hjälpa dig att hitta biljetter. Vare sig du är ute efter att se Alperna i Schweiz och Italien eller kanske besöka länder som Belgien och Ungern Vi har dig täckt. Boka dina tågbiljetter nu. Betala för biljetter med hjälp av alla de kända betalningsmetoder

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, klicka sedan här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fnew-train-links-asia-europe%2F%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)